MotoGP Honda: Σε διαπραγματεύσεις με τον Mir και τον Rins

Επίσημη επιβεβαίωση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/5/2022

Δια στόματος του Alberto Puig το HRC επιβεβαίωσε επίσημα πως έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Joan Mir και τον Alex Rins, ώστε οι δύο αναβάτες της Suzuki που την επομενη χρονιά δεν θα έχουν μοτοσυκλέτες να βρεθούν στο στρατόπεδο της Honda.

Μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Suzuki να διακόψει το συμβόλαιό της με την Dorna και να φύγει από τα MotoGP, μία κίνηση που έγινε με τον πιο άδοξο και άσχημο τρόπο που θα μπορούσε να γίνει, καθώς ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά στο box της ομάδας αφήνοντάς τους μετέωρους χωρίς εξηγήσεις και πυροδοτώντας όργιο φημών.

Και ήταν τόσο έντονες οι συζητήσεις που γινόντουσαν καθώς επιβεβαιωνόταν η είδηση που θα περίμενε κανείς να βελτιώσουν το κλίμα ξεκαθαρίζοντας άμεσα το τοπίο, πράγμα που δεν έκαναν, περιμένοντας δέκα μέρες μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ήδη όμως πριν από αυτή την απόφαση της Suzuki οι αναβάτες της ήταν ήδη σε συζητήσεις με άλλες ομάδες στα πλαίσια της σεζόν μεταγραφών που για τους περισσότερους ανοίγει κάθε δύο χρόνια, γνωστής έως silly season, με την έννοια του χάος που επικρατεί.

Ίσως μία από τις αιτίες, καθώς δεν πρόκειται για μόνο μία που οδήγησε την Suzuki σε αυτή την κίνηση, να είναι και το γεγονός πως θα έπρεπε να επαναδιαπραγματευτεί με τους αναβάτες της, ανεβάζοντας το κόστος. Και η Honda στην προκειμένη περίπτωση ήταν έτοιμη να διαπραγματευτεί για αναβάτες που θα την βοηθούσαν να καλύψει το κενό που έχει, ξεκινώντας συζητήσεις με όλους τους διαθέσιμους.

Με χθεσινή ανακοίνωση του Alberto Puig η Honda επιβεβαιώνει πως συζητά με τον Mir και τον Rins την ίδια ώρα που οι φήμες θέλουν να έχει κλείσει οριστικά τον Mir στην θέση του Pol Espargaro. Δείχνει έτσι και τον δρόμο στην Suzuki για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται μία εταιρεία απέναντι σε κάτι που έχει ήδη βγει εκεί έξω.

Στο μεταξύ η κίνηση αυτή της Suzuki ήταν διπλά καταστροφική για τους αναβάτες της γιατί τους καταστρέφει την διαπραγματευτική τους δύναμη. Αλλιώς θα αντιμετωπίζονταν από την Honda αν είχαν σέλα στην εκκίνηση, και διαφορετικά αν βρίσκονται εκτός και ψάχνουν την ομάδα που θα τους ξανά βάλει στα MotoGP…

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Θα περάσει ιατρικό έλεγχο - Τέλος τα σενάρια περί απόσυρσης
MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/5/2023

Ο αναβάτης της GASGAS Tech 3, Pol Espargaro θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό πότε θα ανέβει ξανά στην σέλα της RC16.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες.

Ο Ισπανός ο οποίος βρίσκεται στην φάση αποθεραπείας δήλωσε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό TV3 πως αν οι γιατροί του το επιτρέψουν θα αγωνιστεί στο Mugello ειδάλλως θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για τους επόμενους αγώνες.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!

Ο Espargaro εξέφρασε την έντονη επιθυμία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και πάλι, με τον ίδιο να αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. Επιπρόσθετα σχολίασε και τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του, που στην αρχή όπως είπε πολύ χαρακτηριστικά ήταν ένας αγώνας για την ζωή του καθώς δεν είχε επίγνωση της κατάστασης ενώ ήταν στη ΜΕΘ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια απόσυρσης που κυκλοφορούσαν. Ο Espargaro παραδέχτηκε πως πέρασε από το μυαλό του αυτό το σενάριο καθώς έβλεπε τον πόνο των κοντινών του ανθρώπων αλλά επικράτησε η αγωνιστική του φύση.

Η αγωνία της γυναίκας του για την πορεία της υγείας του ήταν ένα καμπανάκι για τον ίδιο, ωστόσο εκείνη του έδωσε δύναμη για να συνεχίσει καθώς τον γνώρισε σαν αναβάτη και είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

MotoGP: Μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ο Pol Espargaro!