MotoGP Αυστρία: Petrucci vs Aleix Espargaro – Το χοντραίνουν περισσότερο

Διάλογος κατώτερος του αθλήματος
16/8/2020

Η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Aleix Espargaro και τον Petrucci είχε συνέχεια έως αργά το απόγευμα εχθές και πλέον ο Espargaro θα πάει το θέμα στην Dorna ζητώντας την τιμωρία του Petrucci… γυρνώντας την πλάστιγγα προς το μέρος του από εκεί που έγερνε από την άλλη μεριά.

Για να το θυμηθούμε πολύ γρήγορα: Κατά την διάρκεια της Q1 ο Rossi βρίσκεται στον γρήγορο γύρο όταν λαμβάνει μήνυμα από την ομάδα στην οθόνη του πως τον ακολουθεί ο Petrucci. Πράγματι η Ducati ήταν κολλημένη πίσω από τον Rossi και θα μπορούσε στην ευθεία να κλέψει και μερικά δέκατα από το slipstreaming κάνοντας και καλύτερο χρόνο.

Ο Rossi δεν έδωσε σημασία, δεν θα χαλούσε και την προσπάθειά του για αυτό που έκανε ο Petrucci ενώ τυπικά δεν είναι και αντίθετο σε κάποιους κανόνες. Πρέπει κανείς να κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει ένα από τα δύο εισιτήρια για την Q2, διακυβεύεται κάτι μεγάλο εκείνη την στιγμή.

Ακριβώς σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και ο Aleix που στον προηγούμενο αγώνα, στο Brno, μπήκε από συγκυρία πίσω από τον Quartararo και κατέληξε να είναι μπροστά στην εκκίνηση. Προφανώς και δεν είχε σβήσει η εμπειρία αυτή μία βδομάδα μετά, και έψαχνε το επόμενο «μουλάρι» να τον τραβήξει. Περίμενε λοιπόν στην πίστα οδηγώντας αργά και αναμένοντας τον Rossi να περάσει, και μόλις το έκανε χώθηκε από πίσω του και ανάμεσα στον Petrucci.

Ο Aleix θα πει αργότερα πως «είδα ένα κενό και το άρπαξα, κατάταξη έχουμε, όλοι αυτό κάνουν». Με την διαφορά πως δεν το είδε απλά, αλλά περίμενε στην πίστα, ήταν εσκεμμένο.

Ουσιαστικά λοιπόν ο Petrucci και ο Aleix Espargaro μάλωσαν για το ποιος θα μπει πίσω από τον Rossi…

Αμέσως μετά από την κίνηση του Aleix οι τρεις τους έφτασαν στην ευθεία και ο Petrucci πήρε τελικά το slipstreaming από τον Aleix αντί για τον Rossi κάνοντας έναν πολύ καλό χρόνο και για λίγο κρατούσε το ένα από τα δύο εισιτήρια. Πέρασε στα φρένα τον Aleix με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε κάποιος σε έναν αγώνα, όχι στην κατάταξη και αμέσως μετά τον έκοψε με χειρονομίες χαλώντας τον γύρο και των δύο. Ο Aleix σήκωσε το χέρι, κάνοντας το γενικά αποδεκτό σήμα για το συγνώμη, αλλά λίγο αργότερα οι εικόνες από το box όπου ο Petrucci κοπανούσε τα ράφια, έδειχναν πως δεν το είχε ξεχάσει.

Ο σκηνοθέτης του έδειξε και την επανάληψη που ο Aleix κοιτούσε πίσω περιμένοντας τον Rossi να έρθει, ο Petrucci αισθάνθηκε δικαιωμένος κάνοντας σήμα προς τις κάμερες πως ευχαριστεί για το πλάνο και αμέσως μετά έδωσε την συνέχεια, ή μάλλον δεν σταμάτησε καθόλου να δίνει συνέχεια… Βγήκε έξω από το box κάνοντας χειρονομίες και φωνάζοντας προς την Aprilia, θυμίζοντας πως είναι καλό παιδί και πράο, μέχρι να του πατήσεις όμως τον κάλο.

Ο Aleix ρωτήθηκε στην συνέντευξη και είπε πως ζήτησε τρεις φορές συγνώμη που τον έκοψε, αλλά αυτά έχει η κατάταξη και δεν χρειάζεται όλο αυτό το σόου. Λέγοντας πως έκανε και καλό χρόνο ο Petrucci παρά το κόψιμο.

Επειδή όμως ο χορός του Petrucci με τις χειρονομίες στις κάμερες δεν σταματούσε, ο Aleix επανήλθε στο twitter δείχνοντας τους χρόνους που ο καλύτερος ήταν στον γύρο με την κίνηση που έκανε να μπει μπροστά του. Το θέμα είναι πως πρόσθεσε και μία ειρωνεία στο τέλος κι έτσι πρόσφερε το σκαλί που χρειαζόταν ο Petrucci για να ανεβάσει λίγο πιο ψηλά την αντιπαράθεσή τους. Είπε: «λυπάμαι Petrucci που δεν μπήκες στην Q2 με την μοτοσυκλέτα που κερδίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια - (εννοώντας προφανώς σε αυτή την πίστα).

Ο Petrucci πήρε μία εικόνα από τα στατιστικά καριέρας και των δύο και τα έβαλε δίπλα – δίπλα, λέγοντας πως «λυπάται κι αυτός…» και το πράγμα είχε ήδη χοντρύνει.

Για τον Petrucci το πρόβλημα είναι πως θεωρεί σίγουρο πως θα ήταν στην Q2 αν δεν τον είχε κόψει το Aleix και το αποδεικτικό πως εκείνος ήταν ο καλύτερος γύρος το θεωρεί υπερ του, διότι θα ήταν ακόμη καλύτερος αν δεν τον είχε κόψει...

Για τον Aleix το πρόβλημα ήταν όλο αυτό το σόου που έστησε ο Petrucci πάνω στα νεύρα του, το είπε στο twitter, το είπε σε όσους τον ρώτησαν, στις κάμερες, παντού. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πήγε στην Dorna ζητώντας την τιμωρία του Petrucci γιατί τον έκοψε με επικίνδυνο τρόπο για να τον επιπλήξει. Κι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα. Στο τελευταίο δεν έχει άδικο. Ήταν άσχημο αυτό που έκανε στον Petrucci και χώθηκε μπροστά του, ήταν άσχημο και για τον Rossi αυτό που έκαναν και οι δύο, αλλά ας πούμε πως αυτό πάντα γίνεται στην κατάταξη, όλοι το κάνουν. Όχι με τον τρόπο που το έκανε ο Aleix βέβαια…

Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται, καθώς δεν μπορούν να το ξεχάσουν…

Ετικέτες

VR46 Team - Θα αφήσει τη Ducati για τη Yamaha;

Δήλωση-βόμβα του Προέδρου της FIM, διάψευση από τον Uccio
6/12/2022

Μετά την επανεκλογή του ως Προέδρου της FIM, ο Jorge Viegas άφησε τους πάντες έκπληκτους, δηλώνοντας πως το 2024 η ομάδα του Valentino Rossi στο MotoGP θα αφήσει τη Ducati για τη Yamaha!

Συγκεκριμένα, όταν ο δημοσιογράφος της RAI TV τον ρώτησε για την απόσυρση της Suzuki και για τη Yamaha που έχει μείνει μόνο με δύο μοτοσυκλέτες στο Πρωτάθλημα, ο Viegas απάντησε: "Η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα καλή, όμως πιστεύω πως αυτό αφορά μόνο στο 2023. Το 2024, η ομάδα του Valentino Rossi θα αλλάξει από τη Ducati στη Yamaha. Για την ώρα είναι μόνο μια ιδέα, και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά μοιράζομαι κάποια νέα μαζί σας. Θα είναι 6 Ducati και 4 Yamaha."

Τη σκυτάλη πήρε ο κολλητός του Rossi, και μάνατζερ της VR46, Uccio Salucci, που διέψευσε κατηγορηματικά τον Viegas: "Δεν ξέρω γιατί έκανε αυτές τις δηλώσεις. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε κατασκευαστή. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά πως έχουμε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη Ducati, που λήγει το 2024, με τη δυνατότητα να το ανανεώσουμε για 2 ακόμα χρόνια. Θα τιμήσουμε την υπογραφή μας, και θα δούμε το 2025 αν θα συνεχίσουμε με τη Ducati ή όχι. Όπως έχω πει ξανά, το σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες."

Και ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες για την ώρα σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ducati.

Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει κάτι παραπάνω ο Viegas, όμως για την ώρα τουλάχιστον η VR46 δια στόματος Uccio, τον άδειασε μεγαλοπρεπώς.

Φωτογραφία J. Viegas: FIM, © GOOD-SHOOT.COM / Reygondeau/Joly