MotoGP - Επικυρώθηκαν οι κανονισμοί για τα καύσιμα και το ελάχιστο όριο ηλικίας

Στον δρόμο προς τα βιώσιμα καύσιμα και ελάχιστο όριο ηλικίας 17 ετών με εξαιρέσεις
motomag Επικυρώθηκαν οι κανονισμοί για τα καύσιμα και το ελάχιστο όριο ηλικίας στο MotoGP και στους θεσμούς του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/12/2023

Η Επιτροπή Grand Prix, αποτελούμενη από τους Carmelo Ezpeleta (Πρόεδρος της Dorna), Paul Duparc (FIM), Hervé Poncharal (IRTA) και Biense Bierma (MSMA), παρουσία των Mike Webb (IRTA, Γραμματέας της Συνέλευσης), Carlos Ezpeleta (Dorna), Corrado Cecchinelli (Διευθυντής Τεχνολογίας), Jorge Viegas (Πρόεδρος FIM) και Dominique Hebrard (Τεχνικός Διευθυντής FIM CTI), ενέκρινε τους τεχνικούς κανονισμούς οι οποίοι αφορούν τα καύσιμα καθώς και τους κανονισμούς που σχετίζονται με την ελάχιστη ηλικία των συμμετεχόντων στους αγώνες.

Όσον αφορά τα καύσιμα είχατε διαβάσει στο MOTO πως από το 2024 αυτά θα περιέχουν το λιγότερο 40% μη-ορυκτά συστατικά και έως το 2027 θα είναι 100% μη-ορυκτά, με αυτόν τον τρόπο το MotoGP προχωρά σε μια νέα εποχή καυσίμων μηδενικού άνθρακα. Οι λεπτομερείς προδιαγραφές και οι παράμετροι των κανονισμών οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί από τη FIM, την IRTA, την Dorna, τα επίσημα εργαστήρια δοκιμών, την MSMA, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής των προμηθευτών καυσίμων θα συμπεριληφθούν στους κανονισμούς οι οποίοι θα εφαρμοστούν από το 2024.

MotoGP

Η επιτροπή επιπρόσθετα ανέκρινε και τις αλλαγές οι οποίες αφορούν την ελάχιστη ηλικία των αγωνιζόμενων στο MotoGP καθώς και στους θεσμούς του. Πλέον οι τρεις πρώτοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM JuniorGP και του Red Bull MotoGP Rookies Cup θα μπορούν να αγωνιστούν στη Moto3 εφόσον έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την είσοδο τους στην τελική τριάδα αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 17 έτος. O νικητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Moto2 της FIM, θα μπορεί να συμμετέχει στη Moto2 της επόμενης χρονιάς αρκεί να είναι 17 χρονών. Το 2022, έγινε εξαίρεση σε ορισμένους αναβάτες που συμμετείχαν την προηγούμενη σεζόν στις κατηγορίες Moto3 και Moto2 και είχαν ηλικία 16 ή 17 ετών, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται στις ίδιες κατηγορίες και την επόμενη σεζόν. Αυτή η εξαίρεση έγινε και σε αναβάτες που αγωνίστηκαν σε αυτές τις κατηγορίες το 2023, με τους ίδιους να μπορούν να αγωνίζονται στις εν λόγω κατηγορίες και το 2024.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες