Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP: O Hafizh Syahrin στη Moto2 το 2020

Από τα ψηλά στα χαμηλά

Δύο χρόνια! Tόσο άντεξε ο Hafizh Syahrin στα MotoGP, όπου φέτος έτρεχε με τα χρώματα της KTM και της Tech3, σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία αλλά και σε μια ομάδα που θέλει απεγνωσμένα να γευτεί όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες, τις οποίες τελικά δεν κατάφερε να προσφέρει ο 25χρονος αναβάτης. Από του χρόνου λοιπόν, ο Syahrin επιστρέφει στη μεσαία κατηγορία του πρωταθλήματος, τη Moto2, και θα αγωνίζεται για την ομάδα Angel Nieto. Ομόσταβλός του θα είναι ο 20χρονος Ισπανός Aron Canet, που το 2020 θα κάνει το ντεμπούτο του στη Moto2, πραγματοποιώντας το επόμενο βήμα με στόχο την κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος.

Την τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ο Syahrin στη μεσαία κατηγορία, οι μοτοσυκλέτες είχαν τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Honda, ενώ από φέτος χρησιμοποιούν τον τρικύλινδρο της Triumph των 765cc. Ως εκ τούτου, όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του, θα βαδίσει σε άγνωστα εδάφη και στηρίζεται κυρίως στην υποστήριξη της Angel Nieto Team αλλά και στην εμπειρία που έχει από μάχες του παρελθόντος, με τους περισσότερους αναβάτες της κατηγορίας. Το 2017 στη Moto2 είχε βρεθεί δύο φορές στο βάθρο, μια στο Misano και μια στο Motegi και τώρα στοχεύει για πολλά περισσότερα.

Ο Team Manager της ομάδας, Jorge Martinez ανέφερε: “Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Hafizh Syahrin στην ομάδα μας. Είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση το γεγονός ότι ένας τόσο έμπειρος αναβάτης υπέγραψε συμβόλαιο με εμάς ώστε να πορευτούμε μαζί στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στη Moto2 του χρόνου. Θέτουμε τον πήχη ψηλά για το 2020 και γνωρίζω πως τόσο ο Hafizh όσο και ο μελλοντικός ομόσταβλός του Aron Canet, θα μας βοηθήσουμε στο να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Ο Syahrin είναι ένας αναβάτης που μετρά ήδη αρκετά χρόνια εμπειρίας στη Moto2 και πιστεύουμε στις ικανότητές του να καταφέρει μεγάλα πράγματα.”

Tags: