MotoGP: O Hafizh Syahrin στη Moto2 το 2020

Από τα ψηλά στα χαμηλά
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/10/2019

Δύο χρόνια! Tόσο άντεξε ο Hafizh Syahrin στα MotoGP, όπου φέτος έτρεχε με τα χρώματα της KTM και της Tech3, σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία αλλά και σε μια ομάδα που θέλει απεγνωσμένα να γευτεί όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες, τις οποίες τελικά δεν κατάφερε να προσφέρει ο 25χρονος αναβάτης. Από του χρόνου λοιπόν, ο Syahrin επιστρέφει στη μεσαία κατηγορία του πρωταθλήματος, τη Moto2, και θα αγωνίζεται για την ομάδα Angel Nieto. Ομόσταβλός του θα είναι ο 20χρονος Ισπανός Aron Canet, που το 2020 θα κάνει το ντεμπούτο του στη Moto2, πραγματοποιώντας το επόμενο βήμα με στόχο την κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος.

Την τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ο Syahrin στη μεσαία κατηγορία, οι μοτοσυκλέτες είχαν τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Honda, ενώ από φέτος χρησιμοποιούν τον τρικύλινδρο της Triumph των 765cc. Ως εκ τούτου, όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του, θα βαδίσει σε άγνωστα εδάφη και στηρίζεται κυρίως στην υποστήριξη της Angel Nieto Team αλλά και στην εμπειρία που έχει από μάχες του παρελθόντος, με τους περισσότερους αναβάτες της κατηγορίας. Το 2017 στη Moto2 είχε βρεθεί δύο φορές στο βάθρο, μια στο Misano και μια στο Motegi και τώρα στοχεύει για πολλά περισσότερα.

Ο Team Manager της ομάδας, Jorge Martinez ανέφερε: “Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Hafizh Syahrin στην ομάδα μας. Είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση το γεγονός ότι ένας τόσο έμπειρος αναβάτης υπέγραψε συμβόλαιο με εμάς ώστε να πορευτούμε μαζί στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στη Moto2 του χρόνου. Θέτουμε τον πήχη ψηλά για το 2020 και γνωρίζω πως τόσο ο Hafizh όσο και ο μελλοντικός ομόσταβλός του Aron Canet, θα μας βοηθήσουμε στο να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Ο Syahrin είναι ένας αναβάτης που μετρά ήδη αρκετά χρόνια εμπειρίας στη Moto2 και πιστεύουμε στις ικανότητές του να καταφέρει μεγάλα πράγματα.”

Ετικέτες

Michael Dunlop: Δεν θα αγωνιστεί με τη νέα Ducati V4R στο North West 200

Μένει να δούμε με τι θα αγωνιστεί στο Isle of Man TT
dunlop
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/5/2026

Ο Michael Dunlop δηλώνει ότι η νέα του Ducati V4R προδιαγραφών WorldSBK χρειάζεται περαιτέρω δοκιμές πριν αγωνιστεί μαζί της στους αγώνες.

Σας είχαμε ενημερώσει πως ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης άφησε τη BMW M 1000 RR για χάρη της νέας Panigale V4 R, όμως όπως ανακοίνωσε μόλις σήμερα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για δοκιμές με την Ducati και έτσι τελικά θα αγωνιστεί με την BMW στο North West 200, με τους αγώνες να ξεκινούν αύριο και να διαρκούν έως το Σάββατο 9 Μαΐου.

Ο record man του Isle of Man TT ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στα κοινωνικά δίκτυα: “Δεδομένου ότι αυτή η νέα πλήρης έκδοση της WSBK Ducati V4R έφτασε στην ομάδα πριν λίγο καιρό, θεωρούμε σκόπιμο η ομάδα να συνεχίσει τις δοκιμές τις επόμενες εβδομάδες και να αναπτύξει περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Ducati, ώστε να φέρουμε το project σε καλό σημείο και να ολοκληρώσουμε τις δοκιμές πριν τη βγάλουμε στους δρόμους στο μέλλον.

Μένει να δούμε με τι θα τρέξει στο Isle of Man TT 2026 που θα διεξαχθεί από 25 Μαΐου έως και 6 Ιουνίου και εάν ο Michael Dunlop θα διαλέξει την παλιά γνωστή του BMW M 1000 RR ή θα προλάβει να φέρει τη νέα Panigale V4 R στα μέτρα του.