MotoGP - Η πρώτη ποινή για τη σεζόν του... 2024 ανήκει στον Oliveira!

Με τον Πορτογάλο να αδυνατεί να εκτίσει την ποινή του στη Βαλένθια λόγω τραυματισμού
motomag MotoGP – Η πρώτη ποινή για τη σεζόν του 2024 ανήκει στον Oliveira
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/11/2023

Η αγωνιστική χρονιά του 2023 στο MotoGP βρίσκεται πριν το φινάλε της, ωστόσο έχουμε την πρώτη ποινή για το 2024 με τον αναβάτη της CryptoDATA RNF MotoGP Miguel Oliveira να τιμωρείται από τους αγωνοδίκες στο GP του Qatar για το περιστατικό με τον Aleix Espargaro στον Sprint Race αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του Sprint Race αγώνα υπήρξε ένα περιστατικό μεταξύ Miguel Oliveira και Aleix Espargaró με τον Oliveira να τραυματίζεται σοβαρά σπάζοντας τη δεξιά ωμοπλάτη του και τον Espargaro να γλυτώνει με ένα μικρό κάταγμα στην περόνη. Οι αγωνοδίκες ελέγχοντας το συγκεκριμένο συμβάν επέβαλαν ποινή long lap penalty στον Oliveira καθώς έκριναν πως ο Πορτογάλος θα μπορούσε να αποφύγει την εν λόγω σύγκρουση.

MotoGP – Η πρώτη ποινή για τη σεζόν του 2024 ανήκει στον Oliveira

Ο αναβάτης της CryptoDATA RNF MotoGP κανονικά θα εκτελούσε την ποινή στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βαλένθια ωστόσο λόγω τραυματισμού αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ως εκ τούτου ο Oliveira θα αναγκαστεί να εκτίσει την ποινή του από τη νέα αγωνιστική σεζόν με τον Πορτογάλο να είναι ο πρώτος που θα δει το όνομα του να γράφεται στο ποινολόγιο του 2024.

Ετικέτες

MotoGP: Επίσημο αντίο Davide Brivio στην Trackhouse – Προορίζεται για αντικαταστάτης του Alberto Puig στο HRC

Μια ακόμη ηχηρή μεταγραφή επιβεβαιώνεται, κατά το ήμισυ τουλάχιστον
Davide-Brivio
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/5/2026

Με επίσημο ανακοινωθέν της ομάδας Trackhouse Racing MotoGP στο περιθώριο του Καταλανικού Grand Prix στη Βαρκελώνη επισημοποιήθηκε μια φήμη που είχε φουντώσει τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο Davide Brivio θα αποχωρήσει από τη διεύθυνση της ομάδας μετά το τέλος της φετινής σεζόν, γεγονός που καλύπτει κατά το ήμισυ την επικαιρότητα. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι ο έμπειρος Ιταλός φεύγει, αλλά δεν αποκαλύπτεται ο νέος του προορισμός.

Πριν λίγες μέρες γράφαμε για την αναβάθμιση του Alberto Puig από διευθυντή της εργοστασιακής ομάδας Honda HRC Castrol σε έναν πιο κομβικό ρόλο με ευρύτερες αρμοδιότητες εντός του αγωνιστικού τμήματος HRC (Honda Racing Corporation). Το προφανές ερώτημα που εξαρχής δημιουργήθηκε αφορούσε τον αντικαταστάτη του και η διασύνδεση των δύο ειδήσεων μας δίνει την απάντηση.

Η φημολογία ήδη ήθελε τον 58χρονο Brivio σε διαπραγματεύσεις με τη Honda για τη θέση αυτή και η ανακοίνωση της Trackhouse ανοίγει τον δρόμο για τον επόμενο προορισμό του Ιταλού, με μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις να απομένουν.

Ο Brivio είναι ένα πολύ έμπειρο στέλεχος με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και ανάλογα πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Προερχόμενος από μια πενταετία στην ηγεσία της Yamaha στο WSBK, μετακινήθηκε εντός της ιαπωνικής εταιρείας στο MotoGP το 2001. Εκεί, παρέα με τον Lin Jarvis ήταν κομβικός στο να προσελκύσει τον Valentino Rossi στη Yamaha το 2004, παίρνοντας μαζί του μια σειρά αξέχαστα πρωταθλήματα.

Ένας από τους επόμενους σταθμούς του Brivio ήταν η Suzuki (2013), με την οποία πανηγύρισε τον ιστορικό τίτλο του Joan Mir το 2020, τον πρώτο για τη Suzuki μετά από μια στείρα 20ετία από τον τελευταίο τίτλο του Kenny Roberts Jr. στη δίχρονη ακόμη εποχή του πρωταθλήματος το 2000.

Η αποχώρησή του από το MotoGP ήρθε το 2021 για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα Alpine F1, περνώντας τρία χρόνια στο κορυφαίο τετράτροχο πρωτάθλημα πριν επιστρέψει το 2024 ως αγωνιστικός διευθυντής της νεοσύστατης αμερικανικής ομάδας Trackhouse Racing MotoGP.

Όσο για την Trackhouse, η φετινή χρονιά συνδυάζει αγωνιστικές επιτυχίες με δυσάρεστες ειδήσεις, καθώς εκτός από τον team manager της, Brivio, χάνει του χρόνου και τον Ai Ogura που οδεύει πως μια εργοστασιακή Yamaha το 2027.