MotoGP VIDEO: Κόκκινη σημαία από την πτώση Jorge Martin – Διπλό κακό σε Aprilia

Κάταγμα και για Raul Fernandez
MotoGP VIDEO: Κόκκινη σημαία από την πτώση Jorge Martin – Διπλό κακό σε Aprilia
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/2/2025

 

Επεισοδιακό ξεκίνημα στην Sepang στην βασική ημέρα δοκιμών καθώς ο Martin έπεσε δύο φορές με highsiding, η δεύτερη που φαίνεται στο video ήταν και η πιο σοβαρή αναχωρώντας με ασθενοφόρο και αυτή την στιγμή εξετάζεται από τους γιατρούς.

Και οι δύο πτώσεις ήταν στις πρώτες στροφές και την πρώτη επέστρεψε οδηγώντας πίσω στο box. Την δεύτερη όμως τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά.

Στην είσοδο της δεύτερης στροφής σημείωσε ένα πολύ απότομο highside και εκσφενδονίστηκε από την RS-GP!

Χωρίς να προλάβει να κάνει το παραμικρό έπεσε στο έδαφος με το κράνος να χτυπά με δύναμη στην άσφαλτο και την ζελατίνα να εκτοξεύεται.

Η περίπτωση να έχει υποστεί διάσειση είναι υψηλή, παρόλο που αρχικά ο Martin παραπονέθηκε για πόνο στο αριστερό πόδι και το δεξί χέρι.

MotoGP VIDEO: Κόκκινη σημαία από την πτώση Jorge Martin – Διπλό κακό σε Aprilia
Πολύ δυνατό το χτύπημα του Martin...

Έφυγε με ασθενοφόρο από την πίστα έχοντας ολοκληρώσει μόλις 13 γύρους χωρίς να έχει βελτιώσει τον χρόνο του, είχε μόλις ξεκινήσει τους γρήγορους γύρους.

Κάταγμα μετακαρπίου υπέστη και ο Raul Ferandez στο αριστερό χέρι και αυτή την στιγμή εξετάζουν την μέθοδο αποκατάστασή του ενώ πρόβλημα υπάρχει και στο πόδι του.

MotoGP VIDEO: Κόκκινη σημαία από την πτώση Jorge Martin – Διπλό κακό σε Aprilia
Τραυματισμός και για τον Fernandez

Ο Ai Ogura ήταν έτσι η πιο γρήγορη Aprilia αλλά και αυτός σημείωσε πτώση σχεδόν στο ίδιο σημείο με τον Martin διαλύοντας την Aprilia, ευτυχώς χωρίς άλλους τραυματισμούς.

Ένα δύσκολο ξεκίνημα για την Aprilia που δείχνει όμως και την διάθεσή τους να αναζητήσουν όρια και να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

 

MotoGP VIDEO: Κόκκινη σημαία από την πτώση Jorge Martin – Διπλό κακό σε Aprilia
Ατύχημα και για Ogura

Δείτε την επίμαχη στιγμή:

 

 

 

MotoGP: LCR Honda - Ακόμη χωρίς αντικαταστάτη του Johann Zarco για το Mugello

O Takaaki Nakagami εμφανίζεται ως επικρατέστερη επιλογή
Zarco
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/5/2026

Η LCR Honda επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τον αντικαταστάτη του Johann Zarco για το Grand Prix Ιταλίας στο Mugello, καθώς ο Γάλλος αναρρώνει από τους τραυματισμούς που υπέστη στο σοβαρό ατύχημα της Καταλονίας.

Ο Zarco θα απουσιάσει από τον αγώνα της Ιταλίας μετά τον τραυματισμό του στον πρώτο γύρο του Grand Prix Καταλονίας στις 17 Μαΐου, όταν υπέστη ρήξη στους συνδέσμους του γονάτου αλλά και κάταγμα στο κάτω μέρος της περόνης. Ο Γάλλος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Λόγω του διαστήματος δύο εβδομάδων ανάμεσα στους αγώνες της Καταλονίας και του Mugello, οι κανονισμοί υποχρεώνουν τη LCR Honda να χρησιμοποιήσει αντικαταστάτη, ωστόσο η ομάδα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιος θα καλύψει τη θέση του Zarco στην ομάδα.

Zarco

Σε επίσημη ενημέρωση μέσω social media στις 25 Μαΐου, η ομάδα ανέφερε: "Ενώ ο Johann Zarco περιμένει να υποβληθεί σε επέμβαση, η Castrol Honda LCR συνεχίζει να εργάζεται για την εύρεση αντικαταστάτη για τους επόμενους αγώνες. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα, μόλις οριστικοποιηθούν όλα."

O Zarco θα απουσιάσει σίγουρα από τους δύο επόμενους αγώνες σε Mugello και Balaton Park, αλλά η φύση των τραυματισμών του και κυρίως οι ρήξεις πρόσθιων και οπίσθιων συνδέσμων στο γόνατο μάλλον θα χρειαστούν περισσότερο καιρό για να θεραπευτούν, ειδικά αν σκεφτούμε πως ακόμη ο Γάλλος δεν έχει εγχειριστεί γι' αυτά τα τραύματα.

Το επικρατέστερο όνομα για τη θέση θεωρείται ο Takaaki Nakagami, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη δομή της LCR Honda μετά την πολυετή παρουσία του στην ομάδα από το 2019 έως και το 2024.

Nakagami

Ο Ιάπωνας είχε πετύχει τρεις τέταρτες θέσεις με τη Honda, ενώ το 2020 κατέκτησε και pole position στο δεύτερο Grand Prix του Aragon. Παρότι το Mugello δεν συγκαταλεγόταν ποτέ στις πιο δυνατές του πίστες, είχε τερματίσει πέμπτος εκεί το 2019, στη δεύτερη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Το 2026 ο Nakagami έχει επικεντρωθεί κυρίως στον ρόλο του δοκιμαστή της Honda και στην εξέλιξη της νέας MotoGP μοτοσυκλέτας των 850 κυβικών για το 2027. Ωστόσο, χρειάστηκε να επιστρέψει και στο πρόγραμμα της υπάρχουσας RC213V μετά τον τραυματισμό του Aleix Espargaro στις δοκιμές της Sepang τον Απρίλιο.

Nakagami

Η τελευταία αγωνιστική συμμετοχή του Nakagami στα MotoGP ήταν ως wildcard στην Ιαπωνία πέρυσι, όπου εγκατέλειψε τον αγώνα, ενώ είχε αγωνιστεί και στο Mugello το 2025 ως αντικαταστάτης του Luca Marini μετά τον τραυματισμό του Ιταλού στις δοκιμές για τον 8ώρο αγώνα της Suzuka.