MotoGP Austria: Ξεκούραστη νίκη Bagnaia!

Το ξανά έκανε ο Vinales
MotoGP Austria: Ξεκούραστη νίκη Bagnaia!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/8/2023

Ανίκητος ο Bagnaia στο CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich από την pole position τόσο στον Sprint όσο και σήμερα στον βασικό αγώνα που κύλισε και πιο εύκολα μάλιστα καθώς δεν απειλήθηκε από τον Binder στην δεύτερη θέση.

Πολύ νωρίς η KTM, μόλις είδε πως ο Miller έχανε θέσεις από εκεί που ήταν τρίτος πίσω από τον Binder, κατάλαβε πως η δεύτερη θέση του βάθρου ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει και δεν θέλησε να ριψοκινδυνέψει το αποτέλεσμα αυτό, στέλνοντας έτσι στον Binder το μήνυμα να αλλάξει χαρτογράφηση.

Ακολουθώντας τον πρώτο πολύ κοντά μειώνεις την έτσι και αλλιώς μικρή διάρκεια ζωής του εμπρός ελαστικού, όμως ο Bagnaia ήδη ξεμάκραινε και ο Binder δεν κινδύνευε από το slipstreaming αλλά από το λάθος στην προσπάθεια να φέρει μία πολυπόθητη νίκη στην Αυστριακή πίστα. Οπότε από πολύ νωρίς αποσύρθηκε από αυτή την προσπάθεια που έτσι κι αλλιώς δεν θα έβγαζε και πουθενά καθώς ο Bagnaia και η Ducati ήταν για άλλη μία φορά στην συγκεκριμένη πίστα, άπιαστοι τελείως.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση έρχεται από τον Vinales που έκανε άλλη μία κακή εκκίνηση και βρέθηκε πίσω από την στιγμή που ο χρόνος του ήταν για το βάθρο. Μετά την καταστροφική εκκίνηση εχθές και την καραμπόλα που ακολουθήσε για την οποία τιμωρήθηκε ο Martin κάνοντας σήμερα ένα μεγαλύτερο γύρο, περίμενε κανείς πως ο Vinales δεν θα επαναλάβει το λάθος. Ωστόσο τον πέρασαν στην εκκίνηση σαν να έτρεχε με μοτοσυκλέτα άλλης κατηγορίας. Στη συνέχεια έκανε χρόνους που θα μπορούσαν να τον βάλουν στη μάχη για το βάθρο, όπως και αρκετές προσπεράσεις, για αυτό και είναι μεγάλο κρίμα που δεν έκανε μία πιο γρήγορη εκκίνηση.

Έμεινε έτσι ο Binder να παλεύει μόνος του με μία στρατιά από Ducati καθώς μόλις πέρασε ο Alex Marquez, που είχε ξεκινήσει πολύ καλά, τον Miller σχεδόν ταυτόχρονα ακολούθησαν και οι δύο αναβάτες του Rossi, ενώ η κατρακύλα της δεύτερης KTM συνεχίστηκε ασταμάτητη μέχρι να φτάσει στο όριο των βαθμών.

Ο Bagnaia φόρτωσε μισό δευτερόλεπτο στον Binder μέχρι τον δέκατο γύρο ενώ την διαφορά δεν μπορούσε να κλείσει με τον δεύτερο ούτε και ο Alex Marquez που είχε πίσω του τον Bezzecchi και πιο πίσω τον Marini. Ακόμη πιο πίσω ήταν ο Vinales που εύκολα είχε φτάσει έως εδώ περνώντας και τον Miller.

Ο Binder δεν χτυπούσε ούτε στα λίγα σημεία που η KTM ήταν ταχύτερη της Ducati όλο το σαββατοκύριακο, ξεκάθαρα επιλέγοντας να έχει σίγουρο το βάθρο, αν και όπως είπαμε η απόφαση δεν πρέπει να ήταν δική του. Ο αγώνας δεν είχε λοιπόν κανένα ενδιαφέρον μπροστά και περιμέναμε έτσι να δούμε την μάχη από την έκτη θέση και πίσω με τον Martin να έχει επανακάμψει από τις θέσεις που έχασε εξαιτίας της ποινής και να γυρνά στον ρυθμό των πρώτων.

Πιο πίσω υπήρχε θέαμα με τον Miller να κοντράρεται με Morbidelli, Marc Marquez και Zarco αλλά αυτό δεν έσωζε την έλλειψη δράσης, παρόλο που ο Marc Marquez γυρνούσε και αυτός με τον ρυθμό των πρώτων σε κάποια σημεία.

Στους τελευταίους δέκα γύρους οι δύο πρώτοι θα μπορούσαν να πάρουν ποινή μεγαλύτερου γύρου, να την εκτελέσουν και πάλι να κρατήσουν την θέση τους, τέτοια ήταν η διαφορά ενώ ο Bezzecchi είχε αποφασίσει πως ήταν η ώρα να παλέψει για την τελευταία θέση του βάθρου με δύο επιθέσεις στον Alex Marquez που δεν πέτυχαν. Ήταν και οι δύο στην πρώτη στροφή και ήταν και οι δύο αποτυχημένες, όπως και μία προσπάθεια στην 9η μετά από μία δοκιμή προσπέρασης, που τελικά αυτές οι προσπάθειες απέδωσαν στο τέλος και πήρε την τρίτη θέση.

Στον αγώνα Sprint θα βλέπαμε περισσότερες μάχες αν δεν είχε εμπλακεί στην καραμπόλα της εκκίνησης, αλλά και πάλι η απογοήτευση έρχεται από τον Vinales, ας μην επαναλαμβανόμαστε. Ελαφρυντικό, το γεγονός πως εχθές απεβίωσε ο ισχυρός άντρας του Piaggio Group, εκείνος που χρηματοδότησε την επιστροφή της Aprilia, ο Roberto Colaninno ένας ιδιαίτερα χαρισματικός επιχειρηματίας που η μοτοσυκλέτα στην Ιταλία του οφείλει πολλά.

Σε αυτό το σημείο οι μάχες στις πίσω θέσεις είχαν αρχίσει να ολοκληρώνονται, τελικά ο Marini τα κατάφερε και εκείνος να περάσει τον Alex Marquez σε μία κόντρα Rossi-Marquez δεύτερης γενιάς και τελικά ο Bagnaia έλαμψε για ακόμη μία φορά στο Red Bull Ring χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό!

Θέση

N#

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.–––

1

1

Francesco Bagnaia

Ducati

42:23.3150

2

33

Brad Binder

KTM

5.191

3

72

Marco Bezzecchi

Ducati

7.708

4

10

Luca Marini

Ducati

10.343

5

73

Alex Marquez

Ducati

11.039

6

12

Maverick Viñales

Aprilia

11.724

7

89

Jorge Martin

Ducati

12.917

8

20

Fabio Quartararo

Yamaha

19.509

9

41

Aleix Espargaro

Aprilia

20.231

10

23

Enea Bastianini

Ducati

20.729

11

21

Franco Morbidelli

Yamaha

21.527

12

93

Marc Marquez

Honda

23.027

13

5

Johann Zarco

Ducati

24.259

14

37

Augusto Fernandez

KTM

25.365

15

43

Jack Miller

KTM

25.475

16

44

Pol Espargaro

KTM

28.073

17

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

28.998

18

30

Takaaki Nakagami

Honda

32.316

19

32

Lorenzo Savadori

Aprilia

42.392

20

27

Iker Lecuona

Honda

46.239

Not Classified

 

25

Raul Fernandez

Aprilia

42:06.4260

 

36

Joan Mir

Honda

18:21.1400

 

88

Miguel Oliveira

Aprilia

09:29.9010

 

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες