MotoGP - Ινδία τέλος για φέτος

Τελικά με 20 γύρους το φετινό MotoGP αντί για 22 που ήταν αρχικά το σχέδιο
motomag MotoGP – Ινδία τέλος για φέτος
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/5/2024

Τι και αν οι υπεύθυνοι του αγώνα της Ινδίας διέψευδαν για τα περί ακύρωσης του GP, η Dorna έκανε γνωστό πως για το 2024 δεν θα έχουμε αγώνα στην Ινδία ευελπιστώντας πως ο θεσμός θα επιστρέψει στην πίστα Buddh International Circuit το 2025.

Σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό πως το Ινδικό GP όδευε προς ακύρωση καθώς υπήρχαν προβλήματα οικονομικής φύσεως τόσο προς τους προμηθευτές όσο και προς την Dorna. Από την άλλη η διοργανώτρια εταιρεία Fairstreet Sports είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον αγώνα αλλά αυτές οι δηλώσεις όπως φάνηκε ήταν περισσότερο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια όλων και να κερδίσουν λίγο χρόνο.

Στις 29/5 όμως ήρθε η ανακοίνωση των FIM, IRTA και Dorna η οποία ξεκαθαρίζει το τοπίο κάνοντας γνωστό πως το GP της Ινδίας αναβάλλεται φέτος λόγω "λειτουργικών λόγων" με πρόσχημα τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Επιπρόσθετα η ανακοίνωση αναφέρει πως το MotoGP θα επιστρέψει το 2025, όταν... οι καιρικές συνθήκες θα είναι οι βέλτιστες για αναβάτες και θεατές.

Καλή δεν λέμε η ανακοίνωση των FIM, IRTA και Dorna ωστόσο άπαντες κατανοούν πως τα παιχνίδια του καιρού δεν είναι ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση του Ινδικού GP και μένει να δούμε τι θα προκύψει με τη Fairstreet Sports, και αν καταφέρει να πληρώσει τα χρέη της, ή αν θα έχουμε μεγαλύτερα δράματα.

Ετικέτες

MotoGP - Το Circuit Ricardo Tormo στο πρόγραμμα έως το 2031

Ανανέωσε η Dorna με την πίστα της Valencia για 4 ακόμη χρόνια
circuit ricardo tormo
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

27/3/2025

Η φοβερή πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καλεντάρι του MotoGP έως και την αρχή της επόμενης 10ετίας.

Πολλές είναι οι φορές που η πίστα στη Valencia έχει διακριθεί ως το καλύτερο Grand Prix, τη στιγμή που είναι από τους γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που έχει το "Sold Out" στο τσεπάκι του πολύ πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων παρά τις κερκίδες των 160.000+ θεατών.

Έτσι, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι διοργανωτές, αν και έχουν την πίστα στο αγωνιστικό πρόγραμμα για δύο ακόμη χρόνια, θέλησαν να προχωρήσουν σχετικά πρόωρα στην επέκταση της συνεργασίας με το Ricardo Tormo για τέσσερα ακόμη χρόνια, έως και το 2031. 

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Βαλένθια χτυπήθε από καταστροφικές πλημμύρες, τις χειρότερες των τελευταίων 30 ετών, με δεκάδες νεκρούς, ενώ και η πίστα υπέστη μεγάλες ζημιές. Η Dorna προσπάθησε να μην ακυρωθεί ο αγώνας, κάτι που έγινε τελικά λόγω της αντίδρασης του κοινού αλλά και των ίδιων των αναβατών -πώς να αγωινστεί κάποιος σε μια περιοχή όπου έχει υποστεί τέτοια καταστροφή όταν οι αγώνες είναι γιορτή. Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς έγινε στη Βαρκελώνη.

circuit ricardo tormo

"Σας ευχαριστούμε για τη δέσμευσή σας στη Valencia. Νομίζω ότι είναι ένα σίγουρο στοίχημα!", δήλωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Αυτόνομης Κοινότητας της Βαλένθιας Carlos Mazón, για να ευλογήσει και τα γένια του προσθέτοντας βέβαια και το γεγονός ότι στη Βαλένθια υπάρχει πραγματική αγάπη για τους δύο τροχούς, τους αγώνες και τη μοτοσυκλέτα. Δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει και τη σημαντικότατη προσφορά που έχει στην τοπική οικονομια η πίστα, η οποία έχει το όνομα του Ισπανού δις Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα 50 κ.εκ. (με Bultaco), Ricardo Tormo Blaya.

Ο γενικός διευθυντής της πίστας Nicolás Collado μίλησε για την υπερηφάνεια που νιώθει δηλώνοντας ότι η επέκταση της συνεργασίας δείχνει ότι τα πράγματα γίνονται σωστά και καλά τα τελευταία 25 χρόνια που φιλοξενεί αγώνες.

Από την πλευρά της Dorna, ο διευθύνων σύμβουλος της Carmelo Ezpeleta δήλωσε ότι πάντα γίνεται εξαιρετική δουλειά στην προώθηση του αγώνα, ενώ έκανε λόγο και για τη μοναδικότητα της πίστας αναφορικά με τη θέαση που προσφέρει στο κοινό που βρίσκεται στις κερκίδες.