MotoGP - Επικυρώθηκαν οι κανονισμοί για τα καύσιμα και το ελάχιστο όριο ηλικίας

Στον δρόμο προς τα βιώσιμα καύσιμα και ελάχιστο όριο ηλικίας 17 ετών με εξαιρέσεις
motomag Επικυρώθηκαν οι κανονισμοί για τα καύσιμα και το ελάχιστο όριο ηλικίας στο MotoGP και στους θεσμούς του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/12/2023

Η Επιτροπή Grand Prix, αποτελούμενη από τους Carmelo Ezpeleta (Πρόεδρος της Dorna), Paul Duparc (FIM), Hervé Poncharal (IRTA) και Biense Bierma (MSMA), παρουσία των Mike Webb (IRTA, Γραμματέας της Συνέλευσης), Carlos Ezpeleta (Dorna), Corrado Cecchinelli (Διευθυντής Τεχνολογίας), Jorge Viegas (Πρόεδρος FIM) και Dominique Hebrard (Τεχνικός Διευθυντής FIM CTI), ενέκρινε τους τεχνικούς κανονισμούς οι οποίοι αφορούν τα καύσιμα καθώς και τους κανονισμούς που σχετίζονται με την ελάχιστη ηλικία των συμμετεχόντων στους αγώνες.

Όσον αφορά τα καύσιμα είχατε διαβάσει στο MOTO πως από το 2024 αυτά θα περιέχουν το λιγότερο 40% μη-ορυκτά συστατικά και έως το 2027 θα είναι 100% μη-ορυκτά, με αυτόν τον τρόπο το MotoGP προχωρά σε μια νέα εποχή καυσίμων μηδενικού άνθρακα. Οι λεπτομερείς προδιαγραφές και οι παράμετροι των κανονισμών οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί από τη FIM, την IRTA, την Dorna, τα επίσημα εργαστήρια δοκιμών, την MSMA, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής των προμηθευτών καυσίμων θα συμπεριληφθούν στους κανονισμούς οι οποίοι θα εφαρμοστούν από το 2024.

MotoGP

Η επιτροπή επιπρόσθετα ανέκρινε και τις αλλαγές οι οποίες αφορούν την ελάχιστη ηλικία των αγωνιζόμενων στο MotoGP καθώς και στους θεσμούς του. Πλέον οι τρεις πρώτοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM JuniorGP και του Red Bull MotoGP Rookies Cup θα μπορούν να αγωνιστούν στη Moto3 εφόσον έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την είσοδο τους στην τελική τριάδα αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 17 έτος. O νικητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Moto2 της FIM, θα μπορεί να συμμετέχει στη Moto2 της επόμενης χρονιάς αρκεί να είναι 17 χρονών. Το 2022, έγινε εξαίρεση σε ορισμένους αναβάτες που συμμετείχαν την προηγούμενη σεζόν στις κατηγορίες Moto3 και Moto2 και είχαν ηλικία 16 ή 17 ετών, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται στις ίδιες κατηγορίες και την επόμενη σεζόν. Αυτή η εξαίρεση έγινε και σε αναβάτες που αγωνίστηκαν σε αυτές τις κατηγορίες το 2023, με τους ίδιους να μπορούν να αγωνίζονται στις εν λόγω κατηγορίες και το 2024.

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες