MotoGP Misano 2022: «Πόλεμος και ειρήνη» μεταξύ κριτή και Rins

Ο Rins τσατίστηκε όταν άνοιξε ο αερόσακος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/9/2022

Στιγμή έντασης μεταξύ του Alex Rins και ενός κριτή αποθανατίσθηκε στις κάμερες κι έτσι πήρε διαστάσεις και οδήγησε σε διευκρινήσεις αλλά και συμφιλίωση μεταξύ τους, επίσης μπροστά στις κάμερες.

Μετά από πτώση στην FP3 του San Marino GP ο Alex Rins κατευθύνθηκε τρέχοντας προς την πίστα όταν ο κριτής αγχωμένος που δεν πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση για να απομακρυνθεί από την έξοδο διαφυγής, τον έπιασε από το χέρι.

Εκείνη την στιγμή όμως ο αερόσακος της στολής του Rins άνοιξε πράγμα που τον εξόργισε γιατί είχε γλιτώσει την διαδικασία της αλλαγής του καθώς δεν είχε ανοίξει κατά την πτώση του. Ο Rins προφανώς σκεφτόταν την οικονομία χρόνου, όχι κάτι άλλο, η κίνηση του κριτή ήταν βάση ενστίκτου, όχι κάτι άλλο, και όλο αυτό το σκηνικό δεν θα έπρεπε να είχε οδηγήσει σε ένταση και σίγουρα όχι στην τελευταία χειρονομία του Rins.

 

 

Αμέσως μετά την FP2 ο Rins πήγε και βρήκε τον κριτή και απολογήθηκε για την στάση του, εξηγώντας πως εκείνη την στιγμή ήταν το άνοιγμα του αερόσακου που τον έκανε να χάσει την ψυχραιμία του καθώς παρά την ταχύτητα της πτώσης, δεν υπήρχε κάποιο τράνταγμα απλά είχε τσουλήσει στην άσφαλτο και το χαλίκι και είχε σηκωθεί χαρούμενος που δεν είχε ανοίξει ο αερόσακος.

 

 

 

 

Στο μεταξύ ο Rins δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τους κριτές, μόλις τον περασμένο Ιούνιο, τρεις μήνες πριν, υπήρξε άλλο ένα σκηνικό έντασης που είχε οδηγήσει τον Rins να τα βάλει με την διοργάνωση των MotoGP φωνάζοντας πως οι κριτές δεν είναι στο επίπεδο των MotoGP, δεν ακούν τους αναβάτες και πρέπει να πάνε σπίτι τους. Και τότε είχε λυθεί με παρόμοιο τρόπο…

Ετικέτες

Alex Marquez: Χάνει τα GP σε Mugello και Balaton Park

Εστιάζει στην αποκατάστασή του ο Ισπανός
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στη Βαρκελώνη και ελπίζει να επιστρέψει στα μέσα Ιουνίου.

Όσοι είδαν το GP της Καταλονίας είναι σίγουρο πως ανέβασαν παλμούς όταν είδαν τον Alex Marquez να ίπταται και να πέφτει άτσαλα στο έδαφος, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Pedro Acosta.

Μετά το ατύχημα ο Marquez πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, αφού υπέστη μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7 καθώς και κάταγμα κλείδας, που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση ήταν πετυχημένη και ο Alex στοχεύει πλέον στην επιστροφή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Gresini, ο Ισπανός θα χάσει τον αγώνα στο Mugello, που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τον αγώνα στο Balaton Park, που θα γίνει αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια θα εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητάς του και θα κριθεί ο χρόνος επιστροφής του στη δράση.