MotoGP LeMans FP2: Με ρεκόρ πρώτος ο Bastianini

Το θρίλερ των τελευταίων δευτερολέπτων
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/5/2022

Με τέλειες καιρικές συνθήκες και την άσφαλτο της γαλλικής πίστας να προσφέρει μέγιστο κράτημα, οι αναβάτες των MotoGP οδήγησαν πραγματικά στο όριο κατά την διάρκεια των FP2. Ιδιαίτερα στα τελευταία δέκα όπου μπήκαν καινούρια soft ελαστικά, είδαμε τους χρόνους να πέφτουν δραματικά, αλλά και πολλές πτώσεις και εξόδους από την πίστα.

Το… βροντολόγιο είχε πολλά και μεγάλα ονόματα, ακόμα και εκείνο του Bastianini που αμέσως μετά το ρεκόρ γύρου που σημείωσε, έπεσε στο πιο κλειστό εσάκι της πίστας. Στο ίδιο σημείο αλλά μερικά μέτρα παρακάτω έπεσε και ο Morbideli που συνεχίζει να έχει μια εφιαλτική χρονιά. Την γαλλική άσφαλτο γεύτηκαν και οι δύο νεαροί αναβάτες της VR46, όπως και ο Daryn Binder. Όμως την πιο εντυπωσιακή έξοδο την είχε ο Zarco, που βγήκε στα χώματα με μεγάλη ταχύτητα και έκανε άλμα motocross στο βιράζ και ξαναμπήκε στην πίστα, ευτυχώς χωρίς να πέσει ή να παρασύρει κάποιον άλλο αναβάτη. Το ίδιο αλλά λιγότερο θεαματικό έκανε και ο Jack Miller, σπαταλώντας την ευκαιρία να επιτύχει καλό χρόνο με τα καινούρια soft ελαστικά που μόλις είχε βάλει.

Ο Marc Marquez έσωσε άλλη μια τούμπα με τον αριστερό αγκώνα για δεύτερη φορά μέσα σε μία ημέρα, προσπαθώντας μάταια να ακολουθήσει τον Bagnaia.

Ο Ιταλός αναβάτης φαίνεται πως βρήκε ξανά την φόρμα του μετά τη νίκη στην Jerez και μαζί με τον Quartararo έδειξαν πως έχουν τον καλύτερο ρυθμό για τον αγώνα της Κυριακής, ενώ και οι ταχύτεροι χρόνοι τους ήταν πολύ κοντά στην κορυφή.

Εξαιρετική για άλλη μια φορά ήταν η παρουσία του Aleix Espargaro στα FP2, όπου μαζί με τον αδερφό του Pol είχαν βάλει το όνομά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην πεντάδα και στο τέλος ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Τρίτος ήταν ο Alex Rins, που μέχρι στιγμής δείχνει πως του αξίζει να βρει μια καλή ομάδα για την επόμενη χρονιά, μετά την ξαφνική αποχώρηση της Suzuki από το πρωτάθλημα.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP2:

 

MotoGP: Ο Enea Bastianini στην Trackhouse από το 2027

Ο Ιταλός υπέγραψε διετές συμβόλαιο
MotoGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/8/2026

Η ομάδα SuperFile Trackhouse MotoGP ανακοίνωσε την άφιξη του Enea Bastianini από το 2027, με τον Ιταλό να γίνεται teammate του Raul Fernandez που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του για τις επόμενες δύο σεζόν.

Ο Bastianini έκανε το ντεμπούτο του στην Moto3 το 2014 και έξι χρόνια αργότερα στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2, κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία. Εκεί στην δεύτερή του σεζόν κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη. Φέτος ο Ιταλός βρίσκεται στη 12η θέση της σχετικής λίστας.

Enea Bastianini: “Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην ομάδα SuperFile Trackhouse MotoGP για τα επόμενα δύο πρωταθλήματα MotoGP. Ξεκινώντας από τις δοκιμές στη Βαλένθια φέτος, θα είναι μια πραγματικά νέα πρόκληση για μένα, καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με νέα μοτοσυκλέτα, νέα ελαστικά και νέους κανονισμούς. Για αυτό, χαίρομαι που θα προσφέρω την εμπειρία μου και το αγωνιστικό μου πνεύμα στην Trackhouse, ώστε να αναπτύξουμε μαζί τη νέα Aprilia RS-GP. Η ομάδα έχει αναπτυχθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2026 και έχει εξελιχθεί σε υποψήφια για τον τίτλο – σίγουρα θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να παραμείνουμε στην κορυφή.”

Justin Marks, ιδιοκτήτης της Trackhouse Entertainment Group: “Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για την ομάδα SuperFile Trackhouse να καλωσορίσει κάποιον όπως τον Enea να αγωνιστεί με τις Aprilia μας. Το αγωνιστικό του παρελθόν, το ιστορικό νικών του στο MotoGP και η εμπειρία του στην κορυφή αυτού του αθλήματος συντελούν όλα στο τέλειο σενάριο για μια αγωνιστική ομάδα που όλοι πιστεύουμε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της μεγαλοσύνης. Η μεταδοτική προσωπικότητα του Enea, η ανυπομονησία του να ξεκινήσει, η ταπεινότητα και η θετική του διάθεση είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε πάντα στην αποστολή μας να προσελκύουμε αθλητές που διαθέτουν το πλήρες πακέτο. Θα διασκεδάσουμε πολύ κυνηγώντας τρόπαια και δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές τα επόμενα χρόνια με τον Enea, τον Raul και όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους και συνεργάτες της Trackhouse.”

Τελικώς η αγγελία προς εύρεση αναβάτη που είχε κοινοποιήσει η Trackhouse την περασμένη εβδομάδα στα κοινωνικά της δίκτυα μάλλον ήταν αστειάκι...