Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP Dovisioso: Δεν αρκεί πλέον η ταχύτητα της Ducati

Ανησυχητικά τα πράγματα για τον Ιταλό

Αργά χθες μετά τον αγώνα στο Sachsenring, ο Dovizioso μίλησε για την μεγάλη διαφορά των 58 βαθμών στο πρωτάθλημα, που έχει πλέον με τον Marquez και την πέμπτη θέση στην κατάταξη του αγώνα. Ένα αποτέλεσμα στο οποίο προσέβλεπε από τα δοκιμαστικά και που άγγιξε μονάχα γιατί ο Rins και ο Quartararo σημείωσαν πτώσεις. Το γεγονός πως δεν περίμενε κάτι καλύτερο, είναι κι αυτό μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ducati.

Για τον Dovizioso το θετικό είναι πως δεν έχουν κάνει βήματα πίσω, δεν υπάρχει κάτι που το είχαν και τώρα το έχουν χάσει: «Το θετικό είναι αυτό, πως εμείς την φόρμα μας την έχουμε. Είμαστε δεύτεροι στην κούρσα του πρωταθλήματος και συγκριτικά με πέρσι τα πράγματα είναι καλύτερα και η απόσταση από τον Marquez μικρότερη. Το κακό είναι η ταχύτητά μας αυτή την στιγμή, είναι ανησυχητικό, γιατί δεν έχουμε πλέον το υπερπλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Αυτό είναι άσχημο γιατί ο Marquez είναι πιο ανταγωνιστικός από πέρσι και μαζί πολλοί νέοι αναβάτες είναι πλέον αρκετά έτοιμοι. Παλεύουμε πλέον για να είμαστε πιο γρήγοροι ενώ σε πίστες με έντονες ανηφόρες και κατηφόρες, όπως στην Γερμανία, οι υπόλοιποι είναι συνέχεια μπροστά μας. Δεν είμαστε πλέον σε θέση να αποτελούμε πρόβλημα για τον Marc. Δεν κάναμε βήματα πίσω, απλά οι άλλοι έχουν κάνει περισσότερα βήματα εμπρός. Σε κάποιους τομείς παραμένουμε πιο δυνατοί, όπως και πέρσι, όμως το διάγραμμα πλέον κάνει κοιλιά κάπου στην μέση, δεν είμαστε συνολικά καλύτεροι. Πρέπει να γίνουμε, γιατί αυτό είναι στο DNA της Ducati».

Ο Dovizioso έχει αποδείξει πως όποτε κάνει δηλώσεις είναι για να στείλει ένα μήνυμα ψηλότερα μέσα στην Ducati. Το ίδιο έκανε και για την ανανέωση του συμβολαίου του, το ίδιο και στην επιλογή δεύτερου αναβάτη. Η πορεία του μπορεί να μην είναι εκείνη που θα περίμεναν οι ίδιοι, μιας και ο στόχος φέτος ήταν ξεκάθαρα το πρωτάθλημα, όμως συνολικά είναι καλύτερη από πέρσι, κι ας έχει σταθεί αρκετά άτυχος.

Η Ducati εξακολουθεί να είναι ο βασικότερος ανταγωνιστής του Marquez.

Μετά τον χθεσινό αγώνα, ακολουθεί η ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας:

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                  Αργυρούπολη, 8 Ιουλίου 2019

 

Πολύτιμοι βαθμοί στη Γερμανία, η Ducati παραμένει πρώτη στις ομάδες 

•            Θετική εμφάνιση των Ντοβιτσιόζο και Πετρούτσι στο Grand Prix της Γερμανίας

•            Η Ducati παραμένει στην πρώτη θέση στις ομάδες μετά και τον αγώνα στο Sachsenring, 9ο γύρο του πρωταθλήματος

•            Ο Ντανίλο Πετρούτσι τερμάτισε στην 4η θέση, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να ακολουθεί στην 5η, με την ομάδα να μη δίνει εντολές για τη σειρά τερματισμού και τους δύο Ιταλούς να χαρίζουν πλούσιο θέαμα σε μία μονομαχία αρκετών γύρων

Θετική εμφάνιση για τους Πετρούτσι και Ντοβιτσιόζο στο Grand Prix της Γερμανίας, που διεξάχθηκε στην πίστα του Sachsenring το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ο Ντανίλο Πετρούτσι τερμάτισε στην 4η θέση με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να ακολουθεί στην 5η και ενώ είχαν χαρίσει πλούσιο θέαμα για αρκετούς γύρους στους φίλους του MotoGP, σε μία άτυπη μεταξύ τους μονομαχία, καθώς δεν υπήρξαν εντολές από την ομάδα για τη σειρά τερματισμού.

Οι δύο Ιταλοί ξεκίνησαν από τις πίσω θέσεις του grid (12η για τον Πετρούτσι και 13η για το Ντοβιτσιόζο) καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Εκμεταλλευόμενοι την ισχύ της μοτοσικλέτας τους και τον τρόπο που την βγάζει στην πίστα, ήδη στους πρώτους δύο γύρους οι Ντόβι και Πετρού βρέθηκαν στο group των προπορευόμενων, με επτά αναβάτες να συνωστίζονται σε διαφορά 1,5 δευτερολέπτου.

Προς τα μέσα του αγώνα βρέθηκαν στην 4η και 5η θέση, επιδιδόμενοι προς το τέλος του αγώνα στη μεταξύ τους μονομαχία που ξεσήκωσε τους χιλιάδες των θεατών που βρέθηκαν στην πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στη Λειψία και τη Δρέσδη. Σε αυτό συνετέλεσε η απουσία εντολών από την πλευρά της ομάδας, με τους δύο αναβάτες να προσπερνούν διαδοχικά ο ένας τον άλλο, πριν τελικά περάσουν τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά μόλις 92 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Mission Winnow Ducati παραμένει πρώτη στις ομάδες με 248 βαθμούς ενώ η Ducati είναι στη 2η θέση στους κατασκευαστές με 157. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο παραμένει στη 2η θέση του πρωταθλήματος με 127 βαθμούς ενώ ο Πετρούτσι τον πλησίασε στους 121, ακολουθώντας στην 3η θέση.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix στο Μπρνο της Τσεχίας, 2-4 Αυγούστου.

 

 

Tags: