Jorge Lorenzo: Χειρουργήθηκε επιτυχώς

Πιθανή αγωνιστική επιστροφή στην Sepang
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/10/2018

Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο για τον Lorenzo, που επιδιόρθωσε το κάταγμα που ανακαλύφθηκε μόλις έκανε τους πρώτους γύρους στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN.

Μετά τον τραυματισμό του στην Ταϊλάνδη που δεν έδειξε κάποιο κάταγμα, ο Lorenzo δεν επέστρεψε στην Ισπανία, αλλά παρέμεινε κάνοντας εντατική προπόνηση. Δεν είναι βέβαιο αν το κάταγμα ήταν συνέπεια της πτώσης και δεν φάνηκε στις πρώτες ακτινογραφίες ή δημιουργήθηκε από την καταπόνηση κατά την προπόνηση. Το ζήτημα είναι πως ο Lorenzo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

MotoGP Ιαπωνίας: Στην πράξη το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, αποσύρεται ο Lorenzo!

Σήμερα όμως ολοκλήρωσε με επιτυχία την επέμβαση σε κάταγμα που είχε στην ραχιαία πλευρά, στον σκαφομηνοειδή σύνδεσμο, του αριστερού χεριού. Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα ράμματα κι ακολούθησε θεραπεία PRP (Platelets Rich Plasma). Πρόκειται για ένα είδος μεσοθεραπείας με αυτόλογο διάλυμα.

Είναι ουσιαστικά πλάσμα από το αίμα του ασθενούς πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες και επάγουν την επούλωση και την αναγέννηση των ιστών.

Η θεραπεία αυτή ακολουθείται και στην Ελλάδα -και από πλαστικούς χειρούργους- για πιο γρήγορη επούλωση.

Ο Lorenzo θα μπει τώρα ξανά στο μικροσκόπιο, καταγράφοντας λεπτομερώς την πορεία του κατάγματος. Θυμίζουμε πως στον αγώνα αυτές τις ημέρες, θα αντικατασταθεί από τον Bautista, μιας και η πορεία του στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN, ήταν αναπάντεχα καλύτερη από εκείνο που ανέμενε κι εκείνος..

Ο Alvaro Bautista στη θέση του Jorge Lorenzo: Για το αγώνα της Αυστραλίας

Ετικέτες

MotoGP: Η Honda ανακοίνωσε τον David Alonso, όχι όμως για ποια ομάδα της

Ο νεαρός Κολομβιανός προάγεται από τη Moto2 στη μεγάλη κατηγορία το 2027
david-alonso
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/7/2026

O David Alonso είναι μόλις 20 ετών, μα σε αυτά τα λίγα χρόνια έχει προλάβει να γράψει ιστορία στα Grand Prix. To 2024 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 για να γίνει ο πρώτο Κολομβιανός αναβάτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε κατηγορία του MotoGP, ενώ ταυτόχρονα συνέδεσε το όνομά του για πάντα με την αγωνιστική ιστορία της CFMOTO, καθώς μαζί του έγινε η πρώτη κατασκευάστρια από την Κίνα που κατακτά παγκόσμιο πρωτάθλημα Κατασκευαστών – έστω κι αν κάτω από τα φέρινγκ βρισκόταν μια KTM RC250GP.

Με εκείνη την κυριαρχική και άκρως εντυπωσιακή σεζόν του στη Moto3 ο Alonso προήχθη άμεσα στη Moto2, στην οποία ωστόσο δεν έχει καταφέρει να επιδείξει σταθερότητα στην απόδοσή του. Στη δεύτερη χρονιά του στη μεσαία κατηγορία φέτος, ο Κολομβιανός που έχει γεννηθεί στη Μαδρίτη έχει δώσει δείγματα των ικανοτήτων του, αλλά δεν παλεύει για τον τίτλο όπως πολλοί θα περίμεναν.

Παρόλα αυτά ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως οι μνηστήρες τον περιτριγύριζαν από την αρχή της φετινής χρονιάς θέλοντας να τον προσελκύσουν στο δικό τους άρμα για το πρωτάθλημα MotoGP του 2027, ενώ θεωρούταν σχεδόν σίγουρος για τη Honda εδώ και αρκετό καιρό.

Η σιγουριά αυτή μετατράπηκε σε βεβαιότητα με την επίσημη ανακοίνωση της Honda Racing Corporation, λίγη ώρα πριν επισημοποιηθεί και η μεταγραφή του Fabio Quartararo.

Υπάρχει ωστόσο μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ανακοινώσεων, καθώς η Honda δεν έχει αποκαλύψει ακόμη αν ο Κολομβιανός θα ενταχθεί στην εργοστασιακή Honda HRC ή στην LCR του Lucio Cecchinello.

Το γεγονός πως η ομάδα του Alonso δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη από τη Honda σημαίνει πιθανότατα πως απομένουν κάποιες εκκρεμότητες προς επίλυση, χωρίς να είναι σαφές αν αυτό αφορά στο συμβόλαιο του αναβάτη ή αν οι Ιάπωνες περιμένουν κάποια άλλη μεταγραφική εξέλιξη που θα καθορίσει ποιος θα πάει στην εργοστασιακή ομάδα δίπλα στον Quartararo.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τη διοίκηση της Honda να αμφιταλαντεύεται μεταξύ του Diogo Moreira και του Alonso για τη δεύτερη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα έχει ανταπεξέλθει πολύ καλά, παίρνοντας βαθμούς στους περισσότερους αγώνες που έχει τρέξει. Αν η Honda HRC επιλέξει τον Moreira, τότε ο Alonso θα αγωνιστεί με τη μοτοσυκλέτα της LCR, στη θέση του Βραζιλιάνου και δίπλα στον Johann Zarco.

Ετικέτες