Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Εγχειρίστηκαν Marquez και Lorenzo

Θα είναι έτοιμοι για τη νέα σεζόν

Η ομάδα της Repsol Honda θύμιζε τις τελευταίες μέρες… σανατόριο αντί για αγωνιστική ομάδα των MotoGP, καθώς και οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες του HRC, Marc Marquez και Jorge Lorenzo, μπήκαν στο χειρουργείο σχεδόν ταυτόχρονα για να διορθώσουν προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν στο πρόσφατο παρελθόν.
Όλοι θυμόμαστε το πρόβλημα με τις συχνές εξαρθρώσεις του αριστερού ώμου του Ισπανού πρωταθλητή, ο οποίος μάλιστα τον ταλαιπώρησε και κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον αγώνα του Motegi. Όπως είχε δηλώσει τότε ο ίδιος, είχε προγραμματίσει να μπει στο χειρουργείο αμέσως μετά τις τελευταίες δοκιμές για το 2018, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος για τη νέα σεζόν και να λύσει το πρόβλημα μια και καλή. Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε χθες (4 Δεκεμβρίου) πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το πέρας των δοκιμών στην Jerez, ενώ το πρόγραμμα αποκατάστασης προβλέπει μια περίοδο διάρκειας έξι εβδομάδων, προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει στις πρώτες δοκιμές για το 2019, 1-3 Φεβρουαρίου στην Sepang. Η εγχείρηση έγινε στο νοσοκομείο Universitari Dexeus στην Barcelona και αμέσως μετά ο Marquez πόσταρε μια φωτογραφία του από το κρεβάτι του πόνου στο Twitter, ευχαριστώντας όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν.


Παράλληλα, την διαδικασία του χειρουργείου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα πέρασε και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής –και πλέον αναβάτης της Honda- Jorge Lorenzo, προκειμένου να διορθώσει το σπάσιμο στο δεξί του πόδι από τον αγώνα της Argon τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε είχε εκτοξευθεί από την μοτοσυκλέτα του μετά από ένα βίαιο highsiding, αποκομίζοντας μια εξάρθρωση δαχτύλου και ένα κάταγμα στο μετατάρσιο, κατηγορώντας μάλιστα τότε τον team mate του πλέον, Marquez, ως υπαίτιο για το ότι βγήκε εκτός γραμμής και επήλθε το highside.

Στον επόμενο αγώνα της Ταϊλάνδης συμμετείχε κανονικά, όπου είχε όμως άλλη μια πτώση στα δοκιμαστικά τραυματίζοντας τον αριστερό του καρπό με αποτέλεσμα να μείνει εκτός από τρεις αγώνες του πρωταθλήματος. Το Οκτώβριο που μας πέρασε ο Lorenzo έκανε ένα χειρουργείο στον καρπό του, συνεχίζοντας ταυτόχρονα και την θεραπεία για το πόδι του. Οι προπονήσεις όμως και η προσπάθειά του να επιστρέψει στους αγώνες δεν επέτρεψαν την σωστή συγκόλληση των οστών, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να κουταίνει και να έχει ενοχλήσεις. Γι' αυτό το λόγο μπήκε ξανά στο χειρουργείο της Clinica Quiron, με πρόβλεψη κι αυτός να είναι έτοιμος πριν τις πρώτες δοκιμές του 2019.