MotoGP: Επιστρέφει στο Mugello o Enea Bastianini

Εφόσον περάσει -τυπικά- και το ιατρικό τεστ της Πέμπτης
Bastianini η επιστροφή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/6/2023

Ο Ιταλός εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, ο οποίος τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Portimao, θα επιστρέψει στη σέλα της Desmosedici GP23 στο Mugello.

Η ομάδα της Ducati επιβεβαίωσε ότι ο Enea Bastianini θα επιστρέψει στην ενεργό δράση αυτό το Σαββατοκύριακο στο Mugello, υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει τον ιατρικό έλεγχο την Πέμπτη. Η μοναδική εμφάνιση του Ιταλού μετά το ατύχημα του στο Portimao ήταν στις ελεύθερες δοκιμές στο Grand Prix στη Jerez, ωστόσο λόγω πόνων στον ώμο του αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Στα πλαίσια της επιστροφής του στους αγώνες ο Enea Bastianini βρέθηκε στην πίστα του Mugello με μία Ducati Panigale V4 S, ώστε να δει την πορεία της αποκατάστασης του, δηλώνοντας ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Enea Bastianini: "Μου αρέσει πολύ η πίστα του Mugello. Στο παρελθόν έχω πετύχει σπουδαία αποτελέσματα, οπότε ο στόχος είναι να τα καταφέρω και φέτος. Σίγουρα μετά από τόσες εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης δεν θα είναι εύκολο. Οδήγησα εδώ πριν από μία εβδομάδα με την Panigale V4 S και ένιωσα καλά, αλλά προφανώς με τη Desmosedici GP θα είναι κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, έχω κίνητρο. Είναι ο αγώνας της πατρίδας μας και σκοπεύω να τα πάω καλά".

Ετικέτες

MotoGP - Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών

Αφήνει τα μικρόφωνα και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της επιτήρησης των κανόνων στο MotoGP
motomag MotoGP – Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

O πρώην αγωνιζόμενος και νυν ρεπόρτερ του MotoGP Simon Crafar θα αναλάβει από την επόμενη χρονιά τον ρόλο του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών διαδεχόμενος τον Freddie Spencer -για τον οποίο είχαν υπάρξει πολλά παράπονα σχετικά με τις αποφάσεις του- ο οποίος θα αποχωρήσει από αυτή την θέση στο τέλος του 2024.

Ο Νεοζηλανδός ο οποίος είναι νικητής Grand Prix την εποχή των 500 κυβικών του MotoGP, προτάθηκε από την ένωση ομάδων (IRTA), από τη FIM και από το Μόνιμο Συμβούλιο ενώ δίπλα στον Crafar θα βρεθούν οι μέχρι πρότινος αγωνοδίκες Andrés Somolinos και Tamara Matko. Να θυμήσουμε πως ο Freddie “Fast” Spencer βρίσκεται στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών από το 2019 όταν η εν λόγω θέση έγινε αυτόνομη. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως η Επιτροπή Αγωνοδικών συστάθηκε μετά το γνωστό συμβάν μεταξύ Valentino Rossi και Marc Marquez στη Sepang το 2015 όταν ο manager της Dorna, Javier Alonso κατηγορήθηκε πως επηρέασε τις αποφάσεις του Διευθυντή Αγώνα Mike Webb για εμπορικούς λόγους, ώστε το Πρωτάθλημα να κριθεί στο φινάλε της Valencia. Θυμίζουμε πως τότε ο Rossi είχε πάρει ποινή για το συμβάν με τον Marquez, και ξεκίνησε από την τελευταία θέση στον αγώνα της Valenica, ενώ ο Marquez δεν είχε δεχθεί καμία ποινή. Κάπως έτσι, ο Lorenzo ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής με 330 βαθμούς, με τον Rossi να "μένει" στα 9 Πρωταθλήματα, τερματίζοντας 2ος με 325 βαθμούς.

MotoGP – Ο Simon Crafar νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών

Ο Simon Crafar ανέφερε μετά την ανακοίνωση πως θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγωνοδικών: “Ανυπομονώ πραγματικά να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση. Ήταν δύσκολο να αποφασίσω αυτή την αλλαγή και να αποδεχτώ αυτή τη νέα θέση, καθώς σημαίνει ότι αφήνω έναν ρόλο που μου άρεσε πολύ, αλλά μετά από επτά χρόνια στο MotoGP ως ρεπόρτερ είμαι έτοιμος για κάτι νέο. Θα προσεγγίσω αυτή τη νέα θέση αξιοποιώντας την εμπειρία μου εντός και εκτός της μοτοσυκλέτας, ως αναβάτης, τεχνικός, προπονητής και δημοσιογράφος, αλλά κυρίως με την αγάπη μου για το άθλημά μας και τον σεβασμό για τους ανταγωνιστές του. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μου εμπιστεύονται αυτή την ευθύνη”.

O Freddie Spencer δήλωσε με τη σειρά του: “Ήταν χαρά μου που ήμουν ο πρώτος Πρόεδρος της Eπιτροπής και που εργάστηκα για να θέσουμε σε εφαρμογή τις διαδικασίες που έχουμε τώρα. Όταν μου ζητήθηκε να γίνω πρόεδρος, δέχτηκα καθώς ήθελα να συνεισφέρω στο άθλημα και είμαι περήφανος για τη θητεία μου. Ανυπομονώ για το τι θα φέρει το μέλλον και ξέρω ότι η ομάδα θα είναι σε καλά χέρια με τον Simon”.

Για να δούμε αν θα τα καταφέρει στο νέο του έργο ο Simon Crafar.

Ετικέτες