Jorge Lorenzo: Χειρουργήθηκε επιτυχώς

Πιθανή αγωνιστική επιστροφή στην Sepang
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/10/2018

Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο για τον Lorenzo, που επιδιόρθωσε το κάταγμα που ανακαλύφθηκε μόλις έκανε τους πρώτους γύρους στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN.

Μετά τον τραυματισμό του στην Ταϊλάνδη που δεν έδειξε κάποιο κάταγμα, ο Lorenzo δεν επέστρεψε στην Ισπανία, αλλά παρέμεινε κάνοντας εντατική προπόνηση. Δεν είναι βέβαιο αν το κάταγμα ήταν συνέπεια της πτώσης και δεν φάνηκε στις πρώτες ακτινογραφίες ή δημιουργήθηκε από την καταπόνηση κατά την προπόνηση. Το ζήτημα είναι πως ο Lorenzo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

MotoGP Ιαπωνίας: Στην πράξη το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, αποσύρεται ο Lorenzo!

Σήμερα όμως ολοκλήρωσε με επιτυχία την επέμβαση σε κάταγμα που είχε στην ραχιαία πλευρά, στον σκαφομηνοειδή σύνδεσμο, του αριστερού χεριού. Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα ράμματα κι ακολούθησε θεραπεία PRP (Platelets Rich Plasma). Πρόκειται για ένα είδος μεσοθεραπείας με αυτόλογο διάλυμα.

Είναι ουσιαστικά πλάσμα από το αίμα του ασθενούς πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες και επάγουν την επούλωση και την αναγέννηση των ιστών.

Η θεραπεία αυτή ακολουθείται και στην Ελλάδα -και από πλαστικούς χειρούργους- για πιο γρήγορη επούλωση.

Ο Lorenzo θα μπει τώρα ξανά στο μικροσκόπιο, καταγράφοντας λεπτομερώς την πορεία του κατάγματος. Θυμίζουμε πως στον αγώνα αυτές τις ημέρες, θα αντικατασταθεί από τον Bautista, μιας και η πορεία του στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN, ήταν αναπάντεχα καλύτερη από εκείνο που ανέμενε κι εκείνος..

Ο Alvaro Bautista στη θέση του Jorge Lorenzo: Για το αγώνα της Αυστραλίας

Ετικέτες

MotoGP: Ο Johann Zarco επιστρέφει για το Grand Prix της Aragon!

Αναμένεται να περάσει με επιτυχία τον ιατρικό έλεγχο στην πίστα
Zarco
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/8/2026

Ο Johann Zarco ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση του MotoGP στο Grand Prix της Aragon, έχοντας ολοκληρώσει την αποθεραπεία του από τον τραυματισμό στο αριστερό γόνατο.

Η Castrol Honda LCR ανακοίνωσε ότι ο Zarco θα ταξιδέψει στην Aragon (28-30/8) με στόχο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την απαραίτητη ιατρική έγκριση από τους γιατρούς της διοργάνωσης.

Ο Γάλλος έχει να αγωνιστεί από το Καταλανικό GP, καθώς μετά την πτώση του στη Βαρκελώνη υπέστη τραυματισμούς στους συνδέσμους του αριστερού γονάτου και αναγκάστηκε να χάσει τα επόμενα Grand Prix.

Ο Zarco και η ιατρική του ομάδα επέλεξαν συντηρητική θεραπεία, χωρίς χειρουργική επέμβαση, με αρχικό στόχο την επιστροφή του τον Σεπτέμβριο. Η αποκατάσταση όμως εξελίχθηκε καλύτερα από το αναμενόμενο, επιτρέποντάς του να επισπεύσει την επιστροφή του.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αναβάτης της Honda αύξησε σταδιακά το πρόγραμμα αποκατάστασης, πραγματοποιώντας προπονήσεις τόσο με supermoto όσο και με Honda CBR1000RR. Η βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και της κατάστασης του τραυματισμένου γονάτου του τού επέτρεψε να πάρει το πράσινο φως για το ταξίδι στην Aragon.

Η τελική απόφαση, ωστόσο, θα ληφθεί στην πίστα, καθώς ο Zarco πρέπει να περάσει τον υποχρεωτικό ιατρικό έλεγχο πριν του επιτραπεί να αγωνιστεί.

Εφόσον κριθεί ικανός να συμμετάσχει, ο Zarco θα επιστρέψει στην Castrol Honda LCR και θα συνεχίσει την προσπάθεια εξέλιξης της Honda μαζί με την ομάδα του, έχοντας μπροστά του ένα απαιτητικό Σαββατοκύριακο μετά την απουσία του από τους τελευταίους αγώνες αλλά και μια ποινή διπλού Long Lap να εκτίσει.