MotoGP: Ο Marc Marquez κερδίζει την ένσταση έναντι της ποινής

Η ανακοίνωση της FIM
MotoGP: Ο Marc Marquez κερδίζει την ένσταση έναντι της ποινής
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/5/2023

Εκδόθηκε μόλις η τελική ετυμηγορία για την ένσταση που είχε υποβάλλει ο Marc Marquez και το HRC σχετικά με την ποινή που του είχε επιβληθεί στις 12 Απριλίου 2023 και προέβλεπε να πραγματοποιήσει δύο μακρύτερους γύρους στον επόμενο αγώνα.

Η ποινή αυτή παρέμενε εν ισχύ παρά την απουσία του από τον επόμενο αγώνα και πρακτικά μεταφερόταν σε κάθε έναν αγώνα που δεν συμμετείχε. Την ώρα της αρχικής απόφασης για την επιβολή της ποινής ο τραυματισμός του Marc Marquez δεν ήταν ακόμη γνωστός, βέβαιος ήταν μόνο του άτυχου Oliveira.

Η Honda δεν επικαλέστηκε κακογνωμία για το ζήτημα αυτό, η ένστασή τους ήταν ως προς την μεταφορά της ποινής από τον έναν αγώνα στον άλλο.

Η FIM αποφάνθηκε πως η ποινή εκπληρώθηκε από την μη συμμετοχή στον αγώνα, κι έτσι αν ο Marquez δεν έχει κάποιο ιατρικό θέμα, θα μπορέσει να πάρει μέρος στο Le Mans χωρίς να εκτελέσει δύο μακρύτερους γύρους.

Ετικέτες

MotoGP – Η MotorLand Aragon παίρνει αγώνα το 2027 και συνεχίζει ως ρεζέρβα για μια τετραετία

Επισήμως πλέον το Aragon Grand Prix προστίθεται στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς
aragon
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στην ισπανική πόλη Zaragosa, η διοίκηση της πίστας MotorLand Aragon και η διοργανώτρια MotoGP Sports Entertainment Group  ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ένταξη της πίστας στο πρόγραμμα αγώνων του MotoGP.

Η συμφωνία προβλέπει αγώνα στην Aragon μόνο το 2027, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2028-2031, θα παραμείνει στους κόλπους του πρωταθλήματος ως εφεδρική, σε περίπτωση δηλαδή που για οποιονδήποτε λόγο προκύψει κώλυμα με κάποια άλλη πίστα του προγράμματος.

aragon

Η ανακοίνωση πάντως δεν κάνει λόγο για το αν η ένταξη της Aragon το 2027 θα γίνει εις βάρος κάποιας άλλης πίστας ή αν πρόκειται για έναν επιπλέον αγώνα, κάτι που λογικά θα αποσαφηνιστεί το αργότερο όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 2027.

Στη MotorLand Aragon έχει γίνει μια επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμορφωθεί με τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός αγώνα Grand Prix, χρήματα που κατά τη διοίκησή της θα επιστραφούν πολλαπλάσια χάρη στο MotoGP.

Η εκτίμηση υπολογίζει ετήσια έσοδα της τάξης των 50 εκατομμυρίων, τόσο άμεσα στην πίστα όσο και έμμεσα στην τοπική οικονομία της περιοχής, με περίπου τα μισά εξ αυτών να προέρχονται από το MotoGP Grand Prix.