MotoGP-Pedro Acosta: “Σχεδόν δεν έκανα λάθος”, λέει ο αναβάτης της KTM για την πτώση του

Οι Ducati συγχωρούν περισσότερα λάθη υποστηρίζει ο Ισπανός
MotoGP Acosta Crash
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

14/7/2025

Ο Pedro Acosta εξηγεί πώς η οδήγηση τόσο κοντά στα όρια σημαίνει ότι “κάθε μικρή στιγμή” μπορεί να οδηγήσει σε πτώση, με την υποσχόμενη εκκίνηση του στο Γερμανικό Grand Prix να καταλήγει στην αμμοπαγίδα, καθώς ο αναβάτης της Red Bull KTM εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα ενώ βρισκόταν στην πέμπτη θέση.

Ο Ισπανός κινούνταν μαζί με το γκρουπ των πρωτοπόρων όταν έγινε ο τρίτος από τους εννέα που έπεσαν στη διάρκεια του αγώνα, με μόνο δέκα αναβάτες να φτάνουν στη γραμμή του τερματισμού!

“Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να είχε γίνει”, δήλωσε ο Acosta. “Ήμασταν τέσσερις γύρους μπροστά με τους άλλους, αλλά ήταν δύσκολο να τους ακολουθήσουμε επειδή έχουμε μικρότερο περιθώριο για λάθη”. Ο Acosta εξήγησε ότι η πτώση του στη Στροφή 3 προήλθε από μια μικρή διαφορά στην ταχύτητα.

O ίδιος υποστήριξε πως σχεδόν “δεν έκανε λάθος”, ενώ η αίσθηση που έχει όταν βρίσκεται πίσω από όλες τις άλλες μοτοσυκλέτες και ειδικά τις Ducati, είναι ότι έχουν πολύ περισσότερα περιθώρια για λάθη.

“Για εμάς, κάθε μικρή στιγμή, ένα λάθος ή κάποια διαφορά, μπορεί να καταλήξει όπως σήμερα — σε πτώση. Πήγα ελαφρώς πιο γρήγορα από τον προηγούμενο γύρο, αλλά πολύ πιο αργά απ’ ό,τι στις δοκιμές. Είχα σκληρό-μεσαίο ελαστικό και γεμάτο ρεζερβουάρ, αλλά η μοτοσυκλέτα είναι αρκετά ευαίσθητη σε τέτοιες αλλαγές.”

“Παρ’ όλα αυτά, είχαμε τέσσερις γύρους μπροστά, με καλές προσπεράσεις. Κρατούσαμε τον ρυθμό του Alex [Marquez] και του Bezzecchi. Ήταν ένα σταθερό σαββατοκύριακο, πάντα μέσα στην πεντάδα. Μας έλειπε μόνο κάτι μικρό για να το ολοκληρώσουμε. Θα συνεχίσουμε.”

Ο Acosta πλέον στρέφεται στο Brno, καθώς η τσεχική πίστα επιστρέφει στο ημερολόγιο του MotoGP για πρώτη φορά από το 2020 — έναν αγώνα που η KTM είχε κερδίσει με τον Brad Binder, όπως ανακάλεσε και ο ίδιος ο Acosta. Ο Binder ήταν ο μοναδικός που ολοκλήρωσε για την KTM στη Γερμανία, στην έβδομη θέση, ενώ και οι δύο αναβάτες της Tech3 δεν συμμετείχαν στον αγώνα.

Οι ελεύθερες δοκιμές για το Grand Prix της Τσεχίας ξεκινούν την Παρασκευή.

 

Χειρουργείο για Marc Marquez! Απέτυχε η συντηρητική προσέγγιση – Τοποθέτησαν δύο βίδες

Προχώρησαν σε επιδιόρθωση συνδέσμων
Χειρουργείο για Marc Marquez! Απέτυχε η συντηρητική προσέγγιση – Τοποθέτησαν δύο βίδες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/10/2025

Μία εβδομάδα μετά την αρχική απόφαση να ακολουθήσουν την συντηρητική αποκατάσταση η νέα ιατρική εκτίμηση της ομάδας στο Ruber Internacional Hospital στην Μαδρίτη, έδειξε πως η πρόοδος δεν ήταν καλή.

Υπήρχε αστάθεια στην άρθρωση όπως και στην αρχική κλινική εξέταση, πράγμα που έδειξε πως θα έπρεπε να προχωρήσουν σε χειρουργική αποκατάσταση. Η περίπτωση του χειρουργείου δεν είχε εγκαταλειφθεί οριστικά, είχαν όμως εκτιμήσει πως θα έπρεπε να δώσουν την ευκαιρία μήπως και αποφύγουν το χειρουργείο, παρόλο που δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για παρενέργειες.

Μόλις 3% των ασθενών παρουσιάζει επιπλοκές από αντίστοιχα χειρουργεία, μία από αυτές είναι η πάρεση του μυοδερματικού νεύρου και ακόμη σπανιότερα η λανθασμένη επίδεση του υποπλατίου μυός.

Ωστόσο το χειρουργείο πήγε πολύ καλά και ο Marc Marquez βρίσκεται ήδη στο σπίτι του, όπου και θα συνεχίσει την αποκατάστασή του. Το πότε θα επιστρέψει και αν θα προλάβει τους τελευταίους αγώνες, δεν έχει καθοριστεί ακόμη, τόσο ο ίδιος όσο και οι γιατροί του όμως, είναι αισιόδοξοι για ταχεία αποκατάσταση. Ο αναβάτης; Εξέλιξης, Michele Pirro θα τον αντικαταστήσει στην Αυστραλία.