MotoGP: O Hafizh Syahrin στη Moto2 το 2020

Από τα ψηλά στα χαμηλά
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/10/2019

Δύο χρόνια! Tόσο άντεξε ο Hafizh Syahrin στα MotoGP, όπου φέτος έτρεχε με τα χρώματα της KTM και της Tech3, σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία αλλά και σε μια ομάδα που θέλει απεγνωσμένα να γευτεί όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες, τις οποίες τελικά δεν κατάφερε να προσφέρει ο 25χρονος αναβάτης. Από του χρόνου λοιπόν, ο Syahrin επιστρέφει στη μεσαία κατηγορία του πρωταθλήματος, τη Moto2, και θα αγωνίζεται για την ομάδα Angel Nieto. Ομόσταβλός του θα είναι ο 20χρονος Ισπανός Aron Canet, που το 2020 θα κάνει το ντεμπούτο του στη Moto2, πραγματοποιώντας το επόμενο βήμα με στόχο την κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος.

Την τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ο Syahrin στη μεσαία κατηγορία, οι μοτοσυκλέτες είχαν τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Honda, ενώ από φέτος χρησιμοποιούν τον τρικύλινδρο της Triumph των 765cc. Ως εκ τούτου, όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του, θα βαδίσει σε άγνωστα εδάφη και στηρίζεται κυρίως στην υποστήριξη της Angel Nieto Team αλλά και στην εμπειρία που έχει από μάχες του παρελθόντος, με τους περισσότερους αναβάτες της κατηγορίας. Το 2017 στη Moto2 είχε βρεθεί δύο φορές στο βάθρο, μια στο Misano και μια στο Motegi και τώρα στοχεύει για πολλά περισσότερα.

Ο Team Manager της ομάδας, Jorge Martinez ανέφερε: “Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Hafizh Syahrin στην ομάδα μας. Είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση το γεγονός ότι ένας τόσο έμπειρος αναβάτης υπέγραψε συμβόλαιο με εμάς ώστε να πορευτούμε μαζί στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στη Moto2 του χρόνου. Θέτουμε τον πήχη ψηλά για το 2020 και γνωρίζω πως τόσο ο Hafizh όσο και ο μελλοντικός ομόσταβλός του Aron Canet, θα μας βοηθήσουμε στο να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Ο Syahrin είναι ένας αναβάτης που μετρά ήδη αρκετά χρόνια εμπειρίας στη Moto2 και πιστεύουμε στις ικανότητές του να καταφέρει μεγάλα πράγματα.”

Ετικέτες

MotoGP, τεστ Misano: Ταχύτερος ο Alex Marquez στο πρώτο session

2ος ο Marco Bezzecchi μπροστά από τον Marc Marquez
Alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2025

Αμέσως μετά τον αγώνα του Misano, οι αναβάτες και οι ομάδες τους παρέμειναν στην Ιταλική πίστα, καθώς σήμερα διεξάγεται επίσημο τεστ του MotoGP με το πρώτο sesson να ολοκληρώνεται.

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στη νέα Yamaha V4 και τους Fabio Quartararo και Alex Rins που θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα μοτοσυκλέτα.

Παρακάτω είναι οι ταχύτεροι χρόνοι των αναβατών στο πρώτο μέρος του τεστ:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:30.714

2

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:30.727

3

Marc Marquez

Ducati Leonovo Team

1:30.871

4

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:30.898

5

Pecco Bagnaia

Ducati Leonovo Team

1:30.933

6

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:30.945

7

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:30.983

8

Fabio di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.003

9

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:31.020

10

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:31.048

11

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.223

12

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:31.266

13

Johann Zarco

LCR Honda Castrol

1:31.474

14

Miguel Oliveira

Prima Pramac Racing

1:31.510

15

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:31.571

16

Maverick Vinales

Red Bull KTM Tech3

1:31.616

17

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:31.752

18

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:31.781

19

Dani Pedrosa

Red Bull KTM Factory Racing

1:32.431

20

Somkiat Chantra

LCR Honda IDEMITSU

1:32.490

21

Jack Miller

Prima Pramac Racing

1:32.635

22

Michele Pirro

Ducati Leonovo Team

1:32.800

 

Θα επανέλθουμε με τους χρόνους όταν ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος του σημερινού τεστ.