Jorge Lorenzo: Χειρουργήθηκε επιτυχώς

Πιθανή αγωνιστική επιστροφή στην Sepang
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/10/2018

Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο για τον Lorenzo, που επιδιόρθωσε το κάταγμα που ανακαλύφθηκε μόλις έκανε τους πρώτους γύρους στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN.

Μετά τον τραυματισμό του στην Ταϊλάνδη που δεν έδειξε κάποιο κάταγμα, ο Lorenzo δεν επέστρεψε στην Ισπανία, αλλά παρέμεινε κάνοντας εντατική προπόνηση. Δεν είναι βέβαιο αν το κάταγμα ήταν συνέπεια της πτώσης και δεν φάνηκε στις πρώτες ακτινογραφίες ή δημιουργήθηκε από την καταπόνηση κατά την προπόνηση. Το ζήτημα είναι πως ο Lorenzo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

MotoGP Ιαπωνίας: Στην πράξη το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο, αποσύρεται ο Lorenzo!

Σήμερα όμως ολοκλήρωσε με επιτυχία την επέμβαση σε κάταγμα που είχε στην ραχιαία πλευρά, στον σκαφομηνοειδή σύνδεσμο, του αριστερού χεριού. Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα ράμματα κι ακολούθησε θεραπεία PRP (Platelets Rich Plasma). Πρόκειται για ένα είδος μεσοθεραπείας με αυτόλογο διάλυμα.

Είναι ουσιαστικά πλάσμα από το αίμα του ασθενούς πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες και επάγουν την επούλωση και την αναγέννηση των ιστών.

Η θεραπεία αυτή ακολουθείται και στην Ελλάδα -και από πλαστικούς χειρούργους- για πιο γρήγορη επούλωση.

Ο Lorenzo θα μπει τώρα ξανά στο μικροσκόπιο, καταγράφοντας λεπτομερώς την πορεία του κατάγματος. Θυμίζουμε πως στον αγώνα αυτές τις ημέρες, θα αντικατασταθεί από τον Bautista, μιας και η πορεία του στο MOTUL GRAND PRIX OF JAPAN, ήταν αναπάντεχα καλύτερη από εκείνο που ανέμενε κι εκείνος..

Ο Alvaro Bautista στη θέση του Jorge Lorenzo: Για το αγώνα της Αυστραλίας

Ετικέτες

EICMA 2026: Legends of Speed - Έκθεση αφιερωμένη στους θρύλους του MotoGP

Πάνω από 35 αγωνιστικές μοτοσυκλέτες - Από την πρώτη σεζόν των 500cc έως σήμερα
EICMA 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/9/2026

Η ιστορία του MotoGP μεταφέρεται στη φετινή EICMA μέσα από την έκθεση "Legends of Speed", με μοτοσυκλέτες που σημάδεψαν περισσότερες από επτά δεκαετίες αγώνων και μια ειδικά διαμορφωμένη περιοχή gaming

Τα MotoGP και η EICMA ανακοίνωσαν την πρώτη κοινή τους διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στο Μιλάνο, με επίκεντρο την έκθεση "Legends of Speed".

Η έκθεση θα παρουσιάσει περισσότερες από 35 αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, καλύπτοντας περισσότερα από 70 χρόνια ιστορίας της κορυφαίας κατηγορίας των Grand Prix. Ανάμεσα στα σημαντικότερα εκθέματα βρίσκεται η AJS Porcupine 500 με την οποία ο Leslie Graham κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας 500 κυβικών, το 1949.

Στην έκθεση θα υπάρχουν επίσης τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες MV Agusta, όπως αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει στους αγώνες οι Giacomo Agostini και Phil Reed, δύο από τους μεγαλύτερους αναβάτες όλων των εποχών και φυσικά της εποχής των 500 κυβικών.

Το ιστορικό κομμάτι της συλλογής θα περιλαμβάνει ακόμη μοτοσυκλέτες που έχουν οδηγηθεί από αναβάτες όπως ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi και ο Kevin Schwantz.

Οι μοτοσυκλέτες εκθέματα θα φτάνουν μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με αγωνιστικές και των πέντε κατασκευαστών που συμμετέχουν σήμερα στο MotoGP. Με αυτόν τον τρόπο, η παρουσίαση θα συνδέει τις διαφορετικές εποχές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, από τις πρώτες "ακατέργαστες" μοτοσυκλέτες των Grand Prix μέχρι τις σημερινές πρωτότυπες αγωνιστικές κατασκευές των αμέτρητων εργατοωρών Έρευνας και Έξέλιξης.

Η έκθεση "Legends of Speed" θα φιλοξενηθεί στο Hall 22 της EICMA και θα καταλαμβάνει συνολική έκταση άνω των 1.400 τετραγωνικών μέτρων. Εκτός από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για gaming, καθώς και διάφορες δραστηριότητες για τους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης διαδραστικό περιεχόμενο και μια εκτεταμένη οπτικοακουστική παρουσίαση, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό με έπαθλο εισιτήρια για το Ιταλικό Grand Prix του 2027 στο Mugello, στα πλαίσια της νέας εκτεταμένης συνεργασίας της Διεθνούς Έκθεσης και των MotoGP.

Η EICMA θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου στο Μιλάνο.

EICMA 2026

Ο αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος του MotoGP Group, Carlos Ezpeleta, δήλωσε σχετικά, "Η συνεργασία μας με την EICMA μάς επιτρέπει να φέρουμε τα MotoGP ακόμη πιο κοντά στους φίλους τους και να αφηγηθούμε την ιστορία του αθλήματoς μας πέρα από την πίστα. H έκθεση Legends of Speed γιορτάζει μια εξαιρετική ιστορία, αλλά πάνω απ' όλα δημιουργεί μια γέφυρα ανάμεσα στην κληρονομιά των MotoGP και το παρόν τους, το οποίο χαρακτηρίζεται από την τεχνολογία, την ψυχαγωγία και τη συνεχή εξέλιξη...Η EICMA είναι μια μοναδική παγκόσμια πλατφόρμα για τον κόσμο των δύο τροχών και μαζί θέλουμε να προσφέρουμε στους φίλους των MotoGP νέους τρόπους να τα βιώσουν, προσεγγίζοντας παράλληλα νέο κοινό και τις νεότερες γενιές, για αυτό και όλες οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε από κοινού, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση."