MotoGP 2025: Honda HRC Castrol team - Νέα χρώματα, νέος χορηγός αλλά δυστυχώς… ίδιοι αναβάτες [VIDEO]

Η προσπάθεια για να βγουν οι Ιάπωνες από το τέλμα το 2025, σκοντάφτει στους "λίγους" Marini και Mir
Castrol Honda MotoGP Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2025

Κανείς δεν μπορεί να πει πως η Honda δεν προσπαθεί να βελτιώσει την RC213V και τα κάκιστα αποτελέσματά της στο MotoGP -άσχετα αν τα καταφέρνει τεχνικά ή όχι-, όμως με το να κρατά τους Marini & Mir, είναι λες και οι Ιάπωνες παραβλέπουν εντελώς τον παράγοντα “αναβάτη” για την προσπάθειά τους…

Η Honda παρουσίασε τη νέα της εργοστασιακή ομάδα για το MotoGP, με νέα χρώματα και με τον μεγάλο χορηγό να έχει αλλάξει από τη Repsol στην Castrol. Αυτό που δεν άλλαξε δυστυχώς είναι οι δυο αναβάτες της κύριας ομάδας των Ιαπώνων, που παραμένουν οι ανεκδιήγητοι Joan Mir και Luca Marini, που το 2024 τερμάτισαν στις θέσεις 21 και 22 της τελικής κατάταξης, με 21 και 14 βαθμούς αντίστοιχα, έναντι 508 του Πρωταθλητή Jorge Martin.

Αν τώρα ο Joan Mir είχε κερδίσει τον τίτλο του Πρωταθλητή στο MotoGP το 2020, εντούτοις ο Ισπανός έχει μόλις… μία νίκη στην καριέρα του στο MotoGP, σε 99 αγώνες.

Από την άλλη, ο Luca Marini δεν έχει καμία νίκη στο MotoGP, και δεν έχει πείσει ούτε με τη Honda, ούτε με την πολύ καλύτερη μοτοσυκλέτα της Ducati τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά, το HRC αναφέρει πως “το 2025 η Honda παραμένει αφοσιωμένη στον στόχο της να βρει και πάλι τη θέση της στην κορυφή της κατάταξης”, με τον νέο μεγάλο χορηγό Castrol να παρέχει λιπαντικά, καύσιμα και τεχνική υποστήριξη.

Τα νέα χρώματα είναι η κλασική τριχρωμία κόκκινο-λευκό-μπλε της Honda, με λίγο πράσινο για την Castrol, ενώ νέα είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα στη μοτοσυκλέτα.

Η ομάδα θα υποστηρίζεται από τους αναβάτες εξέλιξης Stefan Bradl, Takaaki Nakagami και Aleix Espargaro.

Μένει να δούμε τώρα τι θα μπορέσουν να καταφέρουν οι Marini & Mir στη σεζόν 2025, αλλά δεν κρύβουμε πως οι προσδοκίες μας είναι ιδιαίτερα χαμηλές και περιμένουμε πολλά περισσότερα από Johann Zarco της περιφερειακής LCR Honda.

Ετικέτες

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου: Πρωταθλητής Supersport 600 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα για πέμπτη σερί χρονιά!

Τερμάτισε 2ος και στο Alpe Adria, έχοντας χάσει τον διπλό αγώνα της Slovakia Ring λόγω ασθένειας
alex papageorgiou
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/10/2026

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου και η Yamaha R6 που τρέχει με την ομάδα ZenOne Racing έχει γίνει πια το σημείο αναφοράς στην κατηγορία Supersport 600 (SSP600) του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας BMU. Πρωταθλητής κάθε χρόνο από το 2022 και μετά, ο Έλληνας αναβάτης χρειάστηκε φέτος να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό για να φτάσει στην κορυφή της κλάσης του.

Στον προηγούμενο αγώνα του BMU, που είχε γίνει στη Σλοβακία και την πίστα Slovakia Ring, ο Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να δώσει το παρών καθώς νοσηλευόταν με πνευμονία. Αυτό τον έριξε προσωρινά στη δεύτερη θέση της κατάταξης, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για το φινάλε του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στη νέα πίστα της Βουλγαρίας, A1 Motor Park.

alex papageorgiou

Εκεί ο πρωταθλητής μας είχε δύο αγωνιστικά σκέλη για να επανέλθει στην κορυφή και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του κατακτώντας την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης, την pole position.

Στο πρώτο σκέλος της SSP600 η καθαρή νίκη που πέτυχε ο Παπαγεωργίου, παρά τον αρκετά εξουθενωμένο του οργανισμό από την περιπέτεια που είχε περάσει, ήταν αρκετή για να στεφθεί Βαλκανιονίκης BMU 2026 στην κατηγορία του.

alex papageorgiou

Το δεύτερο σκέλος του Βουλγαρικού αγώνα είχε ενδιαφέρον μόνο ως προς την τελική κατάταξη του έτερου θεσμού που έτρεχε παράλληλα με το BMU, το Διεθνές Πρωτάθλημα Ταχύτητας Alpe Adria και το οποίο είχε κατακτήσει πέρυσι ο Παπαγεωργίου για να γίνει ο πρώτος Έλληνας στην κορυφή αυτού του θεσμού.

Δυστυχώς φέτος η απουσία του από τον προτελευταίο αγώνα αποδείχθηκε καταδικαστική στην προσπάθεια υπεράσπισης αυτού του τίτλου και ο Παπαγεωργίου έκλεισε τη χρονιά στη δεύτερη θέση της κατάταξης SSP600 του Alpe Adria.

alex papageorgiou

Η επίδοσή του βέβαια που μόνο ως τιμητική μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι έχασε τον τίτλο για 18,5 βαθμούς από τον Αυστριακό Benjamin Baumgartner, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως ο αγώνας της Σλοβακίας που ο Έλληνας αναβάτης απείχε ήταν ένας από τους τρεις της χρονιάς που, εκτός των δύο σκελών, είχε και σύντομο αγώνα Sprint με 12,5 βαθμούς για τον νικητή, δηλαδή η απώλεια βαθμών για τον απόντα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Θερμά συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου και την ομάδα ZenOne Racing για τη νέα τους μεγάλη επιτυχία!