MotoGP Brno: Η Honda ενεργοποιεί τον Stefan Bradl

Αντικαθίσταται ο Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/8/2020

Όπως γράφαμε εχθές το βράδυ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Honda για το δεύτερο χειρουργείο του Marquez, η συμμετοχή του στην απαιτητική τσέχικη πίστα του Brno θα έπρεπε να ξεχαστεί. Το αρχικό ανακοινωθέν βέβαια μιλούσε για αποφάσεις που θα ληφθούν μετά από 48 ώρες, όταν και ο Marquez πάρει εξιτήριο. Ωστόσο ο χρόνος πιέζει αρκετά για τις προετοιμασίες του αγώνα, ενώ απέναντι σε κάθε ηρωισμό η επανάληψη μίας τέτοιας προσπάθειας όπως στην Jerez, για πρόωρη συμμετοχή στον αγώνα, μονάχα καταστροφική θα μπορούσε να είναι.

Ο Marquez δεν είναι άνθρωπος που φοβάται το ρίσκο, το ακριβώς αντίθετο, αλλά σκέφτεται ταυτόχρονα και τον τίτλο. Στο πρώτο χειρουργείο η πιθανότητα να κερδίσει πόντους ήταν εκείνη που τον ώθησε να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί, τώρα είναι η βεβαιότητα πως θα χάσει περισσότερους, εκείνη που τον κρατά στο κρεβάτι περισσότερο.

Η ομάδα όμως έχει και ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών να σκεφτεί, δεν γίνεται να συνεχίσει μόνο με τον νεότερο Marquez που δεν πρόκειται να φέρει δυνατό αποτέλεσμα ή τουλάχιστον που είναι μικρές οι πιθανότητες να κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμη όμως και να γίνει το αναπάντεχο με τον νεαρό Alex που αυτή θα είναι μόλις η πέμπτη πίστα που αγωνίζεται με MotoGP, η άλλη μοτοσυκλέτα της Honda δεν γίνεται να περάσει ακόμη έναν αγώνα χωρίς συλλογή βαθμών.

Η αντικατάσταση για την Honda ήταν βέβαιο πως θα γίνει με τις επιλογές της να είναι εξαιρετικά λίγες. Ο Stefan Bradl έχει εμπειρία από την RC213V αλλά «χρωστά» προπόνηση όπως είπε και ο ίδιος καθώς εξαιτίας της πανδημίας έχει οδηγήσει ελάχιστα. Η μόνη του οδηγική γυμναστική ήταν με superbike κι αυτό όχι σε βαθμό που θα ήθελε. Είναι τιμή του, όπως είπε, να αγωνιστεί για την Repsol Honda και να βοηθήσει, ανυπομονώντας για την εξέλιξη του αγωνιστικού τριημέρου.

 

Ετικέτες

ZXMOTO – Ετοιμάζεται για συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα: Dakar και MXGP!

Ο Zhang Xue δε αλλάζει τακτική, πρώτα στους αγώνες και μετά στην αγορά
zxmoto mx250
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/5/2026

Η εταιρεία που ίδρυσε ο πρώην διευθυντής της Kove, Zhang Xue, το 2024 έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει άφθονο θόρυβο γύρω από τις μοτοσυκλέτες της και ως επί το πλείστον είναι για καλό λόγο.

Σαφώς το πιο ηχηρό αποτέλεσμα της ΖΧΜΟΤΟ ως τώρα είναι οι τρεις νίκες που έχει πάρει (ως τώρα) ο Γάλλος Valentin Debise με την τρικύλινδρη 820RR στο ντεμπούτο της στο παγκόσμιο Supersport, σε μια κίνηση που για τον Xue δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη. Όπως έτρεξε στο Dakar την Kove 450 Rally πολύ πριν βγει στις αγορές, έτσι και τώρα η 820RR βγαίνει στον εμπορικό στίβο έχοντας ήδη έναν μικρό μύθο συνδεδεμένο με το όνομά της.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τη νέα χωμάτινη γκάμα που έδειξε στην EICMA η ΖΧΜΟΤΟ.

zxmoto 450 rally

Εκεί λοιπόν η κινέζικη εταιρεία έδειξε τις δύο νέες της μονοκύλινδρες ΜΧ450 και ΜΧ250, αλλά και την αγωνιστική 450 Rally, ενώ από την αρχή του Μάη αποκαλύφθηκε στην Κίνα η motocross μοτοσυκλέτα των 250 κυβικών, έτοιμη για την αγορά με τιμή και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η ΜΧ250 φορά έναν υγρόψυκτο τετραβάλβιδο μονοκύλινδρο 249,9 cc με υψηλή σχέση συμπίεσης 13.9:1 και απόδοση 40 hp στις 12.500 rpm και 2,8 kgm στις 9.500 rpm, η οποία φιλτράρεται μέσω δύο power modes, Sport και Eco.

zxmoto mx250

Για αυτήν την ΜΧ μοτοσυκλέτα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι απλώς επειδή είναι η πρώτη της off-road οικογένειας της ΖΧΜΟΤΟ που βγαίνει στην αγορά – με τιμή 29.800 γιουάν στην Κίνα, ή περίπου 3.750 ευρώ (ισοτιμία 14/5/2026) – αλλά και γιατί σύντομα θα τη δούμε σε δράση στο κορυφαίο επίπεδο.

Η ΖΧΜΟΤΟ σχεδιάζει να τρέξει φέτος την ΜΧ250 εκτάκτως σε αγώνα MXGP και βολικότατα το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος έχει το ιδανικό Grand Prix για την περίσταση: 13 Σεπτεμβρίου στη Σαγκάη, Κίνα.

Λίγους μήνες αργότερα ο Xue θα είναι προσωπικά παρών στη Σαουδική Αραβία για το Dakar Rally 2027, στο οποίο η 450 Rally θα αγωνιστεί κανονικότατα.

Καθώς στο μεταξύ περιμένουμε και την ΜΧ450 να βγει στην αγορά, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να προβλέψει πως σύντομα, ίσως και από το 2027, η ΖΧΜΟΤΟ θα διεκδικήσει τη μόνιμη θέση της στα παγκόσμια off-road πρωταθλήματα, όπως ακριβώς έκανε και με τη supersport μοτοσυκλέτα της.

Ετικέτες