Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Προσωρινή επιστροφή Tito Rabat σε αντικατάσταση Martin

Δεν είχε πολλές επιλογές η Pramac

Μετά την άσχημη πτώση του στις τελευταίες δοκιμές, ο Jorge Martin θα υποβληθεί σε χειρουργείο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης για τα τρία κατάγματα που έχει σε μετακάρπιο, αστράγαλο και κνήμη.

Με τρία διαφορετικά κατάγματα η επιστροφή του Martin δεν θα μπορούσε να είναι άμεση και η Pramac χρειαζόταν έναν αναβάτη να τον αντικαταστήσει. Ο Pirro ήταν φυσικά η πρώτη επιλογή αλλά είναι απασχολημένος σε δοκιμές που επίσης πρέπει να γίνουν στην Bologna και οι επιλογές τους δεν ήταν πολλές.

Ο πρώην αναβάτης MotoGP και πλέον αγωνιζόμενος στο WSBK έχει μακρά εμπειρία στην Ducati και ήταν από τους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει πολύ το εργοστάσιο για όποιον θα θυμάται την περίπτωσή του, από την στιγμή που κάλυπτε ο ίδιος και οι χορηγοί του, την συμμετοχή στην Avintia. Με την Ducati να του παίρνει την θέση κυριολεκτικά, όταν αναβάθμισε τον ρόλο της Avintia η πρόσκληση αυτή που έλαβε τώρα ο Rabat είναι και μία κίνηση καλής θέλησης από την Ducati ώστε να έχει την ευκαιρία της εμπειρίας της Desmosedici GP21 στην Jerez.

Ο Rabat είναι παγκόσμιος πρωταθλητής Moto2 το 2014 και έχει τρεις σεζόν εμπειρία με την Avintia, όπως και με τα Michelin επίσης που είναι ιδιαίτερα σημαντική λεπτομέρεια.

Tags: