MotoGP: Επιστρέφει στο Mugello o Enea Bastianini

Εφόσον περάσει -τυπικά- και το ιατρικό τεστ της Πέμπτης
Bastianini η επιστροφή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/6/2023

Ο Ιταλός εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, ο οποίος τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Portimao, θα επιστρέψει στη σέλα της Desmosedici GP23 στο Mugello.

Η ομάδα της Ducati επιβεβαίωσε ότι ο Enea Bastianini θα επιστρέψει στην ενεργό δράση αυτό το Σαββατοκύριακο στο Mugello, υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει τον ιατρικό έλεγχο την Πέμπτη. Η μοναδική εμφάνιση του Ιταλού μετά το ατύχημα του στο Portimao ήταν στις ελεύθερες δοκιμές στο Grand Prix στη Jerez, ωστόσο λόγω πόνων στον ώμο του αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Στα πλαίσια της επιστροφής του στους αγώνες ο Enea Bastianini βρέθηκε στην πίστα του Mugello με μία Ducati Panigale V4 S, ώστε να δει την πορεία της αποκατάστασης του, δηλώνοντας ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Enea Bastianini: "Μου αρέσει πολύ η πίστα του Mugello. Στο παρελθόν έχω πετύχει σπουδαία αποτελέσματα, οπότε ο στόχος είναι να τα καταφέρω και φέτος. Σίγουρα μετά από τόσες εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης δεν θα είναι εύκολο. Οδήγησα εδώ πριν από μία εβδομάδα με την Panigale V4 S και ένιωσα καλά, αλλά προφανώς με τη Desmosedici GP θα είναι κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, έχω κίνητρο. Είναι ο αγώνας της πατρίδας μας και σκοπεύω να τα πάω καλά".

Ετικέτες

Moto2, Ταϊλάνδη: Λάθος των διοργανωτών στον υπολογισμό των γύρων, απονεμήθηκαν μισοί βαθμοί

Λόγω λάθους στους υπολογισμούς χιλιομέτρων - Μπερδεύτηκαν με τις διαδοχικές επανεκκινήσεις
Thai Moto2 Mistake
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/3/2026

Μετά από επανεξέταση των δεδομένων διαπιστώθηκε λάθος στον υπολογισμό της συνολικής αγωνιστικής απόστασης, βάσει της οποίας ο αγώνας έπρεπε να αποδώσει μισούς βαθμούς και όχι πλήρεις.

Η ασυνήθιστη διόρθωση προέκυψε έπειτα από έλεγχο των στοιχείων του αγώνα της Buriram όπου είχαν σημειωθεί πολλαπλές εκκινήσεις μετά από δύο επανεκκινήσεις λόγω πτώσεων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του MotoGP, στον υπολογισμό της συνολικής απόστασης είχε συμπεριληφθεί λανθασμένα ένας γύρος από τη δεύτερη εκκίνηση.

Ο συγκεκριμένος γύρος, ο οποίος δεν είχε ολοκληρωθεί πριν τη διακοπή, θα έπρεπε να θεωρηθεί άκυρος και να μην προστεθεί στη συνολική απόσταση. Ωστόσο καταμετρήθηκε κανονικά λόγω σφάλματος στο σύστημα υπολογισμού, οδηγώντας στην αρχική ανακοίνωση αποτελεσμάτων με πλήρη βαθμολογία.

Κανονικά το λογισμικό ελέγχου αγώνα της εμφανίζει προειδοποίηση όταν δεν έχει καλυφθεί το 50% της προγραμματισμένης αγωνιστικής απόστασης, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία απονομής μισών βαθμών. Στην περίπτωση της Ταϊλάνδης όμως το σφάλμα στον υπολογισμό της απόστασης δεν επέτρεψε την εμφάνιση αυτής της ειδοποίησης.

Μετά τη διόρθωση των δεδομένων και την εφαρμογή των αγωνιστικών κανονισμών, επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε συμπληρωθεί το απαιτούμενο 50% της απόστασης, γεγονός που σημαίνει ότι ο αγώνας πρέπει να βαθμολογηθεί με μισούς βαθμούς.

Η διοργάνωση ανακοίνωσε ότι η κατανομή βαθμών έχει ήδη διορθωθεί και ότι θα δημοσιευθεί η επικαιροποιημένη βαθμολογία του πρωταθλήματος Moto2. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως θα προστεθούν επιπλέον διαδικασίες επαλήθευσης στα συστήματα ελέγχου, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.