MotoGP Brno: Η Honda ενεργοποιεί τον Stefan Bradl

Αντικαθίσταται ο Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/8/2020

Όπως γράφαμε εχθές το βράδυ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Honda για το δεύτερο χειρουργείο του Marquez, η συμμετοχή του στην απαιτητική τσέχικη πίστα του Brno θα έπρεπε να ξεχαστεί. Το αρχικό ανακοινωθέν βέβαια μιλούσε για αποφάσεις που θα ληφθούν μετά από 48 ώρες, όταν και ο Marquez πάρει εξιτήριο. Ωστόσο ο χρόνος πιέζει αρκετά για τις προετοιμασίες του αγώνα, ενώ απέναντι σε κάθε ηρωισμό η επανάληψη μίας τέτοιας προσπάθειας όπως στην Jerez, για πρόωρη συμμετοχή στον αγώνα, μονάχα καταστροφική θα μπορούσε να είναι.

Ο Marquez δεν είναι άνθρωπος που φοβάται το ρίσκο, το ακριβώς αντίθετο, αλλά σκέφτεται ταυτόχρονα και τον τίτλο. Στο πρώτο χειρουργείο η πιθανότητα να κερδίσει πόντους ήταν εκείνη που τον ώθησε να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί, τώρα είναι η βεβαιότητα πως θα χάσει περισσότερους, εκείνη που τον κρατά στο κρεβάτι περισσότερο.

Η ομάδα όμως έχει και ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών να σκεφτεί, δεν γίνεται να συνεχίσει μόνο με τον νεότερο Marquez που δεν πρόκειται να φέρει δυνατό αποτέλεσμα ή τουλάχιστον που είναι μικρές οι πιθανότητες να κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμη όμως και να γίνει το αναπάντεχο με τον νεαρό Alex που αυτή θα είναι μόλις η πέμπτη πίστα που αγωνίζεται με MotoGP, η άλλη μοτοσυκλέτα της Honda δεν γίνεται να περάσει ακόμη έναν αγώνα χωρίς συλλογή βαθμών.

Η αντικατάσταση για την Honda ήταν βέβαιο πως θα γίνει με τις επιλογές της να είναι εξαιρετικά λίγες. Ο Stefan Bradl έχει εμπειρία από την RC213V αλλά «χρωστά» προπόνηση όπως είπε και ο ίδιος καθώς εξαιτίας της πανδημίας έχει οδηγήσει ελάχιστα. Η μόνη του οδηγική γυμναστική ήταν με superbike κι αυτό όχι σε βαθμό που θα ήθελε. Είναι τιμή του, όπως είπε, να αγωνιστεί για την Repsol Honda και να βοηθήσει, ανυπομονώντας για την εξέλιξη του αγωνιστικού τριημέρου.

 

Ετικέτες

MotoGP: Αλλαγές στο πρόγραμμα δοκιμών των μοτοσυκλετών 850 κ.εκ. - Οι επίσημες ημερομηνίες

Λιγότερες ημέρες θα έχουν στη διάθεσή τους ομάδες και κατασκευαστές
aprilia
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

Το MotoGP ανακοίνωσε τις επίσημες ημερομηνίες για τις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν το 2027, οι οποίες περιλαμβάνουν αλλαγές στον αριθμό των ημερών που θα έχουν στη διάθεσή τους οι αναβάτες με τις μοτοσικλέτες των 850 κυβικών.

Η νέα εποχή των 850 κυβικών και των ελαστικών Pirelli αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Για τις ομάδες και τους αναβάτες, η πρώτη αυτή περίοδος δοκιμών πριν την έναρξη της σεζόν θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των άλλων κατασκευαστών.

Ο χρόνος στην πίστα θα είναι πολύτιμος, καθώς οι κατασκευαστές θα επιδιώξουν να επιλύσουν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν ή αντιμετωπίζουν ήδη. Θα αποτελέσει επίσης μια ευκαιρία για τους αναβάτες να εξοικειωθούν με τις νέες μοτοσυκλέτες τους, όμως αυτό θα γίνει με λιγότερες διαθέσιμες ημέρες.

Μετά τη λήξη της σεζόν του 2026 στη Βαλένθια, θα ακολουθήσει δοκιμή μίας ημέρας στην ίδια πίστα, κάτι που αποτελεί τυπική διαδικασία όσον αφορά το πρόγραμμα δοκιμών του MotoGP στο τέλος του έτους στην Ισπανία.

Ωστόσο, το shakedown στη Sepang θα μειωθεί κατά μία ημέρα, ενώ το ίδιο θα γίνει και στην επίσημη δοκιμή του MotoGP στη Sepang. Αυτό σημαίνει ότι οι rookies θα χάσουν δύο ολόκληρες ημέρες δοκιμών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και οι καθιερωμένοι αναβάτες θα έχουν επίσης μία ημέρα λιγότερη για τις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν.

MotoGP

Eπίσης, οι δύο δοκιμές θα διεξαχθούν αμέσως η μία μετά την άλλη, κάτι που αποτελεί μία ακόμη αλλαγή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. το shakedown θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Ιανουαρίου, ενώ η επίσημη διήμερη δοκιμή θα ακολουθήσει από τις 31 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η τελευταία αλλαγή αφορά την τελική δοκιμή πριν την έναρξη της σεζόν στο Buriram, η οποία θα πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι στο παρελθόν. Αντί να γίνουν οι δοκιμές λίγο πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Chang International Circuit, θα διεξαχθούν στις 6-7 Φεβρουαρίου, κάτι που φαίνεται ότι το έχουν ζητήσει οι κατασκευαστές από τους διοργανωτές, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν.