MotoGP 2025: Honda HRC Castrol team - Νέα χρώματα, νέος χορηγός αλλά δυστυχώς… ίδιοι αναβάτες [VIDEO]

Η προσπάθεια για να βγουν οι Ιάπωνες από το τέλμα το 2025, σκοντάφτει στους "λίγους" Marini και Mir
Castrol Honda MotoGP Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2025

Κανείς δεν μπορεί να πει πως η Honda δεν προσπαθεί να βελτιώσει την RC213V και τα κάκιστα αποτελέσματά της στο MotoGP -άσχετα αν τα καταφέρνει τεχνικά ή όχι-, όμως με το να κρατά τους Marini & Mir, είναι λες και οι Ιάπωνες παραβλέπουν εντελώς τον παράγοντα “αναβάτη” για την προσπάθειά τους…

Η Honda παρουσίασε τη νέα της εργοστασιακή ομάδα για το MotoGP, με νέα χρώματα και με τον μεγάλο χορηγό να έχει αλλάξει από τη Repsol στην Castrol. Αυτό που δεν άλλαξε δυστυχώς είναι οι δυο αναβάτες της κύριας ομάδας των Ιαπώνων, που παραμένουν οι ανεκδιήγητοι Joan Mir και Luca Marini, που το 2024 τερμάτισαν στις θέσεις 21 και 22 της τελικής κατάταξης, με 21 και 14 βαθμούς αντίστοιχα, έναντι 508 του Πρωταθλητή Jorge Martin.

Αν τώρα ο Joan Mir είχε κερδίσει τον τίτλο του Πρωταθλητή στο MotoGP το 2020, εντούτοις ο Ισπανός έχει μόλις… μία νίκη στην καριέρα του στο MotoGP, σε 99 αγώνες.

Από την άλλη, ο Luca Marini δεν έχει καμία νίκη στο MotoGP, και δεν έχει πείσει ούτε με τη Honda, ούτε με την πολύ καλύτερη μοτοσυκλέτα της Ducati τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόλα αυτά, το HRC αναφέρει πως “το 2025 η Honda παραμένει αφοσιωμένη στον στόχο της να βρει και πάλι τη θέση της στην κορυφή της κατάταξης”, με τον νέο μεγάλο χορηγό Castrol να παρέχει λιπαντικά, καύσιμα και τεχνική υποστήριξη.

Τα νέα χρώματα είναι η κλασική τριχρωμία κόκκινο-λευκό-μπλε της Honda, με λίγο πράσινο για την Castrol, ενώ νέα είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα στη μοτοσυκλέτα.

Η ομάδα θα υποστηρίζεται από τους αναβάτες εξέλιξης Stefan Bradl, Takaaki Nakagami και Aleix Espargaro.

Μένει να δούμε τώρα τι θα μπορέσουν να καταφέρουν οι Marini & Mir στη σεζόν 2025, αλλά δεν κρύβουμε πως οι προσδοκίες μας είναι ιδιαίτερα χαμηλές και περιμένουμε πολλά περισσότερα από Johann Zarco της περιφερειακής LCR Honda.

Ετικέτες

MotoGP: Marc Marquez – “Η φιλοδοξία θα είναι πάντα ίδια”

Ο Marc Marquez μιλάει για το μέλλον και την φιλοδοξία του
MM93 Ambition
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/12/2025

Στα 32 του χρόνια και με 13 σεζόν στο MotoGP, ο Marc Marquez βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας παρά στην αρχή της.

Ο πρόσφατα ανακηρυγμένος, για ένατη φορά, παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιστρέψει στις πίστες την ερχόμενη σεζόν (2026) για τον τελευταίο χρόνο του υπάρχοντος συμβολαίου του με τη factory Ducati.

Πέρα από αυτό, ο Marquez παραδέχεται ότι το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. Ωστόσο, αν συνεχίσει να αγωνίζεται, θα είναι με την ίδια φιλοδοξία.

MM93 Ambition

“Είναι δύσκολο να ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αν συνεχίσω να αγωνίζομαι, η φιλοδοξία θα είναι πάντα ίδια”, είπε ο Marquez.
“Πάντα πίστευα ότι κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο, ξυπνάς και κοιμάσαι σκεπτόμενος πώς να βελτιωθείς.

Φυσικά, υπάρχουν ημέρες που παίρνεις ξεκουράζεσαι και αυτό είναι καλό για το μυαλό, αλλά ακόμα και αυτό είναι για να μπορείς να αποδόσεις καλύτερα μετά.

Αν συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα είναι για να δώσω το εκατό τοις εκατό, με την ίδια φιλοδοξία. Αυτός είναι ο στόχος μου.”

Το επόμενο κεφάλαιο ξεκινά το 2026, όταν και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ακόμα έναν παγκόσμιο τίτλο. Ο Marquez χρειάζεται μόνο έναν ακόμη τίτλο για να φτάσει το ρεκόρ του Giacomo Agostini με οκτώ πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία. Επιπλέον, απέχει 15 νίκες από το απόλυτο ρεκόρ νικών του Valentino Rossi στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Johann Zarco, 35 ετών, είναι ο μόνος αναβάτης στο τρέχον grid του MotoGP που είναι μεγαλύτερος από τον Marquez.

MM93 Ambition

 

Ετικέτες