MotoGP Κατάρ: Ανάποδος αγώνας από τον Sprint! Πρώτη νίκη Di Giannantonio σε δραματικούς τελευταίους γύρους

Το παρά τρίχα ακούστηκε και για τους δύο πρωταγωνιστές
MotoGP Κατάρ: Ανάποδος αγώνας από τον Sprint! Πρώτη νίκη Di Giannantonio σε δραματικούς τελευταίους γύρους
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/11/2023

Δεν κράτησε τα λόγια του ο Di Giannantonio και πολύ καλά έκανε: «Εκδίκηση πήρα, για όλους όσους δεν με πίστεψαν». Θα μείνει στην ιστορία η δήλωσή του, ακόμη και αν οι βαθμοί που δίκαια, όμορφα και πολύ σωστά έκοψε σήμερα από τον Bagnaia, δεν παίξουν τελικά ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αν παίξουν, τότε η εκδίκησή του, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, θα είναι διπλή.

Απογοητευτική η εμφάνιση του Martin σήμερα που δεν θα μπορούσε πιο ξεκάθαρα να κατηγορήσει το πίσω ελαστικό, μας φέρνει ξανά σε διψήφιο αριθμό διαφοράς για τον φετινό τίτλο. Ευτυχώς χωρίς πτώσεις καθώς έφτασαν πολύ κοντά και σε αυτό, σε ξεχωριστές περιπτώσεις.

Από όλες τις δοκιμές εκκινήσεων που δοκίμασε ο Martin, μόνο στον Sprint κατάφερε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα και το αποτέλεσμα ήταν να δούμε τον ακριβώς αντίθετο αγώνα από εχθές που απολαύσαμε θέαμα. Η αγωνία όμως επέστρεψε στους τελευταίους γύρους, που πήγαν όλα να ανατραπούν.

Την κακή εκκίνηση του Martin, απέφυγε ο Bagnaia και σε μία αντιστροφή των χθεσινών, έφυγε εμπρός οδηγώντας την κούρσα. Θα προσπαθούσε αμέσως να βάλει μία απόσταση ανάμεσα σε εκείνον και τον δεύτερο αλλά δεν θα τα κατάφερνε όπως ο ίδιος είπε.

Δεύτερος ο Luca Marini και τρίτος ο Di Giannantonio εκείνη την στιγμή, αναβάτες που εχθές στον αγώνα είχαν πρωταγωνιστήσει και τρίτος ο Alex Marquez που επίσης εχθές προσπάθησε μέχρι και για την νίκη.

Μπροστά ο Marc Marquez που έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση και ακολουθούσε ο Zarco και πίσω ο Martin που κατευθείαν πιέζεται από τον Vinales.

Στον δεύτερο γύρο και ο Bagnaia φαίνεται πως αρχικά έχει καταφέρει να πετύχει τον στόχο του και προηγείται με 0.6 από τον Luca Marini με τον Alex Marquez να ακολουθεί πλέον καθώς υπάρχει κόντρα με τον Di Giannantonio ενώ πιέζει συνέχεια και ο Binder.

Δεν έχουμε πτώσεις, ο Lecuona έχει εγκαταλείψει από τεχνικό πρόβλημα αμέσως μετά την εκκίνηση και ο Aleix Espargaro από πόνο συνέπεια των χθεσινών, αν και πιο πληγωμένη είναι πλέον η εικόνα του. Ωστόσο λάθη συμβαίνουν και ο Zarco κάνει ένα, ανοίγει γραμμή γλιστρώντας και περνά ο Martin μαζί με τον Vinales όμως.

Ακολούθως, το κενό του Bagnaia ψαλιδίζεται στην μέση και η μάχη πίσω του φουντώνει.

Ο Di Giannantonio περνά τρίτος ξανά και κάνει και ταχύτερο γύρο, όσο και ο Martin περνά τον Marc Marquez.

Ο Binder ανεβαίνει στην κατάταξη και ο Luca Marini κατεβαίνει, αλλά αυτές οι ανακατατάξεις δεν κάνουν την διαφορά στον Martin που μπροστά του δεν έχει αναβάτη αλλά ένα κενό 1,5 δευτερόλεπτα εκείνη την στιγμή που απλά θα μεγαλώνει.

Ο Binder δεν θα απειλήσει ποτέ ξεκάθαρα τον Di Giannantonio που πλησιάζει τον Bagnaia και ήδη από την μέση του αγώνα είναι κολλημένος πίσω του.

Είναι η στιγμή που και το όνομα του Martin κατεβαίνει πλέον την λίστα με μεγάλη ταχύτητα, τον περνά ο Marquez και μετά και ο Quartararo. Ο Zarco προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να τον προστατέψει. Μάλιστα φτάνει σε σημείο να το παρακάνει από την προσπάθεια στους τελευταίους γύρους και καρφώνεται πάνω στον Marquez και είναι απορίας άξιο που εκείνος δεν έπεσε. Τον ακούμπησε και έπειτα ο εμπρός τροχός του ξήλωσε ένα κομμάτι της ουράς της Honda με τον Zarco να πατά εκτός πίστας για να κρατηθεί και τον Marquez να μένει ακλόνητος στην γραμμή του.

Τέσσερις γύρους πριν το τέλος ο αγώνας παίρνει δραματική τροπή, ενώ και ο Bastianini έχει περάσει τον Martin ο οποίος είναι στην 10η πλέον θέση.

Μπροστά ο Bagnaia που οδηγεί την κούρσα έχει ακόμη κολλημένο τον Di Giannantonio πίσω του και οι δυο τους απέχουν πάνω από Luca Marini που έχει ανέβει ξανά στο βάθρο, όπως και εχθές και έχει πίσω του τον Vinales.

Η Ducati στέλνει σήμα στον Di Giannantonio να αφήσει τον Bagnaia ήσυχο. Συγκεκριμένα του λέει να γυρίσει στην 8η χαρτογράφηση που επειδή είναι ένα περίεργο νούμερο, επειδή ακριβώς το ίδιο μήνυμα έχει χρησιμοποιηθεί σε ίδια περίπτωση με τον Lorenzo τότε πρωταγωνιστή και επειδή είναι σαν το Ν#8 να είναι μακριά στην λίστα, σαν κάτι σπάνιο που δύσκολα θα χρειαστεί η ομάδα να στείλει – για όλους αυτούς τους λόγους- μεταφράζεται σαν να του λένε να αφήσει τον Bagnaia να νικήσει.

Είναι αυτές οι κινήσεις που τελικά στερούν από τον Bagnaia όλη την δόξα και κάνουν τον Martin... μάρτυρα! Βέβαια ο ίδιος ο Di Giannantonio είπε πως το νούμερο 8 ήταν ένα σήμα από την ομάδα για να πάει ταχύτερα, πως μπορεί πλέον να επιτεθεί. Η εξήγηση αυτή δεν είναι αρκετά καλή βέβαια και δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα, σε κάθε περίπτωση δεν περιμένει κανείς να παραδεχτεί η Ducati πως υπήρξε οδηγία προς τους αναβάτες, ούτε εχθές η ομάδα του Di Giannantonio έστειλε τέτοιο μήνυμα στην ακριβώς ίδια περίπτωση που βρέθηκε με τον Martin. Θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα - επιλογής για καλύτερο timing με βάση τα καύσιμα, αλλά από την άλλη δεν το έχει χρειαστεί και κανείς μέχρι τώρα...

Ο Di Giannantonio τελικά δεν είχε κανένα δίλλημα, απέξω αναρωτιόταν κανείς αν θα τους αψηφήσει, αλλά δεν έχει τίποτα να χάσει από αυτή την κίνηση μιας και η καριέρα του στα MotoGP τελειώνει γιατί πολύ απλά δεν ήταν ο πιο γρήγορος στο παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες και όχι για άλλο λόγο.

Αντιθέτως έχει να χάσει αν ΔΕΝ κάνει την κίνηση. Έχει να χάσει την μοναδική ευκαιρία να γίνει νικητής στα MotoGP, βλέπει την κορυφή της καριέρας του εκείνη την στιγμή και το γεγονός πως η Ducati -όπως φαίνεται να έκανε- του ζητά να το αφήσει, είναι μεγάλη ντροπή. Μόνο και μόνο για να είναι ο τίτλος στον εργοστασιακό αναβάτη, όταν έτσι και αλλιώς έχει κερδίσει ήδη τα MotoGP σε κάθε διάστασή τους. Δεν είναι η καλύτερή τους εικόνα το μήνυμα στον Di Giannantonio και τα λόγια του δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δικαιολογημένα.

Ο Bagnaia δεν το αφήνει χωρίς απάντηση, προσπαθεί στα φρένα της πρώτης στροφής να κάνει την διαφορά αλλά τον ρουφά το slipstreaming και παραλίγο να πέσει! Ανοίξει γραμμή, βγαίνει εκτός αλλά στο ασφαλτοστρωμένο κομμάτι και γλιτώνει την πτώση. Έχει χάσει δύο δευτερόλεπτα αλλά είναι τόση η διαφορά του που δεν έχει κανένα κίνδυνο από τον Luca Marini, παρόλο που εκείνος πλησιάζει κι άλλο.

Στο τέλος ο Bagnaia έχει καλύτερη στάση από την μητέρα Ducati συγχαίρει με ωραίο τρόπο τον Di Giannantonio και φεύγει με το κεφάλι ψηλά, έχοντας 21 πόντους διαφορά από τον Martin ο οποίος είναι φανερά εκνευρισμένος και έχει έναν μονόλογο απέναντι στο πίσω ελαστικό.

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, αλλά η διαφορά είναι μεγαλύτερη από πριν και ο αγώνας Sprint μπορεί ακόμη και να καθορίσει τον τίτλο. Σε κάθε περίπτωση η Valencia θα μας δώσει τις απαντήσεις!

 

 

Θέση

Βαθμοί

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος / Διαφ.

1

25

49F. Di Giannantonio

Gresini Racing MotoGP™

41:43.6540

2

20

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+2.734

3

16

10L. Marini

Mooney VR46 Racing Team

+4.408

4

13

12M. Viñales

Aprilia Racing

+4.488

5

11

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+7.246

6

10

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP™

+7.620

7

9

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+7.828

8

8

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+8.239

9

7

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+11.509

10

6

89J. Martin

Prima Pramac Racing

+14.819

11

5

93M. Marquez

Repsol Honda Team

+14.964

12

4

5J. Zarco

Prima Pramac Racing

+17.431

13

3

72M. Bezzecchi

Mooney VR46 Racing Team

+17.807

14

2

36J. Mir

Repsol Honda Team

+18.673

15

1

37A. Fernandez

GASGAS Factory Racing Tech3

+21.455

16

 

21F. Morbidelli

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+21.474

17

 

25R. Fernandez

CryptoDATA RNF MotoGP™ Team

+22.142

18

 

44P. Espargaro

GASGAS Factory Racing Tech3

+27.194

19

 

30T. Nakagami

LCR Honda

+27.740

Δεν τερματισαν

   

41A. Espargaro

Aprilia Racing

6 laps

δεν ολοκληρωσαν πρωτο γύρο

   

27I. Lecuona

LCR Honda

 

 

Ετικέτες

MotoGP Catalunya Sprint: Όποιος ήταν μπροστά έπεφτε! Νίκη Aleix Espargaro με πτώσεις μπροστά σε δυναμικό αγώνα!

Αρκετές μάχες και ένας Marquez που έκανε το 14-2!
MotoGP Catalunya Sprint: Όποιος ήταν μπροστά έπεφτε! Νίκη Aleix Espargaro με πτώσεις μπροστά σε δυναμικό αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/5/2024

Ένας φοβερός αγώνας ήταν ο Sprint ανεβάζοντας την προσμονή για αύριο. Οι μάχες ξεκίνησαν από νωρίς όπως και οι επαφές, με τον Marquez να χάνει την αριστερή αεροτομή στην ουρά του Binder, ο Martin να ακουμπά τον Rins και τον Aleix Espargaro να χάνει θέσεις.

Από την πρώτη στιγμή ο Bagnaia και ο Acosta μπήκαν σε καθεστώς διεκδίκησης οδηγού του αγώνα με τον Bagnaia να επικρατεί αρχικά και τον Acosta να μην αργεί να κάνει την επίθεση και να κερδίζει.

Απέναντι σε κάθε πρόβλεψη και παρόλο που πήγε πολύ καλά στην Q1 και έφτασε και στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης, ο Fernandez κατάφερε να περάσει μπροστά και έφτασε να οδηγεί τον αγώνα! Αμέσως η ομάδα του έβγαλε μήνυμα Mapping 2 που μία ασφαλή ερμηνεία του είναι να κρατήσει ρυθμό χωρίς να ξεμακραίνει, όπως και έκανε εκείνη την στιγμή. Πίσω του ο Acosta είχε πάρει την δεύτερη θέση με τον Binder να ακολουθεί και τον Bagnaia στην 4η θέση. Ο Aleix Espargaro ήταν προς το παρόν εκτός διεκδίκησης του βάθρου, με τον Martin να έχει περάσει και πίσω του είχε φτάσει ήδη ο Marquez.

Ο Binder πέρασε τον Acosta με τον ίδιο περίπου τρόπο που ο Acosta είχε κάνει όλες τις προσπεράσεις σήμερα και στον 4ο γύρο είχαν ήδη γίνει πάρα πολλά! Φυσικά ο Acosta έκανε την κίνηση στα φρένα της πρώτης στροφής με τον Fernandez να είναι μισό δευτερόλεπτο εμπρός και πίσω του να παλεύουν GASGAS και KTM.

Στον 5ο γύρο στην 10η στροφή ο Fernandez πέφτει και αμέσως μετά ο Binder παίρνει πίσω την θέση, αυτή τη φορά οδηγώντας τον αγώνα, με τον Morbideli να τιμωρείται για αντικανονική οδήγηση. Ο Bagnaia είναι πλέον στο βάθρο και τον επόμενο γύρο παλεύει με τον Acosa και περνά εμπρός, όσο ο Aleix κάνει την κίνησή του και περνά τον Martin.

Τότε είναι που στην 5η στροφή πέφτει και ο Binder!

Πάνω που η ομάδα του είχε δηλώσει πως έχουν πρόβλημα να πάρουν καλή θέση στην εκκίνηση αλλά μπορούν να κάνουν την διαφορά μέσα στον αγώνα, ο Binder πέφτει κάνοντας ένα δώρο σε όλους όσους ακολουθούν.

Ο Aleix περνά τον Acosta και έχει πίσω του τον Marquez που έχει περάσει τον Martin. Δεν διαφαίνεται πλέον πως θα αλλάξει εύκολα το βάθρο, το μόνο που περιμένεις με σιγουριά είναι επίθεση του Marquez στον Acosta καθώς τον πλησιάζει συνεχώς.

Ο έταιρος Marquez πέφτει πάνω στον Zarco όταν εκείνος κάνει το λάθος πάνω σε μία στροφή και το αποτέλεσμα είναι να πέσει ο Zarco και να συνεχίσει ο Alex Marquez. Πλέον οι δύο πρώτοι έχουν μία μικρή διαφορά και δεν περιμένει κανείς κάποια αλλαγή, πέρα από την τελευταία θέση του βάθρου.

 Όταν πέρασε ο Marquez τον Acosta στον τελευταίο γύρο το πλήθος ξεσηκώθηκε και πλέον φαινόταν πως το βάθρο είχε κλειδώσει. Κι όμως, λίγο πριν το τέλος και την καρό σημαία, ο Bagnaia πέφτει στην 5η στροφή που είχε πέσει και ο Binder! Ένα δώρο στον Aleix Espargaro και φυσικά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος με τον Marquez στην δεύτερη θέση με μικρή διαφορά πλέον εμπρός από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati και όλοι τους πίσω από τον Martin.

Ένας καταπληκτικός αγώνας, που μας κάνει να ανυπομονούμε για τον αυριανό!

 

Θέση.

Βαθμ.

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος / Διαφ.

1

12

 

41A. Espargaro

Aprilia Racing

20:01.478

2

9

 

93M. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+0.892

3

7

 

31P. Acosta

Red Bull GASGAS Tech3

+1.169

4

6

 

89J. Martin

Prima Pramac Racing

+2.147

5

5

 

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+2.980

6

4

 

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+4.623

7

3

 

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+8.084

8

2

 

12M. Viñales

Aprilia Racing

+8.245

9

1

 

72M. Bezzecchi

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+8.643

10

 

 

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+9.241

11

 

 

21F. Morbidelli

Prima Pramac Racing

+9.537

12

 

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+13.045

13

 

 

30T. Nakagami

IDEMITSU Honda LCR

+13.199

14

 

 

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+13.378

15

 

 

36J. Mir

Repsol Honda Team

+16.438

16

 

 

10L. Marini

Repsol Honda Team

+18.000

17

 

 

37A. Fernandez

Red Bull GASGAS Tech3

+25.262

18

 

 

6S. Bradl

HRC Test Team

+33.751

ΠΤΩΣΕΙΣ

   

 

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

11 laps

   

 

88M. Oliveira

Trackhouse Racing

9 laps

   

 

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

7 laps

   

 

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

6 laps

   

 

25R. Fernandez

Trackhouse Racing

4 laps

 

Ετικέτες