MotoGP: Massimo Rivola για Jorge Martin – «Δεν είμαστε σίγουροι για τον αγώνα της Ταϊλάνδης»

Θα πρέπει σε 20 μέρες να είναι έτοιμος από διπλό χειρουργείο
MotoGP: Massimo Rivola για Jorge Martin – «Δεν είμαστε σίγουροι για τον αγώνα της Ταϊλάνδης»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/2/2025

Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia προχώρησε σε δηλώσεις μόλις τώρα για την πορεία της υγείας του Martin τονίζοντας πως ακολουθεί το αυστηρό πρωτόκολλο που υπάρχει για την διάσειση, επιβεβαιώνοντας για αρχή πως εκτός από το κάταγμα σε χέρι και πόδι, έχει υποστεί και διάσειση όπως άλλωστε φάνηκε σε όλους από το video του ατυχήματος.

Ο Rivola είπε πως αυτή στιγμή ο Martin ακολουθεί το πρωτόκολλο που υπάρχει για την διάσειση, παραμένοντας στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση για το πρώτο 24ωρο. Αναμένεται όμως πως θα πάρει εξιτήριο το πρωί από το νοσοκομείο της Μαλαισίας για να μπορέσει να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη όπου ήδη τον αναμένει η ιατρική ομάδα που αναλαμβάνει τους αναβάτες των MotoGP για ένα διπλό χειρουργείο σε δεξί χέρι και αριστερό πόδι.

Ο Martin θα έχει μπροστά του 21 ημέρες μέχρι την εξέταση από τους γιατρούς εν όψει του αγώνα της Ταϊλάνδης, για να έρθει σε κατάσταση που θα τους δώσει την ευχέρεια να του επιτρέψουν να πάρει μέρος στις δοκιμές κατάταξης.

MotoGP: Massimo Rivola για Jorge Martin – «Δεν είμαστε σίγουροι για τον αγώνα της Ταϊλάνδης»
Ο Martin αναχωρεί για το νοσοκομείο Aurelius 6 χιλιόμετρα μακριά από την πίστα

Το εξαιρετικά σημαντικό τεστ δύο εβδομάδες νωρίτερα, μόλις 7 ημέρες μετά το αυριανό χειρουργείο του, είναι πολύ πιθανό πως θα το χάσει παρόλο που στα MotoGP έχουμε δει να επιστρέφουν αναβάτες στην αγωνιστική δράση κόντρα σε κάθε πρόγνωση, ανατρέποντας την ιατρική βιβλιογραφία. Και μάλιστα έχουμε δει και τις ολέθριες συνέπειες καριέρας που μπορεί να έχει αυτό, όπως συνέβη με τον Marquez.

Για αυτό και ο Rivola τόνισε πως το βάρος της εξέλιξης θα πέσει στον Marco Bezzecchi και ο Martin θα πρέπει να στηριχθεί στην δική του τοποθέτηση για την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας έναντι του πρώτου αγώνα.

Η Aprilia είχε σήμερα μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα με δύο αναβάτες τραυματισμένους καθώς πέρα από τον Martin, τραυματίστηκε και ο Fernandez που επίσης είχε αντίστοιχη περίπτωση στην έναρξη της προηγούμενης σεζόν, στην ίδια πίστα, ακριβώς έναν χρόνο πριν. Παράλληλα πτώση σημείωσε και ο Ai Ogura, ο μοναδικός αναβάτης που θα μπορούσε να συνεχίσει το δόγμα της Honda για μία θέση απαραίτητα σε Ιάπωνα, αλλά σκέφτηκε την προσωπική του εξέλιξη -σωστό- αποφασίζοντας να μετακινηθεί σε μία πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Πολλές διαφορετικές παραμέτρους λοιπόν ήθελε η Aprilia να συνδυάσει σε αυτό το πρώτο μεγάλο τεστ, έχοντας τονίσει πως θα είναι εξαιρετικά σημαντικό και ο Rivola είπε πως παρά την τεράστια ατυχία τους, πρόλαβαν να δουν κάποια πράγματα και δεν είναι στο απόλυτο μηδέν. Σε κάθε περίπτωση ο Bezzecchi έχει τώρα τον πρώτο λόγο στην προετοιμασία για τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος και πάντα με την ευχή πως η έκβαση του διπλού χειρουργείου του Martin είναι η αναμενόμενη, χωρίς πρόσθετα ευρήματα κατά την διάρκειά του.

Ετικέτες

MotoGP: Πέντε αγώνες χωρίς νίκη για τη Ducati – Η Jerez ευκαιρία για την επιστροφή

Η κυρίαρχη δύναμη των τελευταίων ετών δοκιμάζεται απέναντι στην ανερχόμενη Aprilia
MotoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

17/4/2026

Η Ducati περνά μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της τελευταίας πενταετίας και η Jerez ίσως αποτελέσει το σημείο καμπής για την επιστροφή στις νίκες.

Η Ducati, η ομάδα που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στο MotoGP, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ασυνήθιστο αρνητικό σερί πέντε συνεχόμενων αγώνων χωρίς νίκη. Καθώς το πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ευρώπη και τη Jerez (24-26/4), το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι άνθρωποι της Ducati μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Η εργοστασιακή Ducati Lenovo Team με τους Marc Márquez και Francesco Bagnaia δεν έχει πανηγυρίσει βάθρο Κυριακής από το GP Ιαπωνίας του 2025. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρνητικό σερί βάθρων από το 2012-2014, ενώ συνολικά η Ducati δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε πέντε συνεχόμενα Grand Prix, κάτι που είχε να συμβεί από το 2020-2021.

MotoGP

Την ίδια στιγμή, η Aprilia και ο εντυπωσιακός Marco Bezzecchi έχουν πάρει τα ηνία, αφήνοντας τους πρωταθλητές σε ρόλο κυνηγού. Η αλλαγή ισορροπιών είναι εμφανής, με τη Ducati να ψάχνει απαντήσεις σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν.

motogp

Στη Jerez, ωστόσο, υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας. Ο Marc Márquez επιστρέφει πιο δυνατός μετά τον τραυματισμό του, έχοντας ήδη δείξει ανταγωνιστικό ρυθμό στους αγώνες, ενώ έχει κατακτήσει και νίκη σε Sprint μέσα στη χρονιά. Από την άλλη, ο Francesco Bagnaia έχει εξαιρετική παράδοση στην ισπανική πίστα, με συνεχόμενες επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια.

Motogp

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει και ο Fabio Di Giannantonio, ο οποίος αποτελεί τον πιο σταθερό αναβάτη της Ducati μέχρι στιγμής, έχοντας ήδη κατακτήσει διαδοχικές pole positions και δείχνοντας ικανός να πρωταγωνιστήσει.

motogp

Παράλληλα, ο Alex Marquez επιστρέφει στην πίστα όπου το 2025 πέτυχε την πρώτη του νίκη στο MotoGP, ενώ ο νεαρός Fermín Aldeguer προσπαθεί να επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του, ενισχύοντας περαιτέρω το “οπλοστάσιο” του εργοστασίου της Bologna.

MotoGP

Στην εξίσωση μπαίνει και ο Jorge Martín, που αγωνίζεται εντός έδρας και θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της Aprilia για να συνεχίσει το σερί επιτυχιών.

Το MotoGP φτάνει στη Jerez με πολλά ερωτήματα και υψηλό ενδιαφέρον. Η Ducati καλείται να αποδείξει αν μπορεί να αντιδράσει και να επιστρέψει στις νίκες ή αν η νέα τάξη πραγμάτων, με την Aprilia στην κορυφή, θα παγιωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας της Ισπανίας αναμένεται καθοριστικός για τη συνέχεια της σεζόν.

Ετικέτες