Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP Misano 2019: Επιστροφή στις νίκες ο Marquez

Άλλη μια μάχη στον τελευταίο γύρο

Ο αγώνας στην πίστα της Αδριατικής ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς ο καιρός και οι ανταγωνιστικοί χρόνοι των δοκιμών, ήταν τα καλύτερα εχέγγυα για μπόλικο θέαμα. Στην εξίσωση προσθέστε και το παρασκήνιο από το συμβάν στις κατατακτήριες δοκιμές μεταξύ Rossi και Marquez, και θα έχετε την πλήρη εικόνα του σκηνικού που είχε σχηματιστεί λίγο πριν σβήσουν τα φώτα στη σχάρα εκκίνησης.

Το ότι η Yamaha είχε το πάνω χέρι ήταν ξεκάθαρο καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, αφού και οι τέσσερις μοτοσυκλέτες ήταν μέσα στις εφτά πρώτες θέσεις. Ευχάριστη έκπληξη όμως ήταν η παρουσία του Pol Espargaro στην δεύτερη θέση, με την πορεία του νεαρού Ισπανού με την ΚΤΜ να διατηρεί την ανοδική της πορεία.
Με το σβήσιμο των φώτων στην εκκίνηση δεν είχαμε κάποια σημαντική αλλαγή, με τον Vinales να στρίβει στην θέση από την οποία ξεκίνησε: πρώτος. Πίσω του ο Quartararo και πιο πίσω ο Marquez έδειχναν ότι στόχος τους ήταν να έχουν τον εργοστασιακό αναβάτη της Yamaha σε απόσταση βολής, ενώ και ο Morbidelli έδειχνε άνετος στην τέταρτη θέση. Η μάχη όμως για την πρώτη θέση δεν άργησε να ανάψει και ο Quartararo πήρε την πρωτοπορία, ενώ το γκρουπ των τριών πρώτων (Quartararo, Vinales και Marquez) έκανε γρήγορα και την διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Marquez πέρασε μέσα σε ένα γύρο τον Vinales ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση, με την μάχη των δυο τους να δίνει και μια ανάσα στον πρωτοπόρο Γάλλο.


Αυτή η χρονική διαφορά όμως ήταν κάτι που πολύ γρήγορα “ροκάνισε” ο Marquez κι όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μια δυνατή μάχη διαρκείας για τη νίκη στο Misano. Πιο πίσω ο Rossi εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Rins και ανέβασε ρυθμό φτάνοντας στην πέμπτη θέση, ενώ το γυρολόγιό του ήταν το τρίτο ταχύτερο από τους αναβάτες που ήταν μέσα στην πίστα. Αντίστοιχα και ο περσινός νικητής του αγώνα, ο Andrea Dovizioso, ανέβασε κι αυτός το ρυθμό του 19 γύρους πριν το τέλος και ανέβηκε στην έκτη θέση, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό του.


Για μεγάλο διάστημα στον αγώνα και μέχρι τα μισά, δεν είχαμε συνταρακτικές αλλαγές, μιας και ο Γιατρός δυσκολευόταν να περάσει τον Morbidelli, ενώ μπροστά η διαφορά μεταξύ Quartararo και Marquez έμενε σταθερή. Μόνο ο Vianles έδειχνε δείγματα… ζωής, μειώνοντας αργά αλλά σταθερά την διαφορά του από τον Marquez και την δεύτερη θέση. Πέντε γύρους πριν τον τερματισμό το σκηνικό παρέμενε ίδιο και πλέον όλοι περίμεναν τις τελευταίες κινήσεις των αναβατών που ενδεχομένως θα προσπαθούσαν για κάτι καλύτερο. Ο Vinales προσπαθούσε φιλότιμα να μειώσει κι άλλο την διαφορά, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ενώ ο Marquez ήταν κολλημένος στην ρόδα του Quartararo, χωρίς όμως να παίρνει ρίσκα.

Τελικά ο Ισπανός πολυπρωταθλητής έκανε την κίνησή του μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά ο Γάλλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη ξαναπερνώντας μπροστά. Ο Marquez επιτέθηκε ξανά δύο στροφές μετά και μπήκε πάλι μπροστά, μένοντας εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Λίγο πίσω του τερμάτισαν τα δύο Yamaha των Quartararo και Vinales, με τους Rossi και Morbidelli να κλείνουν το “τρενάκι” των Yamaha στην τέταρτη και πέμτπη θέση αντίστοιχα.
Ο Dovizioso ¨ηταν το πρώτο Ducati στην έκτη θέση, ενώ η βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα από τον πρωτοπόρο Marquez έφτασε στους 93 βαθμούς.