MotoGP Ολλανδίας: Φωτιά στο πρωτάθλημα!

Τι λέγαμε χθες; Ακόμα καλύτερα για το θέαμα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/6/2017

Από την σειρά εκκίνησης στο MOTUL TT ASSEN περιμέναμε άλλη μία ταινία δράσης να εξελιχθεί μπροστά μας, ακόμα κι αν ο καιρός δεν έπαιζε τον πρωταρχικό ρόλο, όπως έκανε στα δοκιμστικά, όπως έκανε και πέρσι! Όπως στο τέλος αποφάσισε να κάνει και φέτος μία δυναμική παρουσία και να ανεβάσει κατακόρυφα τον σφυγμό κάθε θεατή!

Είδαμε τελικά ακριβώς αυτό, έναν μαγικό αγώνα, με πτώσεις, δυνατές επαφές και όμορφες μάχες που κρατούσαν την αγωνία δυνατή και τους θεατές όρθιους στις κερκίδες!

Ο Zarco ξεκίνησε πρώτος, όπως ήταν σίγουρο ότι θα γίνει και άρχει αμέσως να οδηγεί τον αγώνα χωρίς οι υπόλοιποι να είναι απόλυτα κολλημένοι επάνω του, χωρίς όμως να έχει και διαφορά ασφαλείας με οποιαδήποτε έννοια. Ο Petrucci έκανε το μικρό του θαύμα και έμεινε κολλημένος στον Rossi στην τέταρτη θέση πίσω στην σειρά για το βάθρο, όπως κολλημένος στον Rossi θα έμενε και προς το τέλος του αγώνα.

Είχαμε γρήγορα την πρώτη τετράδα με Zarco πρώτο, Marquez δεύτερο, Rossi και Petrucci να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, την στιγμή που ο Redding έκανε μία κίνηση στον τέταρτο Ιταλό που γρήγορα πήρε την απάντηση και έμεινε πίσω, την στιγμή που ο Vinales ανέβαινε θέσεις σιγά – σιγά. Τότε η τετράδα άνοιξε περισσότερο εμπρός με τον Marquez να δείχνει ότι δεν μπορούσε να κυνηγήσει τον Zarco, τον μοναδικό με την μαλακή γόμα, κι έτσι ο Rossi πήρε γρήγορα την απόφαση πως έπρεπε να τον περάσει για να μην αφήσει τον Zarco να ανοίξει την διαφορά κι αυτό ακριβώς έκανε, προσπέρασε τον Marquez στα φρένα, με τέλειο τρόπο με φοβερή άνεση. Βάζοντας πλώρη για τον Zarco, ο Rossi ουσιαστικά τραβούσε και μία γραμμή στο χρονοδιάγραμμα του αγώνα εκείνη την στιγμή, καθώς από τις συγκυρίες τίποτα από εκείνη την στιγμή στον αγώνα, δεν θα ταίριαζε με την αρχή του!

Δεν χρειάστηκε πολύ για να μπει στην ουρά του Zarco, έτοιμος να κάνει την κίνηση, και χωρίς να χαρίσει καμία ευκαιρία, πέρασε πρώτος στην πίστα που έχει τόσες νίκες, σε μία κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος. Ο Zarco έχει πει πολλές φορές ότι ακολουθεί το παράδειγμα του Rossi και ένα από τα παραδείγματα του πολυπρωταθλητή, είναι να απαντά αμέσως μετά από μία επίθεση. Ο Rossi λοιπόν κάνει το λάθος να ανοίξει γραμμή αλλά και την κλείνει αμέσως μετά για να μην αφήσει τον Zarco να περάσει, αν και ο Γάλλος είχε ήδη αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία με αποτέλεσμα ο εμπρός τροχός του να βρει τον ώμο του Rossi σε μία από τις πιο δραματικές στιγμές του αγώνα. Ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε πτώση για κάποιον από τους δύο, αλλά ο Zarco έχασε κάθε προβάδισμα, πηγαίνοντας πίσω στο τέλος από αυτό το τρενάκι που οδηγούσε τον αγώνα.

Ο Rossi που εκείνη την στιγμή είχε μερικά μαύρα σημάδια στην στολή και χάνοντας ένα γράμμα από το όνομα στην λεκάνη, θα κρατούσε την θέση του και θα προσπαθούσε να χτίσει διαφορά. Λιγότερο από τρία λεπτά μετά, η βαθμολογία στο πρωτάθλημα θα έπαιρνε φωτιά καθώς στο φημισμένο εσάκι ο Vinales θα έπεφτε την στιγμή που είχε παλέψει για λίγο με τον Dovizioso, σε μία μάχη ουσιαστικά ακόμα και για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Ο Dovizioso αντέδρασε γρήγορα και με αρκετή τύχη όμως, δεν πάτησε τον Vinales που εκείνη την στιγμή έχανε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα.

Τίποτα από εκείνη την στιγμή δεν θα ήταν σταθερό για τον υπόλοιπο αγώνα! Με κομμένη την ανάσα οι θεατές, έβλεπαν τις θέσεις πίσω από τον Rossi να αλλάζουν, τον καιρό να το γυρνάει στην βροχή και την λευκή σημαία που σηματοδοτεί το άνοιγμα του pit lane, να κυματίζει!

η λίστα της διοργάνωσης με τα συμβάντα του αγώνα έγραφε δεκάδες καταχωρήσεις σε κάθε στιγμή!

Ο Zarco ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε να αλλάξει ελαστικό, καθώς με την μαλακή γόμα είχε πρόβλημα έτσι κι αλλιώς και δεν είχε να χάσει κάτι. Από την βιασύνη του όμως εισέπραξε πέναλτι γιατί έφυγε γρήγορα ενώ και ο Lorenzo και άλλοι οδηγοί ακολούθησαν το παράδειγμά του. Ο Rossi πέρσι ήταν εκείνος που έκανε το λάθος να αλλάξει τελευταίος μοτοσυκλέτα. Φέτος πήρε πάλι την απόφαση να ρισκάρει και να περιμένει οδηγώντας τον αγώνα, και ήταν σωτήρια απόφαση, καθώς η βροχή σταμάτησε! Ο Petrucci εκμεταλλευόταν το πάτημα του Rossi και έμενε κολλημένος στην ρόδα του κάνοντας επιθέσεις, όταν αργότερα κατάφερε να τον περάσει κιόλας οδηγώντας τον αγώνα!

Πίσω γινόταν ένας μεγαλύτερος χαμός καθώς ο Dovizioso ανέβαινε θέσεις φτάνοντας την δεύτερη μονομαχώντας με τον Petrucci και για λίγο με τον Rossi. Ακόμα και ο πιο απαθής θεατής μέχρι εκείνη την στιγμή είχε ξεσηκωθεί καθώς κάθε ενδεχόμενο ήταν ανοικτό, η πρόσφυση δεν ήταν ομοιόμορφη και οι αναβάτες οδηγούσαν στο όριο!

Άλλο ένα μάθημα οδήγησης από τον Rossi στην αγαπημένη του πίστα, που περνώντας τον Petrucci προσπάθησε να αφήσει την μάχη πίσω του. Κατάφερε να ξεφύγει από όλους όσο η βροχή είχε ήδη επιστρέψει, εκτός από τον Petrucci που είχε αποφασίσει να κερδίσει τον αγώνα με κάθε θυσία! Οι δυο τους απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους διεκδικητές του βάθρου, στους οποίους είχε προστεθεί και ο Crutchlow που μάλιστα ανέβηκε και στην τρίτη θέση! Η λίστα με τα συμβάντα έγραφε δεκάδες καταχωρήσεις σε κάθε δευτερόλεπτο, όσο η κατάταξη στο βάθρο άλλαζε συνέχεια! Με τον Petrucci κολλημένο πίσω του ο Rossi περνάει τελικά την γραμμή τερματισμού πρώτος, παίρνοντας συνολικά την 10η νίκη του σε αυτή την πίστα!

Τρίτος ο Marquez που λίγο έλειψε να σημειώσει πτώση γλιτώνοντας ένα γλίστρημα μερικά μέτρα πριν τον τερματισμό, και στερώντας περισσότερους πόντους διαφορά στο πρωτάθλημα από τον Dovizioso, την τρίτη θέση πήρε με άψογο τρόπο ο Crutchlow!

 

 

Ο Petrucci δεν είχε καμία χαρά για την δεύτερη θέση, θεωρώντας ότι οι πιο αργοί οδηγοί και οι κριτές που δεν έβγαλαν μπλε σημαία του στέρησαν βέβαιη νίκη, καθώς είχε σίγουρο πώς θα περνούσε τον Rossi, όπως είπε: «Ήμουν ταχύτερος σε όλο το τρίτο μέρος της πίστας». Βέβαια ο Rossi ήταν ήδη μία μοτοσυκλέτα εμπρός και κατάφερε να κρατηθεί έτσι, επιστρέφοντας δυνατά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος που τώρα στην πρώτη θέση είναι με μικρή διαφορά ο Dovizioso, έχοντας πίσω του της δύο Yamaha!

Είδαμε έναν εξαιρετικό αγώνα, ικανό να καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας από τις προσπεράσεις και τις μάχες που βλέπαμε. Εξαιρετικές προσπάθειες στο απόλυτο όριό τους, από μία σειρά αναβατών! Ο περσινός νικητής μάλιστα, ο Miller τα κατάφερε καλά και αυτή την φορά, τερματίζοντας με μεγαλοπρεπή σούζα στην έκτη θέση…  Ένας εξαιρετικός αγώνας που δυναμιτίζει την γενική κατάταξη!

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."