Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP Έκτακτο: Νέα προσθήκη αγώνα! Πηγαίνουν Portimao!

Ενεργοποιείται ρήτρα συμβολαίου από το 2017!

Ο ζεστός καιρός που έπνεε στο Portimao αυτό το Σαββατοκύριακο όταν εξελίχθηκε το MOTUL WSBK, συνέπλευσε με τις συζητήσεις που γίνονται καιρό τώρα ανάμεσα στην πίστα και την Dorna. Το 2017 είχαν υπογράψει συμβόλαιο για να αποτελούν εναλλακτική πίστα στο μέλλον που σημαίνει πως θα γίνονται αγώνες κάθε δύο χρόνια εναλλάξ με Ισπανική πίστα. Στο ίδιο συμβόλαιο αναφέρεται και η δυνατότητα να αποτελεί εναλλακτική πίστα για οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό αγώνα ακυρωθεί για τον οποιονδήποτε λόγο.

Τώρα λοιπόν η Dorna αποφάσισε να προσθέσει και άλλον ένα αγώνα μετά τον τελευταίο στις 15 Νοεμβρίου, όπως περιμέναμε πως θα κάνει. Τελικά ο αγώνας αυτός είναι στο Portimao και όχι σε κάποια ασιατική χώρα, όπου είναι δύσκολο να προβλέψουν την αντιμετώπιση των κυβερνήσεων απέναντι στην πανδημία, όπως για παράδειγμα έγινε στο Κατάρ φέτος, που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την επιβαλλόμενη σε όλους καραντίνα.

Ο καιρός στην Νότια Πορτογαλία τον Νοέμβριο δεν είναι απαραίτητα βροχερός αλλά δεν υπόσχεται και θερμοκρασίες καλοκαιριού. Υπάρχει περίπτωση και βροχής, ακόμη και ομίχλης στην περιοχή, όμως σε γενικές γραμμές τα νότια παράλια της Πορτογαλίας όπου βρίσκεται η πίστα, έχουν καλό καιρό τον Νοέμβριο. ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μία εξαιρετική πίστα που έχουμε οδηγήσει πολλές φορές και οι ίδιοι, τελευταία φορά πριν λίγους μήνες κατά την αποκλειστική παρουσίαση του KTM 1290 Super Duke R.

KTM 1290 Super Duke R: Το οδηγούμε στο Portimao! [VIDEO] - Θηρίο 3.0!!!

Θα προσφέρει πολύ δυνατό θέαμα στις απότομες κατηφόρες, την είσοδο στην ευθεία που οδηγεί σε σούζα (χωρίς ηλεκτρονικά) όπως και η δυνατή κατωφέρεια στην πίσω μεριά που στρίβεις συγκεντρώνοντας πολλά “g” μαζί με τα δυνατά φρένα που απαιτεί η τρίτη στροφή…

Είναι αγαπημένη πίστα για το WSBK και είναι καλό που οι ομάδες δεν θα έχουν δεδομένα για αυτή!

Τα MotoGP επιστρέφουν στην Πορτογαλία λοιπόν αλλά πρώτη φορά στο Portimao!

Ο Oliveira, ο αναβάτης της KTM Tech3 δηλώνει συγκινημένος που θα τρέξει στην πατρίδα του και αρκετοί οδηγοί έχουν ήδη εκδηλώσει την ενθουσιασμό τους για την προσθήκη αυτή, εξαιτίας της μορφολογίας της πίστας!

Tags: