MotoGP: Η LCR Honda δεν θα αντικαταστήσει τον Chantra στο Sachsenring

Στο Brno θα αναλάβει δράση ο Nakagami
chantra1
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/7/2025

Ο Somkiat Chantra τραυματίστηκε στο γόνατο σε προπόνηση με off-road μοτοσυκλέτα και θα απουσιάσει από τους δύο επόμενους αγώνες της Γερμανίας και της Τσεχίας, όπως είχατε ενημερωθεί και εδώ.

Η ομάδα του Ταϊλανδού αναβάτη, LCR Honda, αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει στο Γερμανικό GP που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές τριήμερο, ενώ ο αναβάτης εξέλιξης Takaaki Nakagami θα τον αντικαταστήσει στο Τσέχικο GP που είναι προγραμματισμένο για μία εβδομάδα αργότερα.

Ο Nakagami θα αγωνιστεί για τρίτη φορά την φετινή σεζόν και έχει μαζέψει ήδη 10 βαθμούς, αφού κατάφερε μία έκτη θέση στο Γαλλικό GP, από την άλλη ο Chantra δεν έχει καταφέρει ακόμα να “πείσει” με τις εμφανίσεις του και έχει μόλις ένα βαθμό, τον οποίο μάλιστα πήρε αφού ο Aleix Espargaro τον άφησε να περάσει στο αγώνα του Assen.

Ο Chantra αναμένεται να επιστρέψει στο Αυστριακό GP που πραγματοποιείται μετά το καλοκαιρινό διάλλειμα του MotoGP και θα διεξαχθεί 15 με 17 Αυγούστου.

Όσο σκληρό και αν ακουστεί η αλήθεια είναι μία γιατί μιλάμε για αγώνες και όχι για μία διοργάνωση που "η συμμετοχή μετράει": Η απουσία του Chantra σημαίνει πως θα υπάρχει διαγωνισμός για την τελευταία θέση στην κατάταξη, ποιανού το όνομα να μην μείνει τελευταίο τώρα που θα λείπει από δύο αγώνες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Alpe Adria, 3ος γύρος: Μία νίκη και μία 3η θέση για τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου

Μία νίκη και μία δεύτερη θέση πέτυχε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα
Alex75
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/7/2025

Ο πολυπρωταθλητής Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, γνωστός και ως Alex75, συμμετείχε στον τρίτο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Alpe Adria 2025 με την ομάδα του ZenOne, στην κατηγορία SSP600, οδηγώντας Yamaha R6 στην ιστορική πίστα Brno της Τσεχίας.

Ο Παπαγεωργίου μάζεψε πολύτιμα δεδομένα στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, ώστε να προετοιμαστεί καλυτέρα για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Η πίστα διέθετε νέα άσφαλτο που διαφοροποιούσε τις συνθήκες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο Παπαγεωργίου με την ομάδα του προχώρησαν σε αλλαγές, καταφέρνοντας να σημειώσουν ανταγωνιστικούς χρόνους έως το τέλος των δοκιμών.

Στον πρώτο αγώνα, εκείνον του Σαββάτου, ο  Παπαγεωργίου ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση στην κατηγορία Supersport στο πρωτάθλημα Alpe Adria και τη δεύτερη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα BMU 2025.

Την Κυριακή, η ημέρα ξεκίνησε με τον σύντομο αγώνα Sprint, όπου ο Alex75 κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στην συνέχεια, στον βασικό αγώνα της Κυριακής, ο Παπαγεωργίου ξεκίνησε από την 8η θέση, όμως πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και με επιμονή κατάφερε να πάρει την νίκη, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Ελλήνας αναβάτης δήλωσε: “Το αγωνιστικό αυτό τριήμερο αποτέλεσε μία πραγματική πρόκληση σε τεχνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η πίστα διέθετε νέα άσφαλτο, γεγονός που επηρέασε σημαντικά τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ενώ ο χρόνος προετοιμασίας ήταν περιορισμένος. Η ομάδα ανταποκρίθηκε με απόλυτη προσήλωση. Κάθε λεπτό, κάθε ρύθμιση και κάθε οδηγία συνέβαλαν ουσιαστικά στην πορεία μας προς το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ θερμά την ομάδα μου Zen0ne για την εξαιρετική συνεργασία και τους χορηγούς μου για τη στήριξή τους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε κάθε αγώνα. Συνεχίζουμε την προετοιμασία για τον 4ο γύρο του Alpe Adria στην πίστα Grobnik της Κροατίας.”