Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP: Ανανέωσε με LCR ο Nakagami

Με συμβόλαιο ενός έτους

Μπορεί ο Marquez να κλέβει όλη τη δόξα από τους υπόλοιπους αναβάτες της Honda, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αναγκαίοι για την Big-H. Για την ακρίβεια, τόσο ο Lorenzo, όσο o Crutchlow και ο Nakagami είναι εξίσου σημαντικοί και συνδράμουν ενεργά στην εξέλιξη της RC213V, που είναι μια από τις πιο “δύστροπες” μοτοσυκλέτες στο grid.

Η Honda λοιπόν, εν όψει του αγώνα στο Motegi, αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Takaaki Nakagami ως αναβάτης της δορυφορικής της ομάδας, LCR Honda IDEMITSU. Ο Nakagami μετρά ήδη δύο χρόνια πάνω στη σέλα της RC213V και έχει αποδείξει χρόνο με το χρόνο πως βελτιώνεται με σταθερό ρυθμό, φέρνοντας θετικά αποτελέσματα στην ομάδα. Με εννέα τερματισμούς μέσα στη δεκάδα και με καλύτερο αποτέλεσμα την πέμπτη θέση, ο Nakagami έχει καταφέρει να μαζέψει περισσότερους από τους διπλάσιους βαθμούς που είχε συγκεντρώσει την πρώτη του χρονιά ως rookie.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Nakagami με τη Honda πριν τον αγώνα στο Motegi αναπτέρωσε το ηθικό του, μιας και αυτός θα είναι ο τελευταίος του αγώνας για φέτος, αφού αποφάσισε να χειρουργηθεί στον ώμο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος υποφέροντας από το ίδιο πρόβλημα με τον Marquez. Συγκεκριμένα, οι σύνδεσμοι του ώμου του έχουν χαλαρώσει τόσο πολύ, που πλέον έχει φτάσει στο σημείο να εξαρθρώνεται χωρίς αφορμή, κάτι που είχε συμβεί στον Marquez στη χειρουργική αίθουσα όταν του έκαναν την αναισθησία. Η απόφαση του Nakagami να μπει στο χειρουργείο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, πάρθηκε με βάση την πορεία αποκατάστασης του ώμου του Marquez μετά το χειρουργείο και τόσο η LCR όσο και η Honda τον στήριξαν σε αυτό. Ειδικότερα, μια τέτοια επέμβαση απαιτεί αρκετό διάστημα για να επανέλθει ο ώμος στο 100% και αν ο Nakagami έμπαινε στο νοσοκομείο μετά τη λήξη του πρωταθλήματος δεν θα προλάβαινε να επιστρέψει στον αγώνα του Qatar της επόμενης σεζόν στο 100% της φυσικής του κατάστασης.

Σε δηλώσεις του ο Ιάπωνας αναβάτης είπε: “Πρώτα από όλα θα ήθελα να εκφράσω το πόσο χαρούμενος είμαι που θα παραμείνω στη Honda και την ομάδα της LCR. Κατάφερα να βελτιωθώ αρκετά φέτος και η Honda με στήριξε ιδιαίτερα και μου έδωσε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα. Είμαι σίγουρος που θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο και το 2020. Σχετικά με τον τραυματισμό μου, μετά την πτώση στο Assen διαπίστωσα πως ο πόνος παρέμενε και ότι ο ώμος μου δεν είχε πια την ίδια δύναμη. Επισκέφτηκα το γιατρό για να κατανοήσω πλήρως την φύση του προβλήματός μου και παρότι μπορούσα να οδηγήσω κανονικά δεν είχα τη δυνατότητα να πιέσω όσο ήθελα. Έτσι, παρέα με την Honda και την LCR πήραμε τη δύσκολη απόφαση να κάνω τώρα την επέμβαση.”

Ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata ανέφερε ότι είναι πολύ περήφανος που η Honda θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Nakagami για το 2020, καθώς έχει βελτιωθεί και συνεχίζει να εξελίσσεται σαν αναβάτης καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. “Είναι ένας απ’ τους αναβάτες που εμπνέει πολλά νέα ταλέντα στην Ιαπωνία και την Ασία μέσω της σκληρής δουλειάς του και της αφοσίωσής του”, τόνισε ο Kuwata, ενώ έκλεισε της δηλώσεις τους με ευχές για μια ταχεία αποκατάσταση του ώμου του.

Tags: