MotoGP 2025: Honda HRC Castrol team - Νέα χρώματα, νέος χορηγός αλλά δυστυχώς… ίδιοι αναβάτες [VIDEO]

Η προσπάθεια για να βγουν οι Ιάπωνες από το τέλμα το 2025, σκοντάφτει στους "λίγους" Marini και Mir
Castrol Honda MotoGP Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2025

Κανείς δεν μπορεί να πει πως η Honda δεν προσπαθεί να βελτιώσει την RC213V και τα κάκιστα αποτελέσματά της στο MotoGP -άσχετα αν τα καταφέρνει τεχνικά ή όχι-, όμως με το να κρατά τους Marini & Mir, είναι λες και οι Ιάπωνες παραβλέπουν εντελώς τον παράγοντα “αναβάτη” για την προσπάθειά τους…

Η Honda παρουσίασε τη νέα της εργοστασιακή ομάδα για το MotoGP, με νέα χρώματα και με τον μεγάλο χορηγό να έχει αλλάξει από τη Repsol στην Castrol. Αυτό που δεν άλλαξε δυστυχώς είναι οι δυο αναβάτες της κύριας ομάδας των Ιαπώνων, που παραμένουν οι ανεκδιήγητοι Joan Mir και Luca Marini, που το 2024 τερμάτισαν στις θέσεις 21 και 22 της τελικής κατάταξης, με 21 και 14 βαθμούς αντίστοιχα, έναντι 508 του Πρωταθλητή Jorge Martin.

Αν τώρα ο Joan Mir είχε κερδίσει τον τίτλο του Πρωταθλητή στο MotoGP το 2020, εντούτοις ο Ισπανός έχει μόλις… μία νίκη στην καριέρα του στο MotoGP, σε 99 αγώνες.

Από την άλλη, ο Luca Marini δεν έχει καμία νίκη στο MotoGP, και δεν έχει πείσει ούτε με τη Honda, ούτε με την πολύ καλύτερη μοτοσυκλέτα της Ducati τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά, το HRC αναφέρει πως “το 2025 η Honda παραμένει αφοσιωμένη στον στόχο της να βρει και πάλι τη θέση της στην κορυφή της κατάταξης”, με τον νέο μεγάλο χορηγό Castrol να παρέχει λιπαντικά, καύσιμα και τεχνική υποστήριξη.

Τα νέα χρώματα είναι η κλασική τριχρωμία κόκκινο-λευκό-μπλε της Honda, με λίγο πράσινο για την Castrol, ενώ νέα είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα στη μοτοσυκλέτα.

Η ομάδα θα υποστηρίζεται από τους αναβάτες εξέλιξης Stefan Bradl, Takaaki Nakagami και Aleix Espargaro.

Μένει να δούμε τώρα τι θα μπορέσουν να καταφέρουν οι Marini & Mir στη σεζόν 2025, αλλά δεν κρύβουμε πως οι προσδοκίες μας είναι ιδιαίτερα χαμηλές και περιμένουμε πολλά περισσότερα από Johann Zarco της περιφερειακής LCR Honda.

Ετικέτες

MotoGP: Ο Pedro Acosta θα αγωνίζεται με Ducati δίπλα στον Marc Marquez το 2027

Τα μεταγραφικά χτυπήματα είναι απανωτά και δεν έχει καν ξεκινήσει η σεζόν του 2026!
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/1/2026

Εδώ έχουμε την τρίτη μεταγραφική "βόμβα" σε σχεδόν 24 ώρες, όσον αφορά στις μετακινήσεις των αναβατών του MotoGP για τη σεζόν 2027 και όλα αυτά πριν καν ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

Ο Jorge Martin πάει στη Yamaha το 2027 και ο Fabio Quartararo στη Honda, αποτελώντας δύο δυνατές μεταγραφικές βόμβες που έσκασαν χτες. Πριν καλά-καλά καταλαγιάσουν λοιπόν έρχεται και μία τρίτη, καθώς σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, ο Pedro Acosta έχει ήδη συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, όταν και θα έχει οριστικοποιηθεί η ανανέωση συμβολαίου του Borgo Panigale και του Marc Marquez.

Η AS αναφέρει πως η Ducati τα έχει βρει με τον Acosta για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και όπως καταλαβαίνει κανείς θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Marc Marquez. Ο Acosta θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της κορυφαίας κατηγορίας αυτή τη στιγμή, καθώς είναι μόλις 21 ετών και θα αντικαταστήσει τον Pecco Bagnaia, το μέλλον του οποίου είναι άγνωστο προς το παρόν -αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για μετακίνησή του στην VR46 Racing Team και τη μετακίνηση του Rossi από την Ducati στην Aprilia!

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο πως την θέση του Acosta στην εργοστασιακή ομάδα της KTM θα πάρει ο Maverick Vinales, που θα προαχθεί από την Red Bull KTM Tech3.

Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί το δημοσίευμα των Ισπανών και πως θα καλυφθούν τα κενά του grid που δημιουργεί σαν φαινόμενο ντόμινο κάθε μεταγραφή.