MotoGP - Ινδία τέλος για φέτος

Τελικά με 20 γύρους το φετινό MotoGP αντί για 22 που ήταν αρχικά το σχέδιο
motomag MotoGP – Ινδία τέλος για φέτος
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/5/2024

Τι και αν οι υπεύθυνοι του αγώνα της Ινδίας διέψευδαν για τα περί ακύρωσης του GP, η Dorna έκανε γνωστό πως για το 2024 δεν θα έχουμε αγώνα στην Ινδία ευελπιστώντας πως ο θεσμός θα επιστρέψει στην πίστα Buddh International Circuit το 2025.

Σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό πως το Ινδικό GP όδευε προς ακύρωση καθώς υπήρχαν προβλήματα οικονομικής φύσεως τόσο προς τους προμηθευτές όσο και προς την Dorna. Από την άλλη η διοργανώτρια εταιρεία Fairstreet Sports είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον αγώνα αλλά αυτές οι δηλώσεις όπως φάνηκε ήταν περισσότερο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια όλων και να κερδίσουν λίγο χρόνο.

Στις 29/5 όμως ήρθε η ανακοίνωση των FIM, IRTA και Dorna η οποία ξεκαθαρίζει το τοπίο κάνοντας γνωστό πως το GP της Ινδίας αναβάλλεται φέτος λόγω "λειτουργικών λόγων" με πρόσχημα τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Επιπρόσθετα η ανακοίνωση αναφέρει πως το MotoGP θα επιστρέψει το 2025, όταν... οι καιρικές συνθήκες θα είναι οι βέλτιστες για αναβάτες και θεατές.

Καλή δεν λέμε η ανακοίνωση των FIM, IRTA και Dorna ωστόσο άπαντες κατανοούν πως τα παιχνίδια του καιρού δεν είναι ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση του Ινδικού GP και μένει να δούμε τι θα προκύψει με τη Fairstreet Sports, και αν καταφέρει να πληρώσει τα χρέη της, ή αν θα έχουμε μεγαλύτερα δράματα.

Ετικέτες

MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"