MotoGP: Ελπίδες για πρώτο διπλό αγώνα τον Ιούλιο στη Jerez

Φως στο τούνελ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/5/2020

Έως αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει το πρωτάθλημα των MotoGP είναι τον Αύγουστο στο Brno της Τσεχίας και μάλιστα χωρίς θεατές. Όμως καθώς οι συνθήκες αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, νέες συζητήσεις γίνονται στο παρασκήνιο. Η Dorna έχει καθημερινές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και προσπαθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την άμεση εκκίνηση του πρωταθλήματος, καθώς έπεσε πρόσφατα στο τραπέζι η περίπτωση της Αυστρίας με διπλό αγώνα πριν το Brno.

Η τελευταία όμως είδηση που κυκλοφορεί από εχθές, θέλει την Dorna και την τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας να ψάχνουν τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος αγώνας στις 19 Ιουλίου στην πίστα της Jerez, με τις ομάδες να μένουν εκεί έως τις 26, ώστε να γίνει και δεύτερος αγώνας στην ίδια πίστα. Την ίδια στιγμή, η πίστα του Red Bull Ring φαίνεται πως θα καταφέρει να συμφωνήσει με την Αυστριακή κυβέρνηση για την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της Formula 1 τον Ιούλιο, οπότε και αυτή η πίστα μπορεί να μπει μέσα στο πρόγραμμα των MotoGP πριν την Τσεχία. Επίσης η Dorna, πέρα από την απουσία θεατών και τον περιορισμό του υπόλοιπου ανθρώπινου δυναμικού που θα μπορεί να μπει στους χώρους της πίστας, ετοιμάζει ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας, το οποίο θα περιλαμβάνει ιατρικές εξετάσεις και συνθήκες καραντίνας για τους αναβάτες, τις ομάδες, του δημοσιογράφους και το προσωπικό της.    

MotoGP – O Pecco Bagnaia έγινε πατέρας ενόσω ήταν στο Assen!

Το Ολλανδικό Grand Prix δεν τον πήγε και τόσο καλά, μα ο Ιταλός θα το θυμάται για πάντα με την πιο ευχάριστη ανάμνηση
pecco dad
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/6/2026

Από αγωνιστικής πλευράς το τριήμερο στην ολλανδική πίστα TT Circuit Assen δεν ήταν ιδιαίτερα καλό για την εργοστασιακή Ducati και ακόμη λιγότερο για τον Pecco Bagnaia, ο οποίος περιορίστηκε σε μια έβδομη θέση στο Sprint του Σαββάτου και μια εγκατάλειψη από πρόβλημα στα φρένα τον αγώνα της Κυριακής.

Κι όμως, ο πρωταθλητής του 2022 και 2023 έφυγε από την Ολλανδία με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και ο λόγος ήταν καθαρά εξωαγωνιστικός: η σύζυγός του, Domizia Castagnini, γέννησε το πρώτο τους παιδί, τον υιό Bagnaia, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή, λίγες μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που περίμεναν.

pecco dad

Ο Bagnaia πήγε στο box της Ducati το πρωί της Κυριακής για να βρει εκεί το συμβολικό του δωράκι με τις ευχές της ομάδας, ενώ εννοείται πως μετά τον αγώνα έφυγε τρέχοντας για Ιταλία προκειμένου να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.

Η δε πρώτη φωτογραφία που ανάρτησε μόλις συνάντησε τον Bagnaia Jr. μάλλον δεν χρειάζεται κανέναν απολύτως σχολιασμό.

Ετικέτες