Jorge Lorenzo: Χειρουργήθηκε επιτυχώς

Πιθανή αγωνιστική επιστροφή στην Sepang
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/10/2018

Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο για τον Lorenzo, που επιδιόρθωσε το κάταγμα που ανακαλύφθηκε μόλις έκανε τους πρώτους γύρους στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN.

Μετά τον τραυματισμό του στην Ταϊλάνδη που δεν έδειξε κάποιο κάταγμα, ο Lorenzo δεν επέστρεψε στην Ισπανία, αλλά παρέμεινε κάνοντας εντατική προπόνηση. Δεν είναι βέβαιο αν το κάταγμα ήταν συνέπεια της πτώσης και δεν φάνηκε στις πρώτες ακτινογραφίες ή δημιουργήθηκε από την καταπόνηση κατά την προπόνηση. Το ζήτημα είναι πως ο Lorenzo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

MotoGP Ιαπωνίας: Στην πράξη το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, αποσύρεται ο Lorenzo!

Σήμερα όμως ολοκλήρωσε με επιτυχία την επέμβαση σε κάταγμα που είχε στην ραχιαία πλευρά, στον σκαφομηνοειδή σύνδεσμο, του αριστερού χεριού. Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα ράμματα κι ακολούθησε θεραπεία PRP (Platelets Rich Plasma). Πρόκειται για ένα είδος μεσοθεραπείας με αυτόλογο διάλυμα.

Είναι ουσιαστικά πλάσμα από το αίμα του ασθενούς πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες και επάγουν την επούλωση και την αναγέννηση των ιστών.

Η θεραπεία αυτή ακολουθείται και στην Ελλάδα -και από πλαστικούς χειρούργους- για πιο γρήγορη επούλωση.

Ο Lorenzo θα μπει τώρα ξανά στο μικροσκόπιο, καταγράφοντας λεπτομερώς την πορεία του κατάγματος. Θυμίζουμε πως στον αγώνα αυτές τις ημέρες, θα αντικατασταθεί από τον Bautista, μιας και η πορεία του στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN, ήταν αναπάντεχα καλύτερη από εκείνο που ανέμενε κι εκείνος..

Ο Alvaro Bautista στη θέση του Jorge Lorenzo: Για το αγώνα της Αυστραλίας

Ετικέτες

MotoGP: Ο Maverick Vinales χάνει και τον αγώνα στην Jerez

Θα μείνει χωρίς αντικαταστάτη η KTM Tech3 - τραυματίας είναι και ο Pol Espargaro
vinales
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Το MotoGP επιστρέφει από τις ΗΠΑ και κατευθύνεται στην Ισπανία αυτό το Σαββατοκύριακο, 24–26 Απριλίου, όμως δεν θα είναι παρών ούτε και σ’ αυτόν τον αγώνα ο Maverick Vinales.

Ο τραυματισμός στον ώμο του Vinales προκλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο GP της Γερμανίας, όταν είχε πτώση κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Ο τραυματισμός του Ισπανού αναβάτη φαίνεται να είναι αρκετά επίμονος, αφού τον ταλαιπωρεί ακόμη 9 μήνες μετά το συμβάν.

Ο Vinales χαρακτήρισε απογοητευτικό το γεγονός, όμως θεωρεί πως αυτή είναι η σωστή απόφαση για το σώμα του: Είναι προφανώς απογοητευτικό να μην αγωνιστώ στη Jerez αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι ένα τεράστιο γεγονός για μένα και ο πρώτος από τους αγώνες στην πατρίδα μου αυτή τη σεζόν. Γνωρίζω όμως καλά το σώμα μου και αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι να αναρρώσω σωστά και να βεβαιωθώ ότι θα επιστρέψω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το υπόλοιπο της σεζόν. Όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ο στόχος είναι να είμαι έτοιμος για το Le Mans.

Ο Nicolas Goyon, διευθυντής της ομάδας Red Bull KTM Tech3, πρόσθεσε ότι δεν ήταν δυνατό να αντικατασταθεί ο Vinales, καθώς και ο Pol Espargaro είναι τραυματίας.

“Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η ανάρρωση του Maverick. Το κενό στο πρόγραμμα του έδωσε πολύτιμο χρόνο για να επικεντρωθεί στην αποκατάστασή του και ελπίζουμε ότι αυτό σημαίνει ότι θα χάσει μόνο αυτόν τον αγώνα. Φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στο Le Mans, κάτι που είναι πολύ θετικό.

Είναι επίσης λυπηρό το γεγονός ότι ο Pol, ο αναπληρωματικός μας αναβάτης, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς τον γνωρίζουμε καλά και θα αποτελούσε μια ισχυρή προσθήκη στην ομάδα για το Σαββατοκύριακο στο Jerez.

Με τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας πριν από τον αγώνα, αξιολογήσαμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, αλλά τελικά αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στη σωστή λειτουργία μιας μοτοσυκλέτας για αυτόν τον γύρο.”