MotoGP: Ελπίδες για πρώτο διπλό αγώνα τον Ιούλιο στη Jerez

Φως στο τούνελ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/5/2020

Έως αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει το πρωτάθλημα των MotoGP είναι τον Αύγουστο στο Brno της Τσεχίας και μάλιστα χωρίς θεατές. Όμως καθώς οι συνθήκες αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, νέες συζητήσεις γίνονται στο παρασκήνιο. Η Dorna έχει καθημερινές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και προσπαθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την άμεση εκκίνηση του πρωταθλήματος, καθώς έπεσε πρόσφατα στο τραπέζι η περίπτωση της Αυστρίας με διπλό αγώνα πριν το Brno.

Η τελευταία όμως είδηση που κυκλοφορεί από εχθές, θέλει την Dorna και την τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας να ψάχνουν τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος αγώνας στις 19 Ιουλίου στην πίστα της Jerez, με τις ομάδες να μένουν εκεί έως τις 26, ώστε να γίνει και δεύτερος αγώνας στην ίδια πίστα. Την ίδια στιγμή, η πίστα του Red Bull Ring φαίνεται πως θα καταφέρει να συμφωνήσει με την Αυστριακή κυβέρνηση για την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της Formula 1 τον Ιούλιο, οπότε και αυτή η πίστα μπορεί να μπει μέσα στο πρόγραμμα των MotoGP πριν την Τσεχία. Επίσης η Dorna, πέρα από την απουσία θεατών και τον περιορισμό του υπόλοιπου ανθρώπινου δυναμικού που θα μπορεί να μπει στους χώρους της πίστας, ετοιμάζει ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας, το οποίο θα περιλαμβάνει ιατρικές εξετάσεις και συνθήκες καραντίνας για τους αναβάτες, τις ομάδες, του δημοσιογράφους και το προσωπικό της.    

Moto3: Το πρώτο video του Noah Dettwiler μετά το ατύχημα

Marc Marquez, Fabio Quartararo, Aleix Espargarο δήλωσαν την συμπαράστασή τους
Noah
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/12/2025

Ο 20χρονος Ελβετός, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τη σύγκρουση του με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jose Antonio Rueda, δημοσίευσε το πρώτο του video μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα.

Ο Noah Dettwiler δήλωσε:

“Γεια σε όλους. Ελπίζω να είστε όλοι καλά,

Ήθελα να κάνω ένα σύντομο βίντεο για να δείξω σε όλους ότι είμαι καλά, ότι βελτιώνομαι. Έχει περάσει καιρός στο νοσοκομείο και στο κέντρο αποκατάστασης φυσικά έχω ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μου για την πλήρη ανάρρωσή μου. Όλα πάνε καλά, πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, και είμαι σε καλά χέρια. Ένα μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στην κοπέλα μου και την αδερφή μου που ήταν μαζί μου πολύ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα και την υποστήριξη που έλαβα τις τελευταίες εβδομάδες. Όλο αυτό με έκανε πιο δυνατό και με βοήθησε να περάσω αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τώρα, εύχομαι σε όλους σας καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και ένα Ευτυχισμένο Νέο Έτος σύντομα. Θα σας πω τα μελλοντικά μου σχέδια το συντομότερο δυνατό.”

 

 

Την συμπαράσταση στον νεαρό αναβάτη εξέφρασαν στα σχόλια του video μεταξύ άλλων και οι Marc Marquez, Fabio Quartararo και Aleix Espargaro.