MotoGP – Πρώτη συνέντευξη Acosta μετά την Πορτογαλία - Οι στερήσεις της οικογένειας για να φτάσει εδώ!

Αναφέρεται στην οικογένεια του, στους αντιπάλους αλλά και τι άλλαξε από τότε που μπήκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα
motomag MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/4/2024

Ο Pedro Acosta εμφανίστηκε στην ισπανική τηλεόραση, με τον αναβάτη της GASGAS να αναφέρεται για τις πρώτες του μάχες με τα είδωλα του καθώς και για την κίνηση του να βγάλει τα εσώρουχα που φορούσε στον αγώνα της Πορτογαλίας προς πώληση.

Ο rookie του MotoGP από την ημέρα που καβάλησε για πρώτη φορά την RC16 της Red Bull GASGAS Tech3 έχει εντυπωσιάσει τους πάντες τόσο λόγω της ταχύτητας του όσο και λόγω της σταθερότητας.

Ο 19χρονος Acosta στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς έχει καταφέρει όχι μόνο να βρεθεί μαζί με τα “μεγάλα παιδιά” του MotoGP και να τους κοντράρει στα ίσα αλλά και να κατακτήσει ένα βάθρο με τον Ισπανό να γίνεται ο τρίτος νεότερος αναβάτης που το καταφέρνει αυτό στην μεγάλη κατηγορία.

motomag MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία

Μία βδομάδα πριν την έναρξη του Grand Prix of the Americas ο Acosta φιλοξενήθηκε στη δημοφιλή βραδινή ισπανική εκπομπή "El Hormiguero" όπου εκεί αποκάλυψε μεταξύ άλλων για το τι έχει αλλάξει αυτά τα χρόνια, για τις μάχες του με τους πιο έμπειρους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, για την οικογένεια του αλλά και για τα εσώρουχα που έβαλε προς πώληση στην ιστοσελίδα Wallapop.

"Bλέπω πόσο έχω αλλάξει από τότε που μπήκα στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησα στα 16 και τώρα είμαι σχεδόν 20, οπότε έχω αλλάξει. Ο πρώτος χρόνος πήγε πολύ καλά, ο τρίτος πήγε επίσης πολύ καλά, αλλά ο δεύτερος ήταν δύσκολος. Ήταν δύσκολα στην αρχή είμαι ένας διαφορετικός αναβάτης από τότε που ξεκίνησα. Αν δεν είχα ωριμάσει αγωνιστικά θα με έδιωχναν από το πρωτάθλημα, καθώς ο ρυθμός με τον οποίο έπεφτα και προκαλούσα ζημιές στις μοτοσυκλέτες δεν ήταν φυσιολογικός.

MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία

Στο Qatar πάλεψα με τον Marquez, εκείνος το έκανε με τον Rossi και τώρα το έκανα εγώ. Φαίνεται πιο εύκολο στην τηλεόραση από ό,τι το έζησα. Πρέπει να είσαι “ενοχλητικός” όταν αγωνίζεσαι να προκαλείς. Ήταν όμορφο αυτό που συνέβη. Τώρα όσον αφορά τον αγώνα της Πορτογαλίας οι άνθρωποι της ομάδας μου με πλησίασαν και μου ψιθύρισαν στο αυτί, απλά κάνε το και πήγα και τα έδωσα όλα. Ελπίζω όλα να παραμείνουν τόσο όμορφα όσο είναι τώρα. Διασκεδάζω και πληρώνομαι γι' αυτό που κάνω, τι άλλο θα μπορούσα να θέλω!

Για να είμαι εδώ χρειάστηκε η οικογένεια μου να θυσιάσει πολλά. Πάνω απ' όλα, ο παππούς μου που δεν είναι εδώ. Έκανε τα πάντα έδωσε το σκάφος, την επιχείρηση και στη συνέχεια ο πατέρας μου ήταν αυτός που τα κατάφερε. Αν η οικογένειά μου δεν τα είχε κάνει όλα αυτά, δεν θα ήμουν εδώ, θα ψάρευα με τον πατέρα μου.

MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία

Χάρη σε αυτούς, το όνειρο αυτού του παιδιού έγινε πραγματικότητα. Έτσι, όλα όσα μου συμβαίνουν δεν είναι εξαιτίας μου, επειδή προπονήθηκα ή επειδή είμαι πολύ καλός, αλλά εξαιτίας τους, οι οποίοι διακινδύνευσαν τη ζωή τους, τη δουλειά τους και το σπίτι τους για ένα παιδί που είχε ένα χόμπι. Έτσι, όλα όσα είμαι σήμερα τα οφείλω σε αυτούς.

Έχω μεγάλο εγωισμό και ψάχνω πράγματα για μένα στη Google. Μια μέρα σκέφτηκα να τσεκάρω το Wallapop (σελίδα πωλήσεων) για να δω τι πωλείται από τον Pedro Acosta και είδα μπότες, sliders, γάντια και πράγματα που δεν ήταν δικά μου αλλά ισχυρίζονταν ότι ήταν. Έτσι, βαρέθηκα να λένε ψέματα και σκέφτηκα να καπελώσω τα ψεύτικα προφίλ με κάτι που θα δημιουργούσε ντόρο, πουλώντας τα εσώρουχά που φορούσα στην Πορτογαλία".

Εκτός από την ταχύτητα που αναμφισβήτητα έχει ο Pedro Acosta, στον νεαρό αναβάτη διακρίνουμε και μία ταπεινότητα, άλλωστε στην Πορτογαλία όταν ρωτήθηκε τι ώρα είναι η πτήση του για το σπίτι του ο rookie απάντησε πως είναι φτωχός οπότε θα επιστρέψει οδικώς με το βαν της ομάδας!

motomag MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία

 

Ετικέτες

MotoGP Assen Sprint: Νίκη Fernandez με Aprilia Trackhouse στο 1-2!

Η πρώτη φορά με δύο Trackhouse στις δύο πρώτες θέσεις
MotoGP Assen Sprint: Νίκη Fernandez με Aprilia Trackhouse στο 1-2!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/6/2026

Την δεύτερη του νίκη σε αγώνα Sprint πήρε ο Fernandez και μαζί και την ηθική ικανοποίηση για την χαμένη pole position και το ρεκόρ πίστας. Ο ταχύτερος γύρος του ακυρώθηκε χωρίς να υπάρχει χρόνος να κάνει μία ακόμη προσπάθεια. Ο λόγος ήταν πως πάτησε εκτός ορίων της πίστας, κάτι πολύ εύκολο στην συγκεκριμένη περίπτωση και μπορεί εύκολα να συμβεί και στον αγώνα, όπως θα δούμε παρακάτω.

Στην εκκίνηση ο Martin πέρασε πρώτος ακολουθούμενος από τον Ai Ogura και τον Fernandez. Πίσω ερχόταν ο Bezzecchi με τον Di Giannantonio και τον Marquez και κλασσικός ο Mir, πέφτει στις πρώτες στροφές.

Πολύ γρήγορα ο Fernandez πέρασε εμπρός εκμεταλλευόμενος την κατάσταση και μαζί του πέρασε και ο Di Giannantonio αφήνοντας τον Martin να παλέψει με τον Ai Ogura σε μία μάχη που έχασε. Οι δύο Aprilia κατέληξαν πολύ γρήγορα μπροστά από τις εργοστασιακές Ducati όπου ο Marquez ήταν πρώτος. Όχι όμως για πολύ.

Στον 7ο γύρο ο Bagnaia πέρασε εμπρός σε μία κίνηση που δεν θα αποτυπωθεί στα χαρτιά καθώς πάλεψε να περάσει την Aprilia μπροστά του μέχρι τον τελευταίο γύρο, εκεί που τα έπαιξε όλα για όλα και κέρδισε ποινή μίας θέσης επειδή πάτησε εκτός. Πράγμα που έφερε την θέση πίσω στον Marquez.

Ο Martin προσπάθησε να ανακτήσει την θέση του αλλά δεν τα κατάφερε, είχε πάντα τον Bezzecchi να πιέζει, την ίδια στιγμή που η Trackhouse ήταν σε άλλο ρυθμό και δεν πιανόταν.

Ο Ai Ogura που είχε χάσει θέσεις στην εκκίνηση και όπως είπε θα είχε ξεχωρίσει νωρίτερα πέρασε στα μισά του αγώνα και τον Di Giannantonio κάνοντας το 1-2.

Η μάχη Martin και Bezzecchi είχε ενδιαφέρον κυρίως γιατί ήταν στο όριο και δεν άφηνε περιθώριο για λάθη, ενώ μέχρι να επικρατήσει ο Bezzecchi το φλερτ με την πτώση υπήρξε, πράγμα σπάνιο μεταξύ αναβατών της ίδιας ομάδας.

pos.

rider

Team

time / gap

pts

1

25R. Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

20:05.31

 

2

79A. Ogura

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

+0.362

 

3

9F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+1.131

 

4

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+2.161

 

5

89J. Martin

Aprilia Racing

+4.591

 

6

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

+4.801

 

7

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+4.901

 

8

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+5.486

 

9

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+9.847

 

10

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+11.383

 

11

11D. Moreira

Pro Honda LCR

+12.060

 

12

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+13.232

 

13

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+13.351

 

14

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+13.663

 

15

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+14.762

 

16

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+15.535

 

17

7T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+19.437

 

18

47A. Fernandez

Yamaha Factory Racing

+29.250

 

19

35C. Crutchlow

Castrol Honda LCR

+29.462

 

Εγκαταλείψεις / Πτώσεις

 

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

   
 

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP