Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Ο Quartararo θέλει να αγωνιστεί με την Yamaha του 2019 για το 2021!

Ελπίζει να το επιτρέψουν οι κανονισμοί

Ο Quartararo εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη σεζόν, καθώς οι ομάδες έχουν αποφασίσει στην αρχή της πανδημίας να παγώσουν την εξέλιξη των κινητήρων μέχρι και την έναρξη της σεζόν του 2022.

Πρώτος είχε ερωτηθεί σχετικά ο Rossi και είπε πως υπάρχουν πολλά πράγματα να βελτιώσουν πέρα από τον κινητήρα, θεωρώντας πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης που θα εξαλείψει τα προβλήματά τους. Ο Rossi είπε πως ο κινητήρας είναι το ζήτημα, έχουν την μικρότερη τελική και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν θέματα αξιοπιστίας. Θεωρεί όμως πως αυτά μπορούν να λυθούν. Ενώ παράλληλα υπάρχει και μεγάλο εύρος βελτίωσης περιφερειακά του κινητήρα, όπως της εξάτμισης, εννοώντας προφανώς για ολόκληρη την εξαγωγή των καυσαερίων… Ο Rossi θεωρεί πως το πάγωμα της εξέλιξης σε κινητήρα και αεροδυναμικά βοηθήματα, δεν είναι δικαιολογία για την Yamaha να μην φτιάξει τον κινητήρα της.

Ο Quartararo από την άλλη, ερωτώμενος για το πάγωμα της εξέλιξης σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Yamaha έχει διαγνωσμένο πρόβλημα αξιοπιστίας, εξέφρασε την ανησυχία του. Θα ήθελε να δει αν οι κανονισμοί επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει την μοτοσυκλέτα του 2019. Προσθέτοντας πως αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στον τρόπο δουλειάς, όχι τόσο ως ομάδα, αλλά γενικά στην Yamaha.

Ο Quartararo είπε πως δεν αισθάνθηκε δική του την μοτοσυκλέτα του 2020, συγκριτικά με την μοτοσυκλέτα του 2019. Στις πίστες που είναι από την αρχή γρήγορος και δεν χρειάζεται να κάνει πολλές αλλαγές, μπορεί να πάει καλά, διαφορετικά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χάνονται».

Είναι αλήθεια πως ο Morbidelli που χρησιμοποιεί μία M1 που είναι κατά βάση εκείνη του 2019, πηγαίνει καλύτερα από τον Quartararo σε πίστες που εκείνος δυσκολεύεται. Και είναι ένα από τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί ο Quartararo στηρίζοντας την άποψή του…

Επίσης γεγονός παραμένει, πως την τελευταία μεγάλη κλωτσιά στο κυνήγι του φετινού πρωταθλήματος, ο Quartararo την έδωσε μόνος του...

Tags: