MotoGP Le Mans: Ρουλέτα ήταν η κατάταξη!

Ο καιρός αποφάσισε την τύχη τους…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/5/2019

Δεν ήταν καλά τα πράγματα σήμερα για τους αναβάτες που έπαιξαν κορώνα – γράμματα με την επιλογή ελαστικών και ως εκ θαύματος ο Rossi ήταν από τους κερδισμένους αυτή την φορά. Τουλάχιστον για την Q1 που πρόλαβε και βγήκε με τα slick έκανε με αρκετό ρίσκο ένα εξαιρετικό χρόνο στο ΄37 όταν ο Morbidelli ήταν δύο δευτερόλεπτα πιο αργός έχοντας η βροχή δυναμώσει. Αντίστοιχα ο γιατρός προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στην Q2 αλλά δεν του βγήκε. Μόλις ενημέρωνε η Ducati τον Dovizioso πως ο Rossi έμπαινε με slick, εκείνος έβγαινε στα pit για να αλλάξει μοτοσυκλέτα. Πόσες φορές έχουμε δει να μην του βγαίνει η επιλογή ελαστικών, πόσες φορές ήταν στους άτυχους τα τελευταία τρία χρόνια; Σχεδόν όσες φορές έβρεξε είναι η απάντηση, αλλά το σερί σήμερα κόπηκε.

Αντίστοιχα στην Q2 ο Marquez πρόλαβε να θέσει ένα υψηλό ’40 κερδίζοντας την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης για αύριο, ακριβώς πριν πέσει ανώδυνα τελείως. Συνέχισε να γράφει γύρους μετά από αυτό, μόνο και μόνο για να κερδίσει χρόνο με την μοτοσυκλέτα σε αυτές τις συνθήκες και να προετοιμαστεί για αύριο.

Ο Petrucci είχε μερικές πολύ θεαματικές στιγμές επίσης, αλλά κατάφερε να μείνει στην δεύτερη θέση για την αυριανή εκκίνηση. Από το GP της Γερμανίας πέρσι έχει να βρεθεί εκεί, στην πρώτη γραμμή. Πίσω του ο παρόλο αυτά στεναχωρημένος Miller γιατί του έκοψαν τον γρήγορο γύρο. Σημείωσε και πτώση. Ωστόσο αύριο θα βρεθεί στην τρίτη θέση μπροστά από τον Dovizioso και τον Rossi, που αμφότεροι θα έχουν στόχο για μία πολύ καλή εκκίνηση, ανεξάρτητα από τον καιρό. Η αλήθεια είναι πως ενώ ο Petrucci πάσχιζε για την θέση και έλεγες πως είτε θα πέσει, είτε θα τα καταφέρει, εκείνος που δεν καταλάβαινες τόση ώρα πως πηγαίνει γρήγορα και είναι έτοιμος για μία θέση στο βάθρο που θα στηθεί αύριο, ήταν ο Dovizioso.

Απαρηγόρητος ήταν ο Quartararo που ευελπιστούσε σε μία πολύ καλή θέση στην εκκίνηση, για να ακούει τους Γάλλους να τον αποθεώνουν και να τον προτρέπουν για κάτι καλύτερο. Θα μπορούσε πράγματι να κάνει την έκπληξη, έχοντας παλέψει πολύ στην Γαλλία και ενώ χθες κατά το πρώτο μισό της ημέρας ήταν ο ταχύτερος. Ο Quartararo μπορούσε να σπάσει την πρώτη σειρά παίρνοντας μία από τις θέσεις, αλλά ήταν κι αυτός θύμα του καιρού.

Για να ευχαριστηθούμε θέαμα αύριο, και το ξέρουν όλοι οι αναβάτες αυτό, ο Marquez δεν πρέπει να φύγει μπροστά, για αυτό και τα δευτερόλεπτα της εκκίνησης θα έχουν αυξημένο ενδιαφέρον…

 

 

Pos.
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Χρόνος
Διαφ.1ος
Προηγ.
1
Marc MARQUEZ
Honda
1'40.952
 
 
2
Danilo PETRUCCI
Ducati
1'41.312
0.360
0.360
3
Jack MILLER
Ducati
1'41.366
0.414
0.054
4
Andrea DOVIZIOSO
Ducati
1'41.552
0.600
0.186
5
Valentino ROSSI
Yamaha
1'41.655
0.703
0.103
6
Franco MORBIDELLI
Yamaha
1'41.681
0.729
0.026
7
Takaaki NAKAGAMI
Honda
1'42.059
1.107
0.378
8
Jorge LORENZO
Honda
1'42.067
1.115
0.008
9
Aleix ESPARGARO
Aprilia
1'42.450
1.498
0.383
10
Fabio QUARTARARO
Yamaha
1'42.509
1.557
0.059
11
Maverick VIÑALES
Yamaha
1'42.555
1.603
0.046
 
Pol ESPARGARO
KTM
 
 
 
 
Q1 Αποτελέσματα:
 
 
 
 
Q2
Valentino ROSSI
Yamaha
1'37.667
 
 
Q2
Franco MORBIDELLI
Yamaha
1'39.262
1.595
1.595
13
Francesco BAGNAIA
Ducati
1'39.982
2.315
0.720
14
Johann ZARCO
KTM
1'40.029
2.362
0.047
15
Cal CRUTCHLOW
Honda
1'40.114
2.447
0.085
16
Miguel OLIVEIRA
KTM
1'40.385
2.718
0.271
17
Karel ABRAHAM
Ducati
1'40.482
2.815
0.097
18
Joan MIR
Suzuki
1'40.606
2.939
0.124
19
Alex RINS
Suzuki
1'40.706
3.039
0.100
20
Tito RABAT
Ducati
1'41.351
3.684
0.645
21
Hafizh SYAHRIN
KTM
1'41.717
4.050
0.366
22
Andrea IANNONE
Aprilia
1'41.786
4.119
0.069

 

Ετικέτες

MotoGP Βραζιλία: Στην Τρίπολη θα ήταν καλύτερα! Διαλυόταν η πίστα σε κάθε γύρο!

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους
MotoGP Βραζιλία: Στην Τρίπολη θα ήταν καλύτερα! Διαλυόταν η πίστα σε κάθε γύρο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/3/2026

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είδαν οι τρεις πρώτοι της μεγάλης κατηγορίας στην χθεσινή συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, που είδε δύο Aprilia στο βάθρο. Έναν πόθο που εκπληρώνεται με ακριβώς έναν χρόνο καθυστέρηση!

Με την χαρά της επιτυχίας και με το γεγονός πως εκεί μπροστά που γυρνούσαν, δεν είχαν το πρόσθετο πρόβλημα των υπολοίπων, είναι φυσιολογικό που ήταν οι μόνοι που δεν έδωσαν έκταση στο πρόβλημα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα έκοβε πόντους από τον άθλο και την επιτυχία, που μόλις είχαν σημειώσει.

Όλοι οι υπόλοιποι όμως, χωρίς καμία εξαίρεση, τόνισαν το πρόβλημα και ευχήθηκαν να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αγωνιστούν σε τέτοιες συνθήκες.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους ενώ ειδικά στην Moto3 δύο άσχημα highsides αποδίδονται αποκλειστικά στην κατάσταση της πίστας και ευτυχώς δεν συνοδεύτηκαν και από τραυματισμό.

Φυσικό επίσης να πέφτουν οι προβολείς στην δήλωση του Marc Marquez μετά τον αγώνα, όταν απέδωσε το γλίστρημα που είχε και έδωσε την θέση στον Di Giannantonio που μόλις είχε κερδίσει, στην κατάσταση της πίστας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εξαιτίας της πίστας έχασε την θέση στο βάθρο.

Το δίπολο που πολλές φορές παρατηρείται, από… δίποδα που βρίσκονται και στην αρθρογραφία όχι μόνο στα σχόλια, κάτι που αναγάγει το ζήτημα σε κάτι πιο σοβαρό και επικίνδυνο, θέλουν να απομονώσουν την δήλωση Marc Marquez για να πουν πως ψάχνει δικαιολογία. Παίζουν το κοινό τους ταΐζοντάς το ίντριγκα, παίρνοντας την μία στιγμή το μέρος της μίας παράταξης και έπειτα της άλλης ενώ ταυτόχρονα επικαλούνται την δημοσιογραφία, φυσικά μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει και εδώ, πολύ απλά γιατί η ίντριγκα φέρνει το πολυπόθητο κλικ για το οποίο δεν σταματούν να παρακαλούν ως «υποστήριξη». Έχουμε εδώ δύο διαφορετικές εικόνες, από αναβάτες που αποδίδονται σε διαφορετικές παρατάξεις με τον Martin στη μέση. Από την μία πλευρά η VR46 και το πουλέν της και από την άλλη ο Marc Marquez. Δεν χρειάζεται καμία αντιπαράθεση όμως, ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα χειροπιαστό, κυριολεκτικά σκύβεις και πιάνεις την άσφαλτο που διαλύεται στο χέρι σου. Τόσο χειροπιαστό! Ο Bezzecchi είναι φυσιολογικό να μην το έχει αντιμετωπίσει στον ίδιο βαθμό καθώς είχε και τον καλύτερο ρυθμό, γυρνούσε και εμπρός μόνος του, ανενόχλητος.

https://www.motomag.gr/news/race-news/motogp-brazilia-anoixe-trypa-sto-kentro-tis-pistas-prin-ton-sprint
Ούτε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας δεν βλέπεις αυτή την εικόνα!

Ο Martin είπε πως όσο κάθισε πίσω από τις δύο Ducati, δεχόταν πετροπόλεμο, κάτι που ευτυχώς γλίτωσε αρκετά γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Αυτή ήταν η χειρότερη εικόνα των MotoGP και χρεώνεται πλήρως στην νέα διοίκηση η οποία ήξερε το ζήτημα από πριν. Δεν ρίσκαρε μόνο τον ίδιο τον αγώνα, φτάνοντας πολύ κοντά στην ματαίωσή του, όπως είδαμε από την τρύπα που άνοιξε μέσα στην άσφαλτο το Σάββατο, πριν τον Sprint, αλλά και με την ασφάλεια των αγωνιζόμενων. Ιδιαίτερα στις μικρότερες μάλιστα κατηγορίες και κυρίως στην Moto3, που με τα δικά τους ελαστικά οι συνθήκες καθιστούσαν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Ο αγώνας στην Βραζιλία θα μπορούσε να γίνει στο τέλος της χρονιάς, ώστε να προλάβει να στρωθεί η πίστα ή από το νέο έτος, όταν και σίγουρα θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες, μιας και είναι προγραμματισμένο, να πέσει νέα άσφαλτος!

MotoGP Βραζιλία: Άνοιξε τρύπα στο κέντρο της πίστας πριν τον Sprint!

Αν πήγαινε όμως στο τέλος της χρονιάς, τα MotoGP θα είχαν ένα σημαντικό πρόσθετο έξοδο για τα Cargo αεροπλάνα που μεταφέρουν τον εξοπλισμό, ενώ το κοινό της Λ.Αμερικής που μπορεί να δώσει σημαντικά έσοδα τόσο από την φυσική του παρουσία, όσο και με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ήταν ακριβώς εκείνο το κερασάκι που έκανε τους διοργανωτές να κλείσουν τα μάτια σε αυτό που έβλεπαν και τα αυτιά στις συμβουλές που άκουγαν.

Ο Bezzecchi ωστόσο το έθεσε σωστά, αν αφήσεις τα παραπάνω και το δεις ως ένα πρόβλημα που το έχεις ξαφνικά και παλεύεις να βρεις την λύση. Υπό αυτό το πρίσμα οι διοργανωτές κινήθηκαν ταχύτατα και έδωσαν λύση παλεύοντας να μπαλώσουν την κατάσταση. Θα ήταν ηρωική αντιμετώπιση, αν δεν είχαν βαδίσει εις γνώση τους πάνω στο πρόβλημα και ενώ υπήρχαν φωνές που το τόνιζαν ακόμη περισσότερο.

Έτσι φτάσαμε στην χειρότερη εικόνα των MotoGP τα τελευταία χρόνια και έτσι ξεκινά η νέα διοίκηση το έργο της, με κίτρινη κάρτα. Ούτε στην Ινδονησία, εκεί που τα MotoGP διεξάγονται σε δημόσιο δρόμο, δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα πρόσφυσης, ασφάλειας και δυσκολίας μάλιστα για τους αναβάτες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Brazil motomag
κανονικός πετροπόλεμος!

Κι ενώ στις μικρές κατηγορίες η πρόσφυση ήταν ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα, στην μεγάλη κατηγορία ο πετροπόλεμος σε όσους οδηγούσαν κοντά και πολλοί μαζί, όπως συνέβαινε εχθές από την πρώτη πεντάδα και πίσω, ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Περισσότεροι από τους μισούς αναβάτες απέκτησαν μώλωπες για ενθύμιο, που θα το θυμούνται για καιρό.

 

Ετικέτες