MotoGP Misano: Αποτελέσματα χρονομετρημένων MotoGP Moto2 Moto3

Πάλι τους έκλεισε το σπίτι ο Lorenzo!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/9/2018

Για άλλη μια φορά ο Ισπανός έσπασε τα χρονόμετρα και με νέο ρεκόρ πίστα πήρε την pole position, αναγκάζοντας μάλιστα τον Marquez να χάσει την ψυχραιμία του και να πέσει!

Όμως για τον αγώνα που θα δούμε αύριο, καλό είναι να ξέρουμε και τί έγινε πριν μπουν τα soft ελαστικά.  

Η εικόνα που είχε διαμορφωθεί στα ελεύθερα δοκιμαστικά την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου δεν εξέπληξαν κανέναν, καθώς η Ducati ήταν σε αυτή την πίστα για ιδιωτικές δοκιμές πριν μερικές εβδομάδες, όπου οι δύο αναβάτες της είχαν καταφέρει να κάνουν ολόκληρα γυρολόγια κοντά στον χρόνο του ρεκόρ της πίστας. Επίσης οι αναβάτες της ιταλικής εταιρείας, μαζί με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha ήρθαν στο Misano κατευθείαν από την πίστα του Aragon, οπότε ήταν αναμενόμενο να τους δούμε να κάνουν από την αρχή γρήγορους γύρους. Φυσικά, με τους κανονισμούς που ισχύουν στα MotoGP, οι αναβάτες πρέπει να σημειώσουν στα ελεύθερα δοκιμαστικά τουλάχιστον έναν πολύ γρήγορο γύρο, ώστε να περάσουν κατευθείαν στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, που καθορίζουν τις δέκα πρώτες θέσεις του grid. Ακούγεται εύκολο, όμως οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες μπορεί να κάνουν τα πράγμα δύσκολα και το κράτημα της πίστας χειροτερέψει λόγω βροχής στο τέλος της ημέρας.

Γι΄αυτό τον λόγο είδαμε τους αναβάτες να βάζουν τα μαλακά ελαστικά τους αρκετά νωρίς την Παρασκευή, καθώς ένα μαύρο σύννεφο εμφανίστηκε απειλητικά δίπλα στην πίστα. Όσοι κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα των ταχύτερων αναβατών την Παρασκευή ήταν οι πιο τυχεροί, καθώς το πρωί του Σαββάτου η πίστα ήταν νωπή σε κάποια σημεία της και οι χρόνοι ήταν πάνω από δύο δευτερόλεπτα πιο αργοί από της Παρασκευής. Γι΄αυτό, οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati, Honda και Yamaha έμεινα μέσα στα πιτς σχεδόν μέχρι την μέση των ελεύθερων δοκιμαστικών του Σαββάτου. Μόνο ο Zarco ήταν μέσα στην πίστα από την αρχή, οδηγώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε σε αυτές τις μικτές συνθήκες. Η επιμονή και ο κόπος του Γάλλου ανταμείφτηκαν, αφού λίγο πριν πέσει η καρό σημαία, η άσφαλτος στην πίστα καθάρισε και η Tech3 είδε τον αναβάτη της να μπαίνει κατευθείαν στο Q2, βγάζοντας τελευταία στιγμή εκτός δεκάδας την Suzuki του Andrea Iannone.

Από την μεριά της εργοστασιακής ομάδας ης Yamaha, υπήρχαν ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Vinales σημείωσε καλούς χρόνους και έδειξε για άλλη μια φορά ότι βρήκε ξανά την εμπιστοσύνη του στη μοτοσυκλέτα. Όμως ο Rossi παραδέχτηκε πως η Παρασκευή ήταν μια δύσκολη ημέρα για την Yamaha. Ο λόγος ήταν το χαμηλότερο επίπεδο κρατήματος στην άσφαλτο της πίστας σε σχέση με τις δοκιμές που είχαν κάνει μόνοι τους εδώ πριν μερικές εβδομάδες. Έτσι ενώ είχαν προετοιμαστεί να ξεκινήσουν τις τελικές ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας για τον αγώνα με βάσει τα σκληρά ελαστικά, εν τούτοις αναγκάστηκαν να μπουν στη διαδικασία δοκιμής της μεσαίας και της μαλακής γόμμας. Όπως δήλωσε ο Rossi, η βραδινή βροχή μειώνει το κράτημα της πίστας την επόμενη ημέρα το πρωί, οπότε όλα τα δεδομένα που είχαν μαζέψει στα ιδιωτικά δοκιμαστήκαν τους ήταν άχρηστα. Έτσι έχασαν πολύ χρόνο στο ψάξιμο την Παρασκευή και πιέστηκαν στα τελευταία λεπτά να πετύχουν ένα γρήγορο χρόνο για να μπουν κατευθείαν στο Q2. Σαν να μην έφτανε αυτό, η δεύτερη μοτοσυκλέτα του Γιατρού παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ίσως μερικοί από εσάς να απορείτε για αναλύουμε τόσο πολύ τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Ο λόγος φυσικά είναι ότι με τους καινούριους κανονισμούς που ισχύουν στα MotoGP, ο ρυθμός και η ταχύτητα των αναβατών την Παρασκευή δείχνει σε μεγάλο βαθμό ποιοι θα είναι γρήγοροι στον αγώνα της Κυριακής. Τα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου και η διαδικασία των χρονομετρημένων καθορίζουν μεν την σειρά εκκίνησης, όμως οι μοτοσυκλέτες ρυθμίζονται ουσιαστικά μόνο για λίγους γρήγορους γύρους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε μικρές διαφορές μεταξύ των αναβατών ή να βλέπουμε ξαφνικά αναβάτες να σπάνε τα χρονόμετρα, όμως μετά από πέντε-έξι γύρους στον αγώνα της Κυριακής να κατρακυλάνε στις πίσω θέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι συνήθως ο Jarco, ο οποίος και πάλι σημείωσε έναν εντυπωσιακό χρόνο το πρωί του Σαββάτου, αλλά το συνολικό γυρολόγιό του δεν είναι τόσο εντυπωσιακό, πράγμα που μας δείχνει πως την Κυριακή θα πρέπει καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα να ρισκάρει όσο ρίσκαρε για να επιτύχει τον καλύτερο γύρο που μπορούσε να κάνει. Επιπρόσθετα, τα αργά γυρολόγια δεν σου δίνουν δεδομένα για την αντοχή των ελαστικών μέσα στο αγώνα με διαρκή υψηλό ρυθμό. Αντιθέτως οι αναβάτες της Ducati και της Honda (Marquez/Crutchlaw) που γύριζαν σταθερά γρήγορα την Παρασκευή, έχουν σαφέστερη εικόνα για την συμπεριφορά των ελαστικών τους στο αγώνα. Αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές στο καιρός αύριο, το γυρολόγιο του αγώνα αναμένεται να είναι μεταξύ 1:33 και 1:33.4 και προς το παρόν μόνο οι Dovizioso, Lorenzo, Marquez, Vinales και Crutchlaw δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν αρκετούς γύρους σε αυτό το ρυθμό.

Παρ’ όλα αυτά, τα χρονομετρημένα έχουν πάντα το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού οι περισσότερες ομάδες δοκιμάζουν τις τελικές ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών τους για τον αγώνα πριν βάλουν τα μαλακά ελαστικά. Επίσης βλέπουμε για μερικούς γύρους τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου να οδηγούν όσο πιο γρήγορα μπορούν χωρίς να τους νοιάζει η φθορά των ελαστικών, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν στον αγώνα, όπου η στρατηγική έχει τον πρώτο λόγο.

Ο Dovizioso μπήκε στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά με ένα “μεταχειρισμένο” πίσω ελαστικό μεσαίας γόμμας, σημειώνοντας εύκολα γυρολόγιο στο 1:32.9, σίγουρα ένα πολύ θετικό δείγμα για το αυριανό αγώνα, που είναι πολύ σημαντικός για τον Ιταλό. Αν κερδίσει αύριο, θα είναι η πρώτη του νίκη στο Misano και ταυτόχρονα θα ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ίσως και στην δεύτερη αν ο Rossi δεν καταφέρει να κρατήσει την διαφορά των βαθμών που έχει. Βελτιωμένους χρόνους έκανε και ο Rossi στους γύρους του με αξιοσημείωτη σταθερότητα, αλλά και πάλι ήταν 2-3 δέκατα πίσω από τα Ducati και την Honda του Marquez στους περισσότερους από αυτούς. Όμως κατέβηκε και αυτός κάτω από το 1:33 κάνοντας 1:32.9 που σίγουρα είναι καλό σημάδι. Ο Vinales έβαλε νωρίς ένα ζευγάρι μαλακά ελαστικά σημειώνοντας χρόνο 1:32.633, που τον ανέβασε στην κορυφή προσωρινά.

 Όχι ιδιαίτερα καλός χρόνος αν λάβουμε υπόψη μας ότι στο Q1 oι Pedrosa, Iannone, Morbideli και ο δοκιμαστής της Ducati, Pirro, ήταν πιο γρήγοροι όταν έδωσαν τη μάχη για να μπουν στο Q2. Τα δύο εισιτήρια πήραν οι Pedrosa και Morbideli, κατεβαίνοντας κάτω από το 1:32.6. Κάπως έτσι έφτασε η ώρα για τα “μεγάλα παιδιά” και την μάχη για την pole position στο Q2. Όπου Marquez έκανε αμέσως χρόνο κοντά στο ρεκόρ πίστα, όμως ο Jorge Lorenzo τους έβαλε φωτιά σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας στον πρώτο γύρο!

Το αποτέλεσμα είναι να αγχώσει τόσο πολύ των Marquez, με αποτέλεσμα να πέσει και να χάσει πολύ χρόνο μέχρι να γυρίσει στα πιτς και να πάρει την δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

Κι όσο ο Marquez προσπαθούσε αγχωμένος να διορθώσει το λάθος του, ο Lorenzo μπήκε ξανά μέσα και έσπασε το ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα λεπτά! Την ίδια στιγμή ο Miller εξέπληξε τους πάντες στη δεύτερη θέση. Τρίτος ο Vinales που έδειξε ότι οι μοτοσυκλέτες της Yamaha θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την νίκη αύριο. Αυτό έριξε στην πίσω σειρά της εκκίνησης τον Dovizioso, κάτι που σίγουρα δεν το περίμενε. Δυνατότερος εμφανίστηκε και ο Rossi που ήταν ταχύτερος του Vinales στο πρώτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών.    

 

 Αποτελέσματα χρονομετρημένων δοκιμών

1.Jorge Lorenzo ESP Ducati Team (GP18) 1m 31.629s [Lap 7/7]

2.Jack Miller AUS Pramac Ducati (GP17) 1m 31.916s +0.287s [Lap 5/9]

3.Maverick Viñales ESP Movistar Yamaha (YZR-M1) 1m 31.950s +0.321s [Lap 8/8]

4.Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (GP18) 1m 32.003s +0.374s [Lap 7/8]

5.Marc Marquez ESP Repsol Honda (RC213V) 1m 32.016s +0.387s [Lap 2/8]

6.Cal Crutchlow GBR LCR Honda (RC213V) 1m 32.025s +0.396s [Lap 6/7]

7.Valentino Rossi ITA Movistar Yamaha (YZR-M1) 1m 32.028s +0.399s [Lap 6/8]

8.Danilo Petrucci ITA Pramac Ducati (GP18) 1m 32.136s +0.507s [Lap 7/8] 293k

9.Johann Zarco FRA Monster Yamaha Tech3 (YZR-M1) 1m 32.250s +0.621s [Lap 7/8]

10.Alex Rins ESP Suzuki Ecstar (GSX-RR) 1m 32.338s +0.709s [Lap 8/8]

11.Dani Pedrosa ESP Repsol Honda (RC213V) 1m 32.369s +0.740s [Lap 8/9]

12.Franco Morbidelli ITA EG 0,0 Marc VDS (RC213V) [Lap 0/0]

13.Andrea Iannone ITA Suzuki Ecstar (GSX-RR) 1m 32.566s 288

14.Michele Pirro ITA Ducati Team (GP18) 1m 32.624s 292

15.Alvaro Bautista ESP Angel Nieto Team (GP17) 1m 32.792s

16.Aleix Espargaro ESP Factory Aprilia Gresini (RS-GP) 1m 33.084s

17.Bradley Smith GBR Red Bull KTM Factory (RC16) 1m 33.085s

18.Stefan Bradl GER HRC Honda Team (RC213V) 1m 33.361s

19.Takaaki Nakagami JPN LCR Honda (RC213V)* 1m 33.437s

20.Pol Espargaro ESP Red Bull KTM Factory (RC16) 1m 33.502s

21.Scott Redding GBR Factory Aprilia Gresini (RS-GP) 1m 33.572s

22.Xavier Simeon ESP Reale Avintia (GP17)* 1m 33.705s

23.Thomas Luthi SWI EG 0,0 Marc VDS (RC213V)* 1m 33.755s

24.Karel Abraham CZE Angel Nieto Team (GP16) 1m 33.812s

25.Hafizh Syahrin MAL Monster Yamaha Tech3 (YZR-M1)* 1m 34.080s

26.Christophe Ponsson FRA Reale Avintia (GP16)* 1m 37.180s

 

 

Moto2

Με πάρα πολλές πτώσεις ξεκίνησε η διαδικασία των ελεύθερων δοκιμαστικών του Σαββάτου στη Moto2 και αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, δεδομένου, ότι οι αναβάτες της μεσαίας κατηγορίας  πρέπει να εκμεταλλευτούν το υψηλό επίπεδο της πρόσφυσης που έχει η πίστα αμέσως μετά τα δοκιμαστικά των MotoGP, καθώς τα θηρία έχουν αφήσει φρέσκο μαλακό ελαστικό στην άσφαλτο. Έτσι από την αρχή πιέζουν στο όριο, διότι με το πέρασμα των γύρων, το φιλμ ελαστικού από τα MotoGP καθαρίζει και το κράτημα μειώνεται.

Αποτελέσματα χρονομετρημένων δοκιμών

1. Francesco BAGNAIA  ITA         SKY Racing Team VR46   Kalex     241.0     1'37.121               

2. Marcel SCHROTTER     GER        Dynavolt Intact GP          Kalex     240.9     1'37.331               

3. Mattia PASINI               ITA         Italtrans Racing Team     Kalex     239.4     1'37.416               

4. Fabio QUARTARARO  FRA        + Ego Speed Up Racing  Speed Up            237.9     1'37.540

5. Brad BINDER  RSA        Red Bull KTM Ajo             KTM       241.4     1'37.621               

6. Jorge NAVARRO          SPA        Federal Oil Gresini Moto2            Kalex     241.1     1'37.632

7. Luca MARINI ITA         SKY Racing Team VR46   Kalex     240.7     1'37.645               

8.  Alex MARQUEZ           SPA        EG 0,0 Marc VDS               Kalex     239.2     1'37.661

9. Miguel OLIVEIRA         POR       Red Bull KTM Ajo             KTM       241.3     1'37.678

10. Joan MIR      SPA        EG 0,0 Marc VDS               Kalex     238.8     1'37.714               

11. Xavi VIERGE SPA        Dynavolt Intact GP          Kalex     241.6     1'37.774               

12. Augusto FERNANDEZ              SPA        Pons HP40           Kalex     238.5     1'37.826               

13. Lorenzo BALDASSARRI            ITA         Pons HP40           Kalex     236.8     1'37.834

14. Dominique AEGERTER             SWI        Kiefer Racing      KTM       237.1     1'37.954               

15. Sam LOWES GBR       Swiss Innovative Investors          KTM       236.1     1'37.970               

16. Tetsuta NAGASHIMA              JPN        IDEMITSU Honda Team Asia        Kalex     239.7     1'37.974

 

 

Moto3

Ο Jorge Martin επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά όσους τον θεωρούν το επόμενο μεγάλο αστέρι των GP, αφού σημείωσε την 17 pole position την καριέρα του και μάλιστα με ρεκόρ ταχύτερου γύρου για την κατηγορία. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η κατάταξη στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της Moto3, αφού οι πρώτοι έξι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ήταν και θα ξεκινήσουν από τις έξι πρώτες θέσεις στον αυριανό αγώνα.

 

Αποτελέσματα χρονομετρημένων δοκιμών

1.Jorge Martin SPA Del Conca Gresini Moto3 (Honda) 1m 41.823s

2.Gabriel Rodrigo ARG RBA BOE Skull Rider (KTM) 1m 42.134s

3.Aron Canet SPA Estrella Galicia 0,0 (Honda) 1m 42.270s

4.Fabio Di Giannantonio ITA Del Conca Gresini Moto3 (Honda) 1m 42.271s

5.Enea Bastianini ITA Leopard Racing (Honda) 1m 42.294s

6.Marco Bezzecchi ITA Redox PruestelGP (KTM) 1m 42.318s

7.Nicolo Bulega ITA SKY Racing Team VR46 (KTM) 1m 42.355s

8.Lorenzo Dalla Porta ITA Leopard Racing (Honda) 1m 42.442s

9.Jakub Kornfeil CZE Redox PruestelGP (KTM) 1m 42.474s

10.Ayumu Sasaki JPN Petronas Sprinta Racing (Honda) 1m 42.578s

11.Jaume Masia SPA Bester Capital Dubai (KTM) 1m 42.662s

12.Tony Arbolino ITA Marinelli Snipers Team (Honda) 1m 42.681s

13.Albert Arenas SPA Angel Nieto Team Moto3 (KTM) 1m 42.694s

14.Adam Norrodin MAL Petronas Sprinta Racing (Honda) 1m 42.790s

15.Niccolò Antonelli ITA SIC58 Squadra Corse (Honda) 1m 42.860s

16.Tatsuki Suzuki JPN SIC58 Squadra Corse (Honda) 1m 43.071s

17.Kaito Toba JPN Honda Team Asia (Honda) 1m 43.227s

18.Kevin Zannoni ITA TM Racing Factory 3570 MTA (TM RACING) 1m 43.282s

19.Andrea Migno ITA Angel Nieto Team Moto3 (KTM) 1m 43.328s

20.Dennis Foggia ITA SKY Racing Team VR46 (KTM) 1m 43.370s

21.Marcos Ramirez SPA Bester Capital Dubai (KTM) 1m 43.409s

22.Kazuki Masaki JPN RBA BOE Skull Rider (KTM) 1m 43.410s

23.Darryn Binder RSA Red Bull KTM Ajo (KTM) 1m 43.632s

24.Philipp Oettl GER Sudmetal Schedl GP Racing (KTM) 1m 43.640s

25.John McPhee GBR CIP - Green Power (KTM) 1m 43.830s

26.Nakarin Atiratphuvapat THA Honda Team Asia (Honda) 1m 43.962s

27.Vicente Perez SPA Reale Avintia Academy 77 (KTM) 1m 44.163s

28.Yari Montella ITA SIC58 Squadra Corse (Honda) 1m 44.233s

29.Stefano Nepa ITA CIP - Green Power (KTM) 1m 44.239s

30.Alonso Lopez SPA Estrella Galicia 0,0 (Honda) 1m 44.556s

  

MOTOGP Cota: Μεγάλη νίκη Vinales σε απόλυτη κυριαρχία στις ΗΠΑ

Ο πρώτος με νίκη με τρία διαφορετικά εργοστάσια!
MOTOGP Cota: Μεγάλη νίκη Vinales σε απόλυτη κυριαρχία στις ΗΠΑ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/4/2024

MOTOGP Cota: Μεγάλη νίκη Vinales σε απόλυτη κυριαρχία στις ΗΠΑ

Ο πρώτος με νίκη με τρία διαφορετικά εργοστάσια!

Ένα σόου με την κατάλληλη ποσότητα πυρίτιδας, ταιριαστό για Τέξας έδωσε την σειρά για εκκίνηση στον εξαιρετικό αγώνα των ΗΠΑ όπου ο Maverick Viñales σφράγισε την συνέχειά του με το να γίνει ο πρώτος αναβάτης που κατακτά τη νίκη με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στην ιστορία των MotoGP. Παρότι είχε την pole position και μία νίκη στην Sprint, ο Vinales χρειάστηκε τελικά να παλέψει για την νίκη από τις πίσω θέσεις του βάθρου και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Από εκεί και πέρα η τύχη τους, ή καλύτερα η ατυχία του Marquez βοήθησε τον νεοεισερχόμενο Pedro Acosta και τον Enea Bastianini να κάνουν back-to-back βάθρο.

Ο Acosta κατάφερε να βγει πρώτος στην έξοδο της πρώτης στροφής δείχνοντας τον δρόμο στους Bastianini και Jorge Martin, με τον Jack Miller να κάνει μία προσπάθεια να ανέβει από διψήφιο νούμερο σε μονό, υποβιβάζοντας τον Marc Marquez στην τέταρτη θέση. Ο Viñales είχε μια στενή επαφή με Martin και Bagnaia στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα η Aprilia να φτάσει στο άνω άκρο της πρώτης δεκάδας Ο Martin ξέφυγε γρήγορα από τον Bastianini, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από Miller, Marquez και Bagnaia.

Ο Acosta δέχτηκε επίσης πολλές επιθέσεις από τον Martin τους επόμενους δύο γύρους, αλλά ο rookie κράτησε την πρωτιά. Στο μεταξύ η διαμάχη Miller και Marquez επέτρεψε στον Bagnaia να περάσει μπροστά με τον Marquez να ανταλλάσσει χρώματα στα αεροδυναμικά βοηθήματα με τον Miller στον 3ο γύρο.

Ο χρόνος του Acosta στην κορυφή του αγώνα τελείωσε στην αρχή του 4ου γύρου, όταν ο Martin έκανε επιτέλους μια καθοριστική κίνηση να αλλάξει η πρώτη θέση του βάθρου. Ο Bagnaia άδραξε εκεί την ευκαιρία κάνοντας μία επίθεση για να κόψει άλλη μία θέση από τον νέο αναβάτη της GASGAS. Ο Acosta συνέχισε να προσφέρει θέαμα μένοντας κολλημένος στον πίσω τροχό της Ducati. Αυτό τον έφερε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, όταν η επαφή στην τελευταία στροφή μεταξύ ενός υπερβολικά αισιόδοξου Marquez και ενός τυχερού Martin έφερε τον αναβάτη της Gresini πίσω από το δίδυμο και έπρεπε πλέον να ανασυνταχθεί από την τέταρτη θέση.

Ο Acosta ανέλαβε εκ νέου δράση στην πρώτη στροφή του 7ου γύρου και ο Marquez ακολούθησε πάνω από τον Bagnaia, αλλά εν τω μεταξύ ο Martin απολάμβανε μισό δευτερόλεπτο ανάσας στην κορυφή. Πίσω από την ηγετική τετράδα, ο Viñales έκανε την επιστροφή του, βρίσκοντας τρόπο να περάσει τον Miller και να διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο τέλος του ίδιου γύρου ενώ και ο Bastianini σύντομα ακολούθησε το παράδειγμά του περνώντας τον ομόσταυλό του. Όλο αυτό το διάστημα που ο Marquez προσπαθούσε να βρει ένα κενό γύρω από τον Acosta, ο Martin προσπαθούσε να κερδίσει έδαφος μπροστά, με ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο διαφορά στον 9ο γύρο. Μη θέλοντας να εγκαταλείψει ή να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση, ο Acosta ανέβασε το ρυθμό και αμέσως έκλεισε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο, φέρνοντας μαζί του και τον Marquez, ενώ ο Viñales κρατούσε απασχολημένο τον Bagnaia - μια μάχη που τους κόστισε ένα δευτερόλεπτο από την προπορευόμενη τριάδα.

Βοηθούμενος από τον Martin που δεν κράτησε σταθερό ρυθμό, ο Acosta είχε άλλη μια ευκαιρία να πάρει την πρωτοπορία στον 10ο γύρο, αλλά ήταν βραχύβια, καθώς ο Marquez πέρασε τον Martin στη στροφή 12 και τον Acosta στη στροφή 1 για να γίνει επικεφαλής του ροντέο για άλλη μια φορά. Ωστόσο το όνειρο για την επιστροφή του βασιλιά της COTA ήταν σύντομοσ καθώς σημείωσε μία αποκαρδιωτική πτώση στα φρένα. Ο Acosta έδειξε πως θα είναι ανενόχλητος εμπρός αλλά η άνοδος του Viñales πολύ σύντομα μας έδειξε πως το βάθρο δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί. Στο μεταξύ και ο Martin είχε επίσης παρέα από το εργοστασιακό δίδυμο των Bagnaia και Bastianini στη μάχη για την τρίτη θέση.

Ο Viñales έκανε την κίνησή του για την πρωτιά στη στροφή 11 με οκτώ γύρους να απομένουν και ο Acosta προσπάθησε να απαντήσει αμέσως, αλλά ο poleman κράτησε με την δεύτερη προσπάθεια την θέση του με ένα blockpass πολύ καθαρό, πολύ επαγγελματικό και από εκεί και πέρα γρήγορα έχτισε ένα πλεονέκτημα μισού δευτερολέπτου, το οποίο μετατράπηκε σε ένα δευτερόλεπτο εν ριπή οφθαλμού. Μαζί με την KTM που έτρεχε στα κόκκινα χρώματα της GASGAS όλο το γκρουπ πίσω από τον Vinales ήταν κατά κόκκινο αλλά κανείς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το Top Gun. Ο Acosta είχε μια μικρή ανάσα στη δεύτερη θέση, καθώς ο Martin είχε τον Bastianini να τον κυνηγάει στο σβέρκο του, αφού παραμέρισε τον Bagnaia από τη μάχη του βάθρου.

Ο Viñales συνέχισε ακάθεκτος στην πρώτη θέση και μπόρεσε να αντιδράσει γρήγορα όταν ο Acosta άρχισε να μειώνει το πλεονέκτημά του στους τελευταίους γύρους. Η προσοχή για τους τελευταίους δύο γύρους στράφηκε στη μάχη για την τρίτη θέση, όπου ο Bastianini κέρδισε τελικά τον Martin μετά από καταδίωξη για το δεύτερο μισό του αγώνα. Ο Bagnaia τερμάτισε στην μακρινή πέμπτη θέση, με τους Fabio Di Giannantonio, Aleix Espargaro, Marco Bezzecchi, Brad Binder και Raul Fernandez να συμπληρώνουν τις 10 πρώτες θέσεις.

Παρά το γεγονός ότι έχασε το βάθρο, ο Martin διατήρησε την πρωτιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με 21 βαθμούς διαφορά από τον Bastianini, με τον Viñales να σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση με 24 βαθμούς διαφορά. Ο Acosta ακολουθεί με 26 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον Bagnaia.

 

Θέση

No.

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.

1

12

Maverick Viñales

Aprilia

41:09.503

2

31

Pedro Acosta

KTM

1.728

3

23

Enea Bastianini

Ducati

2.703

4

89

Jorge Martin

Ducati

4.690

5

1

Francesco Bagnaia

Ducati

7.392

6

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

9.980

7

41

Aleix Espargaro

Aprilia

12.208

8

72

Marco Bezzecchi

Ducati

13.343

9

33

Brad Binder

KTM

14.931

10

25

Raul Fernandez

Aprilia

16.656

11

88

Miguel Oliveira

Aprilia

18.542

12

20

Fabio Quartararo

Yamaha

22.899

13

43

Jack Miller

KTM

24.011

14

37

Augusto Fernandez

KTM

27.652

15

73

Alex Marquez

Ducati

32.855

16

10

Luca Marini

Honda

33.529

Πτώσεις

 

42

Alex Rins

Yamaha

20:48.178

 

93

Marc Marquez

Ducati

20:36.524

 

36

Joan Mir

Honda

16:40.803

 

21

Franco Morbidelli

Ducati

14:29.451

 

5

Johann Zarco

Honda

12:55.867

 

30

Takaaki Nakagami

Honda

12:32.563

 

Ετικέτες