Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 ο Alex Marquez!

Πήρε τον τίτλο από την δεύτερη θέση

Τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Binder σήμερα στην Μαλαισία, με τον Luthi να τον κυνηγά για να του στερήσει το πρωτάθλημα, όμως ο Alex Marquez τα κατάφερε να γίνει για δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής σε μία δύσκολη σεζόν με απίστευτο συναγωνισμό.

Ο Marc Marquez άρχισε να ετοιμάζεται για τους πανηγυρισμούς ενώ ακόμη χρειαζόταν ένας γύρος και μερικές στροφές για να τελειώσει ο αγώνας, όμως ο Alex γυρνούσε εκείνη την στιγμή στα ψηλά του 2.06 όταν ο Luthi ήταν στο 2.07 και μονάχα ένα λάθος ή ένα γλίστρημα θα μπορούσε να τον βγάλει από την δεύτερη θέση. Εκείνη την στιγμή ο Binder που ήταν μπροστά του, βρισκόταν 28 πόντους πίσω στο πρωτάθλημα κι έτσι με μία δεύτερη θέση ο Alex μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Τα δεδομένα στην Moto2 δεν είναι ίδια με τα MotoGP για να παλέψει ο Alex να κερδίσει και τον αγώνα και το πρωτάθλημα, μάλιστα ήταν ο Binder που πήγε να τον ρίξει με ένα επιθετικό προσπέρασμα.

Ο Marquez είχε βάλει πλώρη για νίκη του αγώνα και του πρωταθλήματος όταν ο Binder έκανε μία επιθετική προσπέραση, ακούμπησαν, και ο Νοτιοαφρικάνος πέρασε μπροστά. Από εκείνη την στιγμή θα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στην σέλα της KTM, έναν πολύ γρήγορο αγώνα οδηγώντας την κούρσα απογοητευμένος, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μετά. Διότι δεν έφτανε να είναι πρώτος ή να μείνει εκεί, έπρεπε ο Alex να μην είναι δεύτερος. Με την προσπέραση του Luthi και την άνοδό του στην τρίτη θέση, αυτή η πιθανότητα άρχισε να διαφαίνεται.

Ο Luthi φέτος είχε μία φοβερή σεζόν με συνεχόμενα βάθρα και ξαφνικά οι τελευταίοι γύροι της Moto2 είχαν πολύ μεγάλη αγωνία, παρόλο που δεν υπήρχε άμεση μάχη. Το διακύβευμα ήταν μεγάλο, ο Alex ήθελε να φέρει άλλο ένα τίτλο φέτος στην απίστευτη χρονιά για την οικογένεια Marquez, και να γίνει ο αναβάτης που έχει τίτλο στην Moto3 και στην Moto2 και ο Binder που μόλις εξασφάλισε την θέση του στα MotoGP με την KTM τώρα που έφυγε ο Zarco, ήθελε να αποχαιρετήσει την Moto2 με τον τίτλο! Και δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνει για αυτό, πέρα από την προσπέραση με κάθε τρόπο του Alex!

Ήταν μία απίστευτη σεζόν για όλους και ο Alex τα κατάφερε, πήρε τον τίτλο και έγινε ο πρώτος που έχει τίτλο στην Moto3 και στην Moto2 από την ώρα που άλλαξαν οι κατηγορίες στα MotoGP…

Μία απίστευτη χρονιά για τους Marquez!

Tags: