MotoGP: Αποσύρεται ο Rins από το ιαπωνικό Grand Prix

Ο πόνος στο δεξί του πόδι είναι τέτοιος που δεν του επιτρέπει να συνεχίσει
motomag MotoGP: Αποσύρεται ο Rins από το ιαπωνικό Grand Prix
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/9/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO για την επιστροφή του Alex Rins στη σέλα της Honda RCV213 της LCR στο ιαπωνικό Grand Prix, μετά από 3,5 μήνες αποχής ελέω του σοβαρού τραυματισμού του στο δεξί πόδι. Ο Ισπανός αναβάτης έκανε την εμφάνιση του στο FP1 και στο PR μένοντας περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο χρόνο του Brand Binder, με τον ίδιο να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός λόγω του πόνου στο δεξί του πόδι.

H LCR Honda μετά το τέλος του PR, ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “O Alex Rins θα αποσυρθεί από τη συνέχεια του ιαπωνικού grand prix καθώς ο πόνος στο δεξί του πόδι είναι μεγάλος. Είμαστε περήφανοι για τις προσπάθειές του, ευχαριστούμε για την προσπάθεια".

Έτσι ο στόχος του Rins να αγωνιστεί στο ιαπωνικό grand prix δεν θα υλοποιηθεί, με τον Ισπανό να κοιτά τώρα τον αγώνα της Ινδονησίας ο οποίος διεξάγεται από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Ετικέτες

MotoGP, Catalunya Practice: Ταχύτερος ο Acosta, με δεύτερο τον Alex Marquez

Εκτός δεκάδας Bagnaia, Ogura και Martin που είχε και πτώση
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Ο Pedro Acosta κατέκτησε την πρώτη θέση στις δοκιμές στην Καταλονία, με τον Ισπανό να ηγείται μιας πρώτης τριάδας στην οποία συμμετείχαν μάλιστα δύο KTM, αφού ο Brad Binder τερμάτισε τρίτος, με τον Alex Marquez να βρίσκεται ανάμεσα στις δύο εργοστασιακές KTM.

Οι Raul Fernandez, Johann Zarco και Fabio Di Giannantonio συμπλήρωσαν την πρώτη πρώτη εξάδα, ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi τερμάτισε έβδομος. Την πρώτη δεκάδα που θα πάρουν τον δρόμο για την Q2 συμπλήρωσαν οι Joan Mir, Jack Miller και Fabio Quartararo.

Από την Q1 πρέπει να περάσουν οι Pecco Bagnaia, Ai Ogura και Jorge Martin που έμειναν εκτός δεκάδας, με τον τελευταίο να σημειώνει και πτώση, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. O Jorge Martin είχε άλλη μια πτώση στο FP1 το πρωί, ένα lowside που φαινομενικά δεν ήταν ιδιαίτερα βίαιο ή επικίνδυνο, ωστόσο το σύρσιμό του τον έστειλε με φόρα στον αεροφράκτη, σηκώθηκε ζαλισμένος και έσπευσε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Ευτυχώς ο Ισπανός δεν αποκόμισε κάποιον τραυματισμό, ωστόσο πιθανότατα η απόδοσή του στο Practice επηρεάστηκε από το συμβάν του FP1 κι έτσι δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα.

MotoGP, Catalunya: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων

Ακολουθούν ο ταχύτερος γύρος ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:38.710

2

Alex Marquez

Gresini Racing

1:38.728

3

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:38.780

4

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:38.788

5

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:38.789

6

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46

1:38.819

7

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:38.831

8

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:38.846

9

Jack Miller

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:38.911

10

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:38.979

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:39.059

12

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:39.060

13

Ai Ogura

Trackhouse Racing

1:39.115

14

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:39.174

15

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46

1:39.295

16

Fermin Aldeguer

Gresini Racing

1:39.322

17

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:39.389

18

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:39.390

19

Toprak Razgatlioglu

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:39.531

20

Maverick Vinales

Red Bull KTM Tech3

1:39.711

21

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:39.752

22

Augusto Fernandez

Yamaha Test Team

1:39.935