MotoGP - Φεύγει ο Marquez από την Honda, φεύγουν και οι χορηγοί μαζί του

Ακόμη ένα πλήγμα για τη Repsol Honda, που βλέπει τη Red Bull να αποχωρεί στο τέλος του έτους
MotoGP – Φεύγει ο Marquez από την Honda φεύγουν και οι χορηγοί μαζί του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/11/2023

H Red Bull η οποία είναι χορηγός της εργοστασιακής ομάδας της Honda από τη σεζόν του 2006, θα τερματίσει τη σχέση της με την ιαπωνική ομάδα στο τέλος του 2023, καθώς θα ακολουθήσει από τη νέα χρονιά τον Marc Marquez στην ομάδα της Gresini Racing.

Αναμφίβολα η φράση "ενός κακού μύρια έπονται" ταιριάζει γάντι στην ομάδα της Repsol Honda. Η ιαπωνική εταιρεία η οποία περνά δύσκολες αγωνιστικές ώρες τη φετινή χρονιά, όχι μόνο θα δει τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez να την αποχαιρετά στο τέλος του 2023 με προορισμό την Gresini Racing, αλλά παράλληλα θα χάσει και τη χορηγία της Red Bull, η οποία αποτελεί μακροχρόνιο χορηγό της Honda όμως μεταξύ των Honda - Marc Marquez... θα προτιμήσει τον δεύτερο.

Το 2006 η Red Bull υπέγραψε συνεργασία με τη Honda, με τους Nicky Hayden και Dani Pedrosa να φέρουν τα λογότυπα της εταιρείας ενεργειακών ποτών στις φόρμες τους. Το 2015 είδαμε για πρώτη φορά τα λογότυπα της αυστριακής εταιρείας στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Marc Marquez, ενώ από τότε μέχρι σήμερα τα λογότυπα της Red Bull “κουβαλούν” και οι δύο μοτοσυκλέτες της Repsol Honda. Η έλευση του Marquez στη Honda ήταν καθοριστική όσον αφορά και για το συμβόλαιο χορηγίας της Red Bull, καθώς η αυστριακή εταιρεία είχε βάλει ρήτρα πως αν ο Ισπανός αποχωρήσει από την Repsol Honda το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και αυτή.

MotoGP – Φεύγει ο Marquez από την Honda φεύγουν και οι χορηγοί μαζί του

Όταν επήλθε το διαζύγιο Marquez - Honda, άπαντες περίμεναν να δουν ποια θα είναι η απόφαση της Red Bull καθώς ο αναβάτης ο οποίος χορηγεί, από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται με άλλη ομάδα. Η απόφαση δεν άργησε να έρθει με την Red Bull να κάνει γνωστό πως στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από την Honda μετά από 17 χρόνια. Το πλήγμα της αποχώρησης της Red Bull έχει βαθύτερες οικονομικές συνέπειες καθώς η Repsol Honda δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει την εταιρεία ενεργειακών ποτών με κάποια άλλη μέχρι το τέλος του 2024 καθώς υπάρχει σχετική ρήτρα στο συμβόλαιο μεταξύ Honda - Red Bull.

Η Red Bull όπως είναι λογικό, θα αυξήσει τον οικονομικό μποναμά της Gresini Racing, με τις δύο μοτοσυκλέτες να φέρουν τα λογότυπα της εταιρείας στα φαίρινγκ τους από τη νέα σεζόν, ενώ στο ιαπωνικό στρατόπεδο προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι λέγοντας πως με τα χρήματα που θα γλυτώσουν από τον ετήσιο μισθό του Marquez θα καταφέρουν να φτιάξουν μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα την επόμενη χρονιά -ελπίζουμε να έχουν υπολογίσει στην εξίσωση και τα χρήματα που θα χάσουν από τη Red Bull.

MotoGP

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες