MotoGP Ducati: Υποστήριξη Zarco μόνο με αποτελέσματα

Υποσχέσεις σε… μικρό καλάθι
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/1/2020

Η Ducati δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βρεθεί στη θέση της KTM, όπου μετά τις τυμπανοκρουσίες και τις δηλώσεις ενθουσιασμού για την μεταγραφή του Zarco, ακολούθησε μια μακρά περίοδος κατάθλιψης και εν τέλει χωρισμού.

Έτσι οι Ιταλοί κρατάνε μικρό καλάθι σχετικά με τις προσδοκίες που έχουν από τον Γάλλο, όμως την ίδια στιγμή του βάζουν ένα κομμάτι τυρί ως κίνητρο μέσω των δηλώσεων που έκανε ο Gigi Dall’lgna. Ο ιταλός manager ξεκαθάρισε πως τα αγωνιστικά αποτελέσματα του Zarco πάνω στη σέλα της Desmosedici GP19, θα καθορίσουν κατά πόσο θα βοηθήσει η εργοστασιακή ομάδα την Avintia Ducati μέσα στην επόμενη χρονιά.

“Προφανώς δεν θα μπορέσουμε να του δώσουμε εργοστασιακό κινητήρα του 2020 λόγω κανονισμών, όμως αν δείξει με τα αποτελέσματά του πως το αξίζει, θα του προσφέρουμε τεχνική βοήθεια. Και δεν εννοώ απλώς μερικές αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική” είπε ο Gigi Dall’lgna και συνέχισε: “Είμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο δυνατό για τον Zarco. Μιλάω σοβαρό, δεν αστειεύομαι. Το έχω κάνει για όλους τους αναβάτες μου στο παρελθόν και θα το κάνω και για τον Zarco. Αν χάσω αυτή τη δυνατότητα, τότε θα σταματήσω να κάνω και αυτή τη δουλειά!”. Να θυμίσουμε πως ο Johann Zarco δεν έχει καβαλήσει ακόμα την σέλα της Ducati και αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στη Sepang.

MotoGP-Jorge Martin: Επιστροφή στη Βαλένθια με ποινή ΔΥΟ Long Laps!

Για την πτώση του στον αγώνα Sprint της Ιαπωνίας όπου είχε παρασύρει και τον Bezzecchi
Jorge MArtin Valencia ποινή
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/11/2025

Σε μια χρονιά που έχουν πάει όλα στραβά για τον Jorge Martin, έρχεται να προστεθεί και η ποινή των δύο Long Laps που θα πρέπει να εκτίσει κατά τη διάρκεια του κυρίως αγώνα στον τελευταίο γύρο της χρονιάς στη Βαλένθια...

Όπως σας είχαμε γράψει, στον αγώνα Sprint της Ιαπωνίας ο Martin έκανε ένα τραγικό λάθος, άργησε υπερβολικά να φρενάρει, χάνοντας τον έλεγχο πριν τη στροφή και πέφτοντας, παρασύροντας και τον δύσμοιρο Bezzecchi που δεν έφταιγε σε τίποτα. 

Είχαμε πει τότε ότι αυτό το γεγονός που στοίχισε και τον τραυματισμό του Martin μπορεί να οδηγήσει σε ποινή για τον Martin και να που τώρα αυτό γίνεται πραγματικότητα. Το περιστατικό βρισκόταν από τότε υπό διερεύνηση από τη διεύθυνση του αγώνα, και η απόφαση για τους δύο γύρους ανακοινώθηκε αργοπορημένα -σήμερα-, μία ημέρα πριν από την έναρξη του γύρου της Valencia. 

Στη σχετική δήλωση των διοργανωτών αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση πάρθηκε αφού κάλεσαν τον Martin σε ακρόαση σήμερα το πρωί και έπειτα του ανακοίνωσαν ότι η ποινή του επιβάλλεται λόγω ανεύθυνης οδήγησης που οδήγησε σε πτώση.