MotoGP - Η πρώτη ποινή για τη σεζόν του... 2024 ανήκει στον Oliveira!

Με τον Πορτογάλο να αδυνατεί να εκτίσει την ποινή του στη Βαλένθια λόγω τραυματισμού
motomag MotoGP – Η πρώτη ποινή για τη σεζόν του 2024 ανήκει στον Oliveira
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/11/2023

Η αγωνιστική χρονιά του 2023 στο MotoGP βρίσκεται πριν το φινάλε της, ωστόσο έχουμε την πρώτη ποινή για το 2024 με τον αναβάτη της CryptoDATA RNF MotoGP Miguel Oliveira να τιμωρείται από τους αγωνοδίκες στο GP του Qatar για το περιστατικό με τον Aleix Espargaro στον Sprint Race αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του Sprint Race αγώνα υπήρξε ένα περιστατικό μεταξύ Miguel Oliveira και Aleix Espargaró με τον Oliveira να τραυματίζεται σοβαρά σπάζοντας τη δεξιά ωμοπλάτη του και τον Espargaro να γλυτώνει με ένα μικρό κάταγμα στην περόνη. Οι αγωνοδίκες ελέγχοντας το συγκεκριμένο συμβάν επέβαλαν ποινή long lap penalty στον Oliveira καθώς έκριναν πως ο Πορτογάλος θα μπορούσε να αποφύγει την εν λόγω σύγκρουση.

MotoGP – Η πρώτη ποινή για τη σεζόν του 2024 ανήκει στον Oliveira

Ο αναβάτης της CryptoDATA RNF MotoGP κανονικά θα εκτελούσε την ποινή στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βαλένθια ωστόσο λόγω τραυματισμού αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ως εκ τούτου ο Oliveira θα αναγκαστεί να εκτίσει την ποινή του από τη νέα αγωνιστική σεζόν με τον Πορτογάλο να είναι ο πρώτος που θα δει το όνομα του να γράφεται στο ποινολόγιο του 2024.

Ετικέτες

MotoGP - Η γιορτή στη Μπανγκόκ πριν την έναρξη της σεζόν στην Ταϊλάνδη

Τεράστια η εμπορική σημασία των αγορών της Ασίας - Η συνέχεια στην πίστα Chang στο τεστ 12-13/2 και στον αγώνα 28/2-2/3
MotoGP - H γιορτή της Μπανγκόκ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν του MotoGP 2025, με τον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί στην πίστα Chang της Ταϊλάνδης, το σημαντικότερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων μοτοσυκλέτας διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή στους δρόμους της Μπανγκόκ, με τη συμμετοχή όλων των αναβατών και ομάδων της διοργάνωσης.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης είχαμε παρέλαση των αγωνιζομένων του MotoGP με… tuktuk που κουβαλούσαν πίσω τις μοτοσυκλέτες τους, παρέλαση με μοτοσυκλέτες παραγωγής -οι της Honda με CBR1000RR, οι της Ducati με Panigale V4, κλπ- ομαδικές φωτογραφήσεις μπροστά σε διάσημο ναό της πόλης, επιτυχημένα και αποτυχημένα burnout, συνεντεύξεις, και επίδειξη των αγωνιστικών μοτοσυκλετών σε εξέδρα κομπλέ με ήχο από τις εξατμίσεις τους. Μεγάλη ήταν η προσέλευση του πλήθους, ενώ παράπονα ακούστηκαν για τους τοπικούς παρουσιαστές που είχαν ελλείψεις στις γνώσεις τους περί του MotoGP, και κάποιες φορές δεν γνώριζαν καν τα ονόματα των αγωνιζομένων.

Ο στόχος πάντως επετεύχθη, οι φαν του MotoGP ήρθαν σε επαφή με τα αστέρια της διοργάνωσης, και χόρτασαν θέαμα και ήχο, πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου στην πίστα Chang International Circuit.

MotoGP

Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται το CBR1000RR του Joan Mir που… αρνήθηκε να πάρει μπροστά, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να ανέβει στη σέλα συνεπιβάτη του CBR του ομόσταυλού του Marini, η αποτυχημένη απόπειρα για burnout από τον Bezzecchi στη σέλα ενός Aprilia RS660, το donut του Pecco και το full-lock rolling burnout του Marc Marquez, οι σούζες που έκανε με KTM Duke o Brad Binder, η παράσταση που έδωσε σε ένα drum-set o Miller, και η περίεργη αίσθηση του Bezzecchi όσον αφορά στο επίσημο ένδυμα.

Μπανγκόκ

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το MotoGP εκκινεί τη σεζόν του από την Ταϊλάνδη, ενώ στη σχάρα εκκίνησης φέτος θα έχουμε και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra, ο οποίος κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία με την ομάδα της LCR Honda.

Ετικέτες