MotoGP Dovisioso: Δεν αρκεί πλέον η ταχύτητα της Ducati

Ανησυχητικά τα πράγματα για τον Ιταλό
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/7/2019

Αργά χθες μετά τον αγώνα στο Sachsenring, ο Dovizioso μίλησε για την μεγάλη διαφορά των 58 βαθμών στο πρωτάθλημα, που έχει πλέον με τον Marquez και την πέμπτη θέση στην κατάταξη του αγώνα. Ένα αποτέλεσμα στο οποίο προσέβλεπε από τα δοκιμαστικά και που άγγιξε μονάχα γιατί ο Rins και ο Quartararo σημείωσαν πτώσεις. Το γεγονός πως δεν περίμενε κάτι καλύτερο, είναι κι αυτό μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ducati.

Για τον Dovizioso το θετικό είναι πως δεν έχουν κάνει βήματα πίσω, δεν υπάρχει κάτι που το είχαν και τώρα το έχουν χάσει: «Το θετικό είναι αυτό, πως εμείς την φόρμα μας την έχουμε. Είμαστε δεύτεροι στην κούρσα του πρωταθλήματος και συγκριτικά με πέρσι τα πράγματα είναι καλύτερα και η απόσταση από τον Marquez μικρότερη. Το κακό είναι η ταχύτητά μας αυτή την στιγμή, είναι ανησυχητικό, γιατί δεν έχουμε πλέον το υπερπλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Αυτό είναι άσχημο γιατί ο Marquez είναι πιο ανταγωνιστικός από πέρσι και μαζί πολλοί νέοι αναβάτες είναι πλέον αρκετά έτοιμοι. Παλεύουμε πλέον για να είμαστε πιο γρήγοροι ενώ σε πίστες με έντονες ανηφόρες και κατηφόρες, όπως στην Γερμανία, οι υπόλοιποι είναι συνέχεια μπροστά μας. Δεν είμαστε πλέον σε θέση να αποτελούμε πρόβλημα για τον Marc. Δεν κάναμε βήματα πίσω, απλά οι άλλοι έχουν κάνει περισσότερα βήματα εμπρός. Σε κάποιους τομείς παραμένουμε πιο δυνατοί, όπως και πέρσι, όμως το διάγραμμα πλέον κάνει κοιλιά κάπου στην μέση, δεν είμαστε συνολικά καλύτεροι. Πρέπει να γίνουμε, γιατί αυτό είναι στο DNA της Ducati».

Ο Dovizioso έχει αποδείξει πως όποτε κάνει δηλώσεις είναι για να στείλει ένα μήνυμα ψηλότερα μέσα στην Ducati. Το ίδιο έκανε και για την ανανέωση του συμβολαίου του, το ίδιο και στην επιλογή δεύτερου αναβάτη. Η πορεία του μπορεί να μην είναι εκείνη που θα περίμεναν οι ίδιοι, μιας και ο στόχος φέτος ήταν ξεκάθαρα το πρωτάθλημα, όμως συνολικά είναι καλύτερη από πέρσι, κι ας έχει σταθεί αρκετά άτυχος.

Η Ducati εξακολουθεί να είναι ο βασικότερος ανταγωνιστής του Marquez.

Μετά τον χθεσινό αγώνα, ακολουθεί η ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας:

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                  Αργυρούπολη, 8 Ιουλίου 2019

 

Πολύτιμοι βαθμοί στη Γερμανία, η Ducati παραμένει πρώτη στις ομάδες 

•            Θετική εμφάνιση των Ντοβιτσιόζο και Πετρούτσι στο Grand Prix της Γερμανίας

•            Η Ducati παραμένει στην πρώτη θέση στις ομάδες μετά και τον αγώνα στο Sachsenring, 9ο γύρο του πρωταθλήματος

•            Ο Ντανίλο Πετρούτσι τερμάτισε στην 4η θέση, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να ακολουθεί στην 5η, με την ομάδα να μη δίνει εντολές για τη σειρά τερματισμού και τους δύο Ιταλούς να χαρίζουν πλούσιο θέαμα σε μία μονομαχία αρκετών γύρων

Θετική εμφάνιση για τους Πετρούτσι και Ντοβιτσιόζο στο Grand Prix της Γερμανίας, που διεξάχθηκε στην πίστα του Sachsenring το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ο Ντανίλο Πετρούτσι τερμάτισε στην 4η θέση με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να ακολουθεί στην 5η και ενώ είχαν χαρίσει πλούσιο θέαμα για αρκετούς γύρους στους φίλους του MotoGP, σε μία άτυπη μεταξύ τους μονομαχία, καθώς δεν υπήρξαν εντολές από την ομάδα για τη σειρά τερματισμού.

Οι δύο Ιταλοί ξεκίνησαν από τις πίσω θέσεις του grid (12η για τον Πετρούτσι και 13η για το Ντοβιτσιόζο) καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Εκμεταλλευόμενοι την ισχύ της μοτοσικλέτας τους και τον τρόπο που την βγάζει στην πίστα, ήδη στους πρώτους δύο γύρους οι Ντόβι και Πετρού βρέθηκαν στο group των προπορευόμενων, με επτά αναβάτες να συνωστίζονται σε διαφορά 1,5 δευτερολέπτου.

Προς τα μέσα του αγώνα βρέθηκαν στην 4η και 5η θέση, επιδιδόμενοι προς το τέλος του αγώνα στη μεταξύ τους μονομαχία που ξεσήκωσε τους χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στην πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στη Λειψία και τη Δρέσδη. Σε αυτό συνετέλεσε η απουσία εντολών από την πλευρά της ομάδας, με τους δύο αναβάτες να προσπερνούν διαδοχικά ο ένας τον άλλο, πριν τελικά περάσουν τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά μόλις 92 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Mission Winnow Ducati παραμένει πρώτη στις ομάδες με 248 βαθμούς ενώ η Ducati είναι στη 2η θέση στους κατασκευαστές με 157. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος με 127 βαθμούς ενώ ο Πετρούτσι τον πλησίασε στους 121, ακολουθώντας στην 3η θέση.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix στο Μπρνο της Τσεχίας, 2-4 Αυγούστου.

 

 

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."