MotoGP 2025: Honda HRC Castrol team - Νέα χρώματα, νέος χορηγός αλλά δυστυχώς… ίδιοι αναβάτες [VIDEO]

Η προσπάθεια για να βγουν οι Ιάπωνες από το τέλμα το 2025, σκοντάφτει στους "λίγους" Marini και Mir
Castrol Honda MotoGP Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2025

Κανείς δεν μπορεί να πει πως η Honda δεν προσπαθεί να βελτιώσει την RC213V και τα κάκιστα αποτελέσματά της στο MotoGP -άσχετα αν τα καταφέρνει τεχνικά ή όχι-, όμως με το να κρατά τους Marini & Mir, είναι λες και οι Ιάπωνες παραβλέπουν εντελώς τον παράγοντα “αναβάτη” για την προσπάθειά τους…

Η Honda παρουσίασε τη νέα της εργοστασιακή ομάδα για το MotoGP, με νέα χρώματα και με τον μεγάλο χορηγό να έχει αλλάξει από τη Repsol στην Castrol. Αυτό που δεν άλλαξε δυστυχώς είναι οι δυο αναβάτες της κύριας ομάδας των Ιαπώνων, που παραμένουν οι ανεκδιήγητοι Joan Mir και Luca Marini, που το 2024 τερμάτισαν στις θέσεις 21 και 22 της τελικής κατάταξης, με 21 και 14 βαθμούς αντίστοιχα, έναντι 508 του Πρωταθλητή Jorge Martin.

Αν τώρα ο Joan Mir είχε κερδίσει τον τίτλο του Πρωταθλητή στο MotoGP το 2020, εντούτοις ο Ισπανός έχει μόλις… μία νίκη στην καριέρα του στο MotoGP, σε 99 αγώνες.

Από την άλλη, ο Luca Marini δεν έχει καμία νίκη στο MotoGP, και δεν έχει πείσει ούτε με τη Honda, ούτε με την πολύ καλύτερη μοτοσυκλέτα της Ducati τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά, το HRC αναφέρει πως “το 2025 η Honda παραμένει αφοσιωμένη στον στόχο της να βρει και πάλι τη θέση της στην κορυφή της κατάταξης”, με τον νέο μεγάλο χορηγό Castrol να παρέχει λιπαντικά, καύσιμα και τεχνική υποστήριξη.

Τα νέα χρώματα είναι η κλασική τριχρωμία κόκκινο-λευκό-μπλε της Honda, με λίγο πράσινο για την Castrol, ενώ νέα είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα στη μοτοσυκλέτα.

Η ομάδα θα υποστηρίζεται από τους αναβάτες εξέλιξης Stefan Bradl, Takaaki Nakagami και Aleix Espargaro.

Μένει να δούμε τώρα τι θα μπορέσουν να καταφέρουν οι Marini & Mir στη σεζόν 2025, αλλά δεν κρύβουμε πως οι προσδοκίες μας είναι ιδιαίτερα χαμηλές και περιμένουμε πολλά περισσότερα από Johann Zarco της περιφερειακής LCR Honda.

Ετικέτες

MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez

Αναμενόμενο ακόμη και από τον ίδιο
MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/3/2026

Ποινή μακρύτερου γύρου επιβλήθηκε στον Marc Marquez για την χθεσινή του επιθετική κίνηση να προσπεράσει τον Di Giannantonio που κατέληξε σε πτώση συμπαρασύροντάς και τον αναβάτη της VR46, χαλώντας τον αγώνα και των δύο.

Ο Marc Marquez αναζήτησε τον Di Giannantonio για να ζητήσει συγνώμη, ενώ αμέσως μετά τον αγώνα δήλωσε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για την κίνησή του αυτή και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στον αγώνα, εκτελώντας την όποια ποινή του επιβληθεί.

Από την πλευρά του ωστόσο, τόνισε τόσο προς την διοργάνωση, όσο και απευθείας στον Di Giannantonio πως εκείνη την στιγμή είχε χάσει τον έλεγχο στα φρένα από το slipstreaming περισσότερης από μίας μοτοσυκλέτας και πήγαινε ολοταχώς εκτός πίστας, ελπίζοντας πως δεν θα πέσει πάνω στον Di Giannantonio.

Φαίνεται πως δεν ήθελε να δικαιολογήσει το λάθος του, αλλά να μην δεχθεί την πρόθεση της κίνησης αυτής.

Ο Di Giannantonio τον άκουσε προσεκτικά και απάντησε μόνο με μία φράση:
«έχε το νου σου αύριο», που θα μπορούσε να είναι και προειδοποίηση.

Για να δούμε αν θα προσπαθήσει ο Marc Marquez να κάνει μία πολύ καλή εκκίνηση για να αντισταθμίσει όσο τον δυνατόν περισσότερο, την ποινή που θα πρέπει να εκτελέσει αμέσως μετά.

Ετικέτες