MotoGP: Ελπίδες για πρώτο διπλό αγώνα τον Ιούλιο στη Jerez

Φως στο τούνελ
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/5/2020

Έως αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει το πρωτάθλημα των MotoGP είναι τον Αύγουστο στο Brno της Τσεχίας και μάλιστα χωρίς θεατές. Όμως καθώς οι συνθήκες αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, νέες συζητήσεις γίνονται στο παρασκήνιο. Η Dorna έχει καθημερινές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και προσπαθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την άμεση εκκίνηση του πρωταθλήματος, καθώς έπεσε πρόσφατα στο τραπέζι η περίπτωση της Αυστρίας με διπλό αγώνα πριν το Brno.

Η τελευταία όμως είδηση που κυκλοφορεί από εχθές, θέλει την Dorna και την τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας να ψάχνουν τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος αγώνας στις 19 Ιουλίου στην πίστα της Jerez, με τις ομάδες να μένουν εκεί έως τις 26, ώστε να γίνει και δεύτερος αγώνας στην ίδια πίστα. Την ίδια στιγμή, η πίστα του Red Bull Ring φαίνεται πως θα καταφέρει να συμφωνήσει με την Αυστριακή κυβέρνηση για την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της Formula 1 τον Ιούλιο, οπότε και αυτή η πίστα μπορεί να μπει μέσα στο πρόγραμμα των MotoGP πριν την Τσεχία. Επίσης η Dorna, πέρα από την απουσία θεατών και τον περιορισμό του υπόλοιπου ανθρώπινου δυναμικού που θα μπορεί να μπει στους χώρους της πίστας, ετοιμάζει ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας, το οποίο θα περιλαμβάνει ιατρικές εξετάσεις και συνθήκες καραντίνας για τους αναβάτες, τις ομάδες, του δημοσιογράφους και το προσωπικό της.    

MotoGP, Jerez Practice: Ταχύτερος ο Alex Marquez με διαφορά, εκτός δεκάδας ο Pedro Acosta

Τελευταία στιγμή πήρε πρόκριση για το Q2 ο Marc Marquez – Δύο πτώσεις ο Martin
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/4/2026

Ο Alex Marquez ήταν μακράν ο ταχύτερος αναβάτης στα δοκιμαστικά που μόλις τέλειωσαν στην πίστα της Jerez, αφήνοντας με τρία δέκατα διαφορά δεύτερο τον Fabio Di Giannantonio και με πέντε δέκατα διαφορά τρίτο τον Marco Bezzecchi.

Τα δοκιμαστικά δεν ξεκίνησαν ιδανικά για τον Pecco Bagnaia που είχε πτώση, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, ενώ ο Di Giannantonio είχε πιάσει κορυφή με 1:36:560, με δεύτερο τον Alex Marquez και τρίτο τον Johann Zarco.

Στα 37 λεπτά πριν το τέλος ο Marc Marquez έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, την ίδια ώρα που ο Bagnaia έμπαινε στην πρώτη δεκάδα. Δέκα λεπτά αργότερα, πτώση σημείωσε ο Jorge Martin – που ήταν η δεύτερη της ημέρας. Μάλιστα ο Martin έπεσε κοντά στα pits, με αποτέλεσμα να τρέξει για να πάει να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

Οι αναβάτες δέκα λεπτά πριν το τέλος ξεκίνησαν να κάνουν την προσπάθειά τους για γρήγορους γύρους, ώστε να προκριθούν απευθείας στις Q2, με τον Alex Marquez να κάνει έναν εκπληκτικό γύρο και να γράφει 1:35:704, που είναι μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον δεύτερο Di Giannantonio. Στη συνέχεια δεύτερος ανέβηκε ο Bez, τρίτος ο Bagnaia, ενώ μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος ο Di Giannantonio πέρασε δεύτερος και ο Marc Marquez τέταρτος. Έκπληξη προκάλεσε το ότι ο Pedro Acosta έμεινε εκτός δεκάδας.

Για ακόμη μία φορά, η Aprilia δείχνει τα δόντια της και βλέπουμε τέσσερις μοτοσυκλέτες της στην πρώτη δεκάδα. Εκτός δεκάδας οι Honda, ενώ ταχύτερη Yamaha είναι εκείνη του Quartararo στη 17η θέση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Alex Marquez

Gresini Racing

1:35.704

2

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46

1:36.037

3

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:36.210

4

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:36.227

5

Ai Ogura

Trackhouse Racing

1:36.248

6

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:36.265

7

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:36.282

8

Fermin Aldeguer

Gresini Racing

1:36.292

9

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:36.301

10

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:36.359

11

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:36.386

12

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:36.410

13

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:36.415

14

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46

1:36.442

15

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.467

16

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.585

17

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:36.752

18

Toprak Razgatlioglu

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:36.864

19

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:36.934

20

Jack Miller

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:36.997

21

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:37.025

22

Lorenzo Savadori

Aprilia Racing

1:27.258

23

Augusto Fernandez

Yamaha Test Team

1:37.619