Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP: "Καμπάνες" σε Quartararo και Garcia

Μερικός αποκλεισμός από τα δοκιμαστικά

Οι Fabio Quartararo και Sergio Garcia, ήταν οι δύο αναβάτες που σύμφωνα με την FIM παραβίασαν τους κανονισμούς για δοκιμές με μοτοσυκλέτες εκτός των προδιαγραφών που προβλέπουν οι κανονισμοί πριν την επανεκκίνηση της σεζόν (συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 1.51.1.c) και η πειθαρχική επιτροπή των αγωνοδικών αποφάσισε την τιμωρία τους. Και στους δύο αναβάτες επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού κατά τα πρώτα 20 λεπτά των FP1 του επερχόμενου GP στη Jerez. Ο Quartararo άσκησε έφεση για την ποινή, ενώ ο Garcia δεν έχει κάνει κάποια αντίστοιχη νομική κίνηση προς το παρόν.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο μεν Γάλλος είχε κάνει δοκιμές στην πίστα Paul Ricard στις 18-19 Ιουνίου με μοτοσυκλέτα που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του παραπάνω άρθρου του κανονισμού, ενώ ο Garcia είχε κατηγορηθεί για τον ίδιο λόγο, για τις δοκιμές που έκανε τον Ιούνιο του 2020 στην πίστα της Aragon. Στην απολογία τους ισχυρίστηκαν και οι δύο ότι δεν υπήρχε πρόθεση να παρακάμψουν τους κανονισμούς, δηλώνοντας άγνοια για το συγκεκριμένο άρθρο, κάτι που ναι μεν το δέχτηκε η Επιτροπή, αλλά παρόλα αυτά τους επέβαλε την ποινή.

Απομένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη για την έφεση του Quartararo, μιας και απέχουμε ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στην Jerez.