MotoGP Αγγλία: Νίκη στο πιάτο για Bezzecchi με κόκκινες σημαίες, δάκρυα Quartararo και δύσκολη μέρα για Ducati

Αγώνας με 2 εκκινήσεις και πολλά δάκρυα
MotoGP Αγγλία: Νίκη στο πιάτο για Bezzecchi με κόκκινες σημαίες, δάκρυα Quartararo και δύσκολη μέρα για Ducati
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/5/2025

Δραματική η κατάσταση στο Silverstone που πρώτη φορά μπαίνει τόσο νωρίς στο πρόγραμμα των MotoGP και έχει ήδη αποφασιστεί να επιστρέψει την επόμενη χρονιά τον Αύγουστο. Προσπάθησαν να το βάλουν σε μία ημερομηνία που οι Άγγλοι δεν λείπουν από την πατρίδα τους για διακοπές αλλά φάνηκε πως πρέπει να επιστρέψει στην ώρα του.

Οι συνθήκες που δυσκόλεψαν τις δοκιμές, μπήκαν σήμερα στο προσκήνιο καθώς οι δραματικές στιγμές στην αρχή ήταν μεγαλύτερο πρόβλημα

Στην εκκίνηση οι δύο Marquez τα πηγαίνουν καλά στα πρώτα μέτρα και ετοιμάζονται να μπουν εμπρός από τον poleman, Quartararo. Στα φρένα για την πρώτη στροφή όμως ο Alex Marquez πέφτει με τον Marc να οδηγεί την κούρσα έχοντας τον Quartararo στο κατόπι του. Στις πίσω θέσεις ο Aleix Espargaro πέφτει πριν το εσάκι και συμπαρασύρει τον Morbidelli που είναι έξαλλος. Η μοτοσυκλέτα του μένει εντός πίστας και αφήνει λάδια.

Αν δει κανείς τα μηνύματα της διοργάνωσης, στο ίδιο λεπτό που δίνουν σήμα να βγουν οι κόκκινες σημαίες και να σταματήσει ο αγώνας, ο Marc Marquez πέφτει από την πρώτη θέση του αγώνα. Με το κεφάλι καθαρίζει τα μαλακά αλλά βαριά εμπόδια που δουλειά τους είναι να σταματήσουν τις μοτοσυκλέτες πριν το εσάκι σε μία ακριβώς τέτοια περίπτωση, σηκώνει την μοτοσυκλέτα με τα σπασμένα κλιπόν και μπαίνει ξανά μέσα, τον πιο γρήγορο τρόπο να επιστρέψει στο box.

Δεν έχουν συμπληρωθεί τρεις γύροι όποτε ο αγώνας ξεκινά από την αρχή με όλους τους αναβάτες και τις ομάδες να τρέχουν να προετοιμάσουν τις δεύτερες μοτοσυκλέτες στην περίπτωση των Marquez και να διορθώσουν τις υπόλοιπες στην περίπτωση των άλλων, ενώ ο Alex κάνει έναν αγώνα δρόμου για να αλλάξει στολή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η pitlane ανοίγει με τους κριτές να έχουν κάνε χημικό καθαρισμό στο σημείο και οι αναβάτες βγαίνουν για τον γύρο επίβλεψης ώστε να δώσουν το τελικό ΟΚ. Άλλος ένας γύρος προθέρμανσης και πάμε για την δεύτερη εκκίνηση της ημέρας όπου οι μαλακές γόμες είναι μία λύση τώρα που έχουμε λιγότερους γύρους. Δεν έχουν συμπληρώσει ολόκληρο αγώνα και ο Quartararo έχει στόχο να δει τι μπορούν να κάνουν.

Δεν είναι δύσκολο να φύγει εμπρός, οι δύο Marquez δεν έχουν κάνει την εκκίνηση που κατάφεραν πριν και έχει τον Bagnaia δίπλα του, σύντομα πίσω του. Ο Marc Marquez ανεβαίνει τρίτος και έχει τον Miller πίσω του σε μία εξαιρετική πρώτη εικόνα για τις Yamaha. Ο Alex Marquez έχει πρόβλημα να ακολουθήσει τον Miller και δέχεται την επίθεση του Zarco που είναι εξαιρετικός να διαγνώσκει το πρόβλημα του μπροστινού του. Το είπε και ο ίδιος μετά, πως είδε να μην είναι βέβαιοι για το μπροστινό οι αναβάτες των Ducati και είπε να επιτεθεί.

Στο μεταξύ Quartararo εξαφανίζεται, μόλις στον δεύτερο γύρο έχουμε 1,756 διαφορά από τον Miller. Πώς βρέθηκε ο Miller εκεί; Ο Marc Marquez παραλίγο να εμβολίσει τον Bagnaia και ανοίγοντας γραμμή άφησε τον Miller να περάσει και μαζί και τον Zarco.

Ο Miller αμέσως πέρασε τον Bagnaia που είχε τον Zarco πίσω του έτοιμο και όχι για πολύ. Ο Γάλλος πέρασε εμπρός και βγάζοντας τον Bagnaia οριακά εκτός γραμμής με μία αρκετά επιθετική αλλά καθαρή κίνηση ο Marquez πέρασε τον ομόσταυλό του που αμέσως μετά κάνει το πρώτο λάθος και ανοίγει γραμμή.

Φανερό πως οι Ducati έχουν πρόβλημα με το μπροστινό το γεγονός πως στον 3ο γύρο βγαίνουν ταυτόχρονα εκτός αγωνιστικού διαδρόμου, ταυτόχρονα στην ίδια στροφή.

Στον 4ο γύρο είναι στην 9η και 12η θέση και ειδικά ο Bagnaia χάνει θέσεις και αμέσως μετά πέφτει με τον Rins να τον αποφεύγει οριακά.

Οι δύο Yamaha εμπρός κάνουν τον δικό τους αγώνα, ο Quartararo είναι 3,5 δευτερόλεπτα από τον Miller και 5 από τον Bezzecchi. Είναι επίσης ο πιο γρήγορος αναβάτης με διαφορά και αμέσως ανοίγει ακόμη πιο μπροστά.

Είναι φανερό τώρα ότι έτσι όπως το πάει θα φτιάξει μία απόσταση ασφαλείας που θα του επιτρέψει να κόψει ρυθμό όταν τα ελαστικά του έχουν φθαρεί, χωρίς οι υπόλοιποι να προλαβαίνουν από γύρους, να τον φτάσουν!

Αυτό δεν ισχύει για τον Miller που στον 6ο γύρο χάνει την θέση του από τον Bezzecchi. Στο μεταξύ όπου πάει η Aprilia πάει και η μοναδική γρήγορη Honda, η δορυφορική του Zarco.

Ο Marc Marquez ανεβαίνει θέσεις αλλά πλέον ο Miller που χάνει την θέση του και από τον Morbidelli, καθυστερεί τον Alex Marquez, τον Mir και τον Marc. Ο Alex κάνει επιθέσεις αλλά ο Miller ξέρει πολύ καλά να κλείνει τις πόρτες και ο νεότερος Marquez δεν μπορεί να περάσει. Ο Mir αποκρούει και αυτός μία επίθεση του Marc Marquez που αποφασίζει να σταματήσει γρήγορα αυτό το παιχνίδι. Τους περνάει διαδοχικά έναν προς ένα σε απόσταση δύο γύρων και δείχνει στον Alex πώς γίνονται οι προσπεράσεις. Στο μεταξύ ο Alex χάνει θέσεις έχοντας αστάθεια από το πίσω ελαστικό όπως φαίνεται από έξω.

Ο Marc Marquez θέλει λίγο χρόνο να περάσει τον Morbidelli μετά από σερί μέσα σε δύο γύρους και στον 11ο είναι στην 4η θέση πλέον με το βάθρο να ΜΗΝ δείχνει εύκολη υπόθεση. Ο Zarco είναι 2,5 δευτερόλεπτα εμπρός ενώ ο Morbidelli περνά ξανά για να χάσει αμέσως την θέση, σε μία μάχη με τον Marc που κρατά τον Miller πίσω τους, αντί να του ξεφύγουν και οι δύο.

Το βάθρο δείχνει βέβαιο, μία Yamaha, μία Aprilia και μία Honda, όλες οι αντι-SOS περιπτώσεις για νίκη κατακλύζουν τις πρώτες θέσεις με αποστάσεις που δεν αφήνουν πολλές ελπίδες.

Και τότε, στον 12ο γύρο από τους 19, ο Quartararo σηκώνει το χέρι και εγκαταλείπει από πρόβλημα του holeshot που κλειδώνει την ανάρτηση κάτω. Προσπαθεί να το ξεκολλήσει με ένα μικρό endo αλλά είναι αδύνατο. Με δάκρυα στα μάτια, απαρηγόρητος σταματά τον αγώνα του και ο Bezzecchi έχει πλέον τον δρόμο ανοικτό. Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καλυφτεί η απόσταση στους γύρους που έμεναν καθώς ο Quartararo δεν είχε ξεκινήσει να κόβει ταχύτητα, συνέχιζε να είναι ο πιο γρήγορος αναβάτης στον αγώνα.

Στον τελευταίο γύρο ο Morbidelli προσπαθεί να πάρει την θέση του βάθρου από τον Marc Marquez που με εξαιρετική μαεστρία αντικρούει τις επιθέσεις του, κλείνει την πόρτα στην έξοδο για την καρό σημαία και κερδίζει το βάθρο πίσω με μισή μοτοσυκλέτα απόσταση.

Ο Zarco λέει πως σκέφτηκε το ενδεχόμενο να πάει και για την νίκη αλλά τα ελαστικά του τον είχαν ήδη προδώσει, σημάδι πως οι θέσεις δύσκολα θα άλλαζαν και ήταν καλύτερο να προετοιμαστώ για έναν Marc Marquez που μπορεί να έρθει παρά να πάω για την νίκη, συμπλήρωσε.

Πρώτη φορά που μία Honda ανεβαίνει στο βάθρο δύο συνεχόμενες φορές από το 2021.

Είναι επίσης ο 11ος διαφορετικός νικητής στο Silverstone, και ο 5ος κατά σειρά για φέτος που δείχνει και την περίεργη φετινή σεζόν αλλά και το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο Silverstone.

Το κοινό ψήφισε για αναβάτη του αγώνα τον Quartararo, που ήταν πραγματικά κρίμα να χάσει τον αγώνα από κάτι τέτοιο μετά από μία καθαρή επίδοση στην δεύτερη εκκίνηση,

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αγώνας με δύο εκκινήσεις που τα πράγματα να έχουν εξελιχθεί όπως στην πρώτη και οι πτώσεις των Marquez, συνεχίζοντας με τις δεύτερες μοτοσυκλέτες άφησαν λιγότερα περιθώρια σε μία πίστα που έτσι και αλλιώς δεν είχαν από την Παρασκευή όπως φάνηκε, μεγαλύτερο προβάδισμα όπως συμβαίνει αλλού.

 

 

Θέση

Βαθμοί

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

25

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

38:16.037

2

20

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+4.088

3

16

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

+5.929

4

13

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+5.946

5

11

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+6.024

6

10

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+7.109

7

9

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+7.398

8

8

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+7.729

9

7

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+8.584

10

6

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+9.764

11

5

36J. Mir

Honda HRC Castrol

+10.320

12

4

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+11.318

13

3

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+16.175

14

2

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+16.312

15

1

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+16.262

16

 

88M. Oliveira

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+31.641

17

 

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+38.225

18

 

32L. Savadori

Aprilia Racing

+40.488

19

 

35S. Chantra

IDEMITSU Honda LCR

+48.884

Πτώσεις / Εγκαταλείψεις

   

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

12 laps

   

41A. Espargaro

Honda HRC Test Team

3 laps

   

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

3 laps

    

Ετικέτες

MotoGP Ινδονησία SPRINT: Πέρασε 1ος στο πρωτάθλημα ο Marc Marquez! Αποδεκατίστηκαν οι Aprilia

Μεγάλη ατυχία για τους πιο γρήγορους των δοκιμών
MotoGP Ινδονησία SPRINT: Πέρασε 1ος στο πρωτάθλημα ο Marc Marquez! Αποδεκατίστηκαν οι Aprilia
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/10/2026

MotoGP Ινδονησία SPRINT: Πέρασε 1ος στο πρωτάθλημα ο Marc Marquez! Αποδεκατίστηκαν οι Aprilia

Μεγάλη ατυχία για τους πιο γρήγορους των δοκιμών

 

Το πάνω χέρι σε αυτή την πίστα είχαν οι Aprilia όλες τις ημέρες μέχρι και την κατάταξη αρπάζοντας τις πρώτες θέσεις και διεκδικώντας την νίκη ξεκινώντας από τον Sprint. Η Ducati είχε βάλει στόχο να κρατήσει το δυνατόν λιγότερη απόσταση αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.

Fernandez και Bezzecchi σε μία φάση που θα συζητηθεί ιδιαίτερα, συγκρούστηκαν αμέσως μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή. Ο Bezzecchi δεν είχε που να πάει, άνοιξε γραμμή πατώντας στην παγίδα της συγκεκριμένης πίστας, δηλαδή οπουδήποτε εκτός αγωνιστικής γραμμής και προσπαθώντας να κρατηθεί όρθιος έκοψε αρκετά με τον Fernandez να πέφτει επάνω του και να καταλήγουν και οι δύο εκτός.

Ο Fernandez ήταν φανερά θυμωμένος με τον Bezzecchi όμως δεν γίνεται να πει κανείς πως ήταν λάθος του εργοστασιακού οδηγού της Aprilia, απλά δεν είχε καλύτερη επιλογή.

Από την μεριά της Trackhouse Aprilia απέδωσαν την άσχημη αυτή τροπή των πραγμάτων στην επιθετικότητα των Martin και Marc Marquez χωρίς όμως να μπορούν να τους κατηγορήσουν για κάποια συγκεκριμένη λάθος κίνηση.

Από εκείνη την στιγμή ο Martin πέρασε εμπρός και με ένα λάθος που έκανε ο Marc Marquez στον 3ο γύρο η απόστασή τους μεγάλωσε στο 1,5 δευτερόλεπτο ενώ ο Marquez πήρε και προειδοποίηση ορίων της πίστας.

Ταυτόχρονα ο Ai Ogura μείωνε και απειλούσε την δεύτερη θέση στο βάθρο οπότε ο Marquez, όπως είπε και ο ίδιος, προσπαθούσε απλά να μείνει σε απόσταση ασφαλείας από την δορυφορική Aprilia με το δυνατόν μικρότερο ρίσκο ώστε να κρατήσει μικρή βαθμολογική απόσταση από τον Martin.

Και τότε ήρθε το δώρο. Ο Martin κοιτά πίσω του ανοίγοντας γραμμή και κόβοντας με πρώτη εντύπωση να είναι πως είχε πρόβλημα με την πίεση του εμπρός ελαστικού. Δεν μπορεί όμως να μείνει και πίσω από τον Marc Marquez ενώ λίγο πριν το τέλος κάνει και το λάθος χάνοντας το βάθρο!

Με τον τρόπο αυτό ο Marc Marquez πέρασε εμπρός στο πρωτάθλημα και έχει αύριο έναν πολύ σημαντικό αγώνα!

Αποτελέσματα SPRINT

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΒΑΘΜΟΙ

1

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

19:37.125

12

2

79A. Ogura

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

+0.509

9

3

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+0.835

7

4

89J. Martin

Aprilia Racing

+1.947

6

5

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+3.410

5

6

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+5.478

4

7

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+7.036

3

8

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+10.039

2

9

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+10.248

1

10

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+13.288

 

11

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+16.834

 

12

5J. Zarco

Castrol Honda LCR

+17.646

 

13

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+18.285

 

14

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+18.956

 

15

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+19.227

 

16

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+19.293

 

17

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+19.562

 

18

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+23.472

 

19

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+23.834

 

20

41A. Espargaro

Honda HRC Castrol

+38.336

 

Εκτός από τον πρώτο γύρο

 

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

   
 

25R. Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team