Jorge Lorenzo: Χειρουργήθηκε επιτυχώς

Πιθανή αγωνιστική επιστροφή στην Sepang
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/10/2018

Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο για τον Lorenzo, που επιδιόρθωσε το κάταγμα που ανακαλύφθηκε μόλις έκανε τους πρώτους γύρους στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN.

Μετά τον τραυματισμό του στην Ταϊλάνδη που δεν έδειξε κάποιο κάταγμα, ο Lorenzo δεν επέστρεψε στην Ισπανία, αλλά παρέμεινε κάνοντας εντατική προπόνηση. Δεν είναι βέβαιο αν το κάταγμα ήταν συνέπεια της πτώσης και δεν φάνηκε στις πρώτες ακτινογραφίες ή δημιουργήθηκε από την καταπόνηση κατά την προπόνηση. Το ζήτημα είναι πως ο Lorenzo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

MotoGP Ιαπωνίας: Στην πράξη το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, αποσύρεται ο Lorenzo!

Σήμερα όμως ολοκλήρωσε με επιτυχία την επέμβαση σε κάταγμα που είχε στην ραχιαία πλευρά, στον σκαφομηνοειδή σύνδεσμο, του αριστερού χεριού. Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα ράμματα κι ακολούθησε θεραπεία PRP (Platelets Rich Plasma). Πρόκειται για ένα είδος μεσοθεραπείας με αυτόλογο διάλυμα.

Είναι ουσιαστικά πλάσμα από το αίμα του ασθενούς πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες και επάγουν την επούλωση και την αναγέννηση των ιστών.

Η θεραπεία αυτή ακολουθείται και στην Ελλάδα -και από πλαστικούς χειρούργους- για πιο γρήγορη επούλωση.

Ο Lorenzo θα μπει τώρα ξανά στο μικροσκόπιο, καταγράφοντας λεπτομερώς την πορεία του κατάγματος. Θυμίζουμε πως στον αγώνα αυτές τις ημέρες, θα αντικατασταθεί από τον Bautista, μιας και η πορεία του στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN, ήταν αναπάντεχα καλύτερη από εκείνο που ανέμενε κι εκείνος..

Ο Alvaro Bautista στη θέση του Jorge Lorenzo: Για το αγώνα της Αυστραλίας

Ετικέτες

MotoGP: Ο Diogo Moreira πλησιάζει στην εργοστασιακή Honda HRC

Ο Βραζιλιάνος έχει το προβάδισμα για να γίνει ομόσταυλος του Fabio Quartararo
moreira
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Ο Diogo Moreira προάχθηκε στη μεγάλη κατηγορία ως πρωταθλητής της Moto2 και φέτος στη rookie χρονιά του έχει ήδη δείξει πολύ θετικά δείγματα, έχοντας πάρει βαθμούς σε όλα τα Grand Prix που έχει συμμετάσχει ως τώρα, πλην του τέταρτου γύρου στη Jerez.

Καθώς λοιπόν αναμένουμε να οριστικοποιηθεί η σύνθεση του πρωταθλήματος για το 2027, προσέχουμε πως από τις εργοστασιακές ομάδες μόνο η Honda δεν έχει ανακοινώσει τους αναβάτες της επόμενης χρονιάς. Ο Joan Mir ωστόσο έχει ήδη χαιρετήσει και ανακοινωθεί από τη Gresini Racing, ενώ ο Luca Marini εμπλέκεται σε κάθε φήμη που διακινείται στα paddocks του παγκοσμίου, καθώς φέρεται ως υποψήφιος για σχεδόν κάθε διαθέσιμη σέλα που υπάρχει, με την Tech3 KTM να δείχνει αυτή τη στιγμή ο πιθανότερος προορισμός του.

Στο μεταξύ, η σχετική φημολογία έχει ένα σενάριο και για τον Moreira που τον θέλει υποψήφιο για μια θέση δίπλα στον Fabio Quartararo – ο οποίος Γάλλος περιέργως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από τη Honda, παρότι χρονικά ήταν το πρώτο όνομα που μάθαμε πως θα αλλάξει στρατόπεδο.

Χάρη σε δηλώσεις του ίδιου του Βραζιλιάνου πάντως, η φήμη έχει πλέον εξελιχθεί σε έγκυρη πληροφορία. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο Sachsenring αν θα μεταπηδήσει στην εργοστασιακή ομάδα, ο Moreira απάντησε ευθέως: “Δεν ξέρω, αλλά θα το συζητήσουμε στην καλοκαιρινή διακοπή. Νομίζω πως όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το Silverstone”.

Ο Moreira έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο απευθείας με το HRC και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον πρώτο χρόνο της διάρκειάς του.

Ετικέτες