MotoGP: Χειρουργείο για Fabio Di Giannantonio, μετά την υποβάθμιση της GP23

Χάνει τους τελευταίους δύο γύρους o Ιταλός – Στόχος να είναι 100% έτοιμος τη νέα σεζόν
fabio di giannantonio χειρουργείο
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/10/2024

Η υποβάθμιση της Ducati Desmosedici GP23 έστειλε τελικά τον Fabio Di Giannantonio μια ώρα νωρίτερα στο τραπέζι του χειρουργείου εν όψει της νέας σεζόν του MotoGP.

Ο μεθεπόμενος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊλάνδη θα είναι και ο τελευταίος τη φετινή σεζόν για τον Fabio Di Giannantonio της Pertamina Enduro VR46 Racing Team.

Ο τραυματισμένος αριστερός ώμος του Ιταλού, που υπέστη εξάρθρημα τον Αύγουστο στον γύρο της Αυστρίας και από τότε βασανίζεται, είναι και η αιτία για την επίσκεψή του στο χειρουργικό τραπέζι. 

fabio di giannantonio χειρουργείο

Η εγχείρηση έχει σαν στόχο να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην άρθρωση με το μεγαλύτερο εύρος κίνησης στο ανθρώπινο σώμα. Ο Di Giannantonio θα έχει από εκεί και έπειτα τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί σωστά και χωρίς να ζορίσει τον ώμο του για την επόμενη σεζόν -κάτι που έχει οδηγήσει σε πισωγυρίσματα πολλούς συναθλητές του στο παρελθόν- με τις πρώτες επίσημες δοκιμές να ξεκινούν στη Μαλαισία στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Ο 26χρονος Ιταλός, που θα αγωνίζεται και τις δύο επόμενες σεζόν με τη VR46, με εργοστασιακή Ducati και πλήρη υποστήριξη από το Borgo Panigale (διαβάστε περισσότερα εδώ), επιβεβαίωσε με αυτή την κίνηση του τις συζητήσεις που ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα για την απογοήτευσή του λόγω της υποβάθμισης της Desmosedici GP23. Μια υποβάθμιση που έγινε λογικά για λόγους αξιοπιστίας, έπειτα και από το σπάσιμο του κινητήρα του Marc Marquez και έκανε την GP23 λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με τις GP24 πάνω που είχε αρχίσει να κλείνει η ψαλίδα. Αυτό συνέβαλε στο να πάρει ο Di Giannantonio τη σωστή απόφαση για το μέλλον του.

fabio di giannantonio χειρουργείο

Ο αναβάτης της VR46, που θα χάσει και τα δοκιμαστικά μετά τον γύρο στη Βαλένθια, θα πετάξει για Ρώμη έπειτα από την Ταϊλάνδη για να υποβληθεί στην εγχείρηση το συντομότερο δυνατό -εντός της εβδομάδας από την επιστροφή του- από τον δρ. Castagna και το επιτελείο του.

Ως δοκιμαστής της Ducati, o Michele Pirro αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Ιταλού στη VR46 για τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί.

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”