Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP Austin: Και η KTM με πτέρυγα στο ψαλίδι. Δήλωση Pit Beirer

Δεν είναι εκεί για τον ίδιο λόγο με την Ducati…

Δίχως ειρωνικό ύφος, δίχως την χιουμοριστική διάθεση που απέδωσε ο Marquez στην δική του αντιμετώπιση στις ερωτήσεις για την πτέρυγα που δοκίμασε η Honda σε αντιγραφή Ducati, ο κ. Pit Beirer KTM Motorsports Director έριξε τα βέλη του προς δύο κατευθύνσεις με μία κουβέντα και ξεκαθάρισε και τι είναι ακριβώς αυτό που είδαμε στο ψαλίδι και των δύο εργοστασιακών KTM. Η συγκεκριμένη πτέρυγα ΔΕΝ είναι αντίστοιχη της Honda και της Ducati, αλλά σαν αυτό που έχουμε δει στα Yamaha για να διώχνει το σπρέι νερού από το πίσω ελαστικό, ώστε να μην διαχειρίζεται περισσότερο από αυτό που ήδη έχει. Ξεκάθαρα λοιπόν κάτι που δεν θα δούμε στον αγώνα.

Ο κ. Beirer ήταν ξεκάθαρος σε αυτό, όμως αμέσως πριν είπε χαρακτηριστικά: «Από την στιγμή που τελικά επιτρέπονται αεροδυναμικά βοηθήματα που αυξάνουν την αρνητική άντωση, πρέπει κι εμείς τελικά να το διερευνήσουμε Αλλά όχι, αυτή η πτέρυγα είναι μονάχα για ανακατεύθυνση του νερού. Ωστόσο είσαστε επαγγελματίες, έχετε καλύψει την ιστορία, ξέρετε τι έχει γίνει λοιπόν, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.»

Ξεκάθαρα ο κ. Beirer λοιπόν τοποθετήθηκε τόσο απέναντι στην Dorna, όσο και στην Ducati, δηλώνοντας απλά και όμορφα πως είναι αστείο να παίζει κανείς κρυφτό. Πράγμα που είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την Honda, απλά σε διαφορετικό ύφος…

MotoGP Austin: Ο Marquez δοκίμασε πτέρυγα «Ducati» - και είπε γιατί! Έκανε και πλάκα για το αποτέλεσμα

Tags: