MotoGP – Πρώτη συνέντευξη Acosta μετά την Πορτογαλία - Οι στερήσεις της οικογένειας για να φτάσει εδώ!

Αναφέρεται στην οικογένεια του, στους αντιπάλους αλλά και τι άλλαξε από τότε που μπήκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα
motomag MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/4/2024

Ο Pedro Acosta εμφανίστηκε στην ισπανική τηλεόραση, με τον αναβάτη της GASGAS να αναφέρεται για τις πρώτες του μάχες με τα είδωλα του καθώς και για την κίνηση του να βγάλει τα εσώρουχα που φορούσε στον αγώνα της Πορτογαλίας προς πώληση.

Ο rookie του MotoGP από την ημέρα που καβάλησε για πρώτη φορά την RC16 της Red Bull GASGAS Tech3 έχει εντυπωσιάσει τους πάντες τόσο λόγω της ταχύτητας του όσο και λόγω της σταθερότητας.

Ο 19χρονος Acosta στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς έχει καταφέρει όχι μόνο να βρεθεί μαζί με τα “μεγάλα παιδιά” του MotoGP και να τους κοντράρει στα ίσα αλλά και να κατακτήσει ένα βάθρο με τον Ισπανό να γίνεται ο τρίτος νεότερος αναβάτης που το καταφέρνει αυτό στην μεγάλη κατηγορία.

motomag MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία

Μία βδομάδα πριν την έναρξη του Grand Prix of the Americas ο Acosta φιλοξενήθηκε στη δημοφιλή βραδινή ισπανική εκπομπή "El Hormiguero" όπου εκεί αποκάλυψε μεταξύ άλλων για το τι έχει αλλάξει αυτά τα χρόνια, για τις μάχες του με τους πιο έμπειρους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, για την οικογένεια του αλλά και για τα εσώρουχα που έβαλε προς πώληση στην ιστοσελίδα Wallapop.

"Bλέπω πόσο έχω αλλάξει από τότε που μπήκα στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησα στα 16 και τώρα είμαι σχεδόν 20, οπότε έχω αλλάξει. Ο πρώτος χρόνος πήγε πολύ καλά, ο τρίτος πήγε επίσης πολύ καλά, αλλά ο δεύτερος ήταν δύσκολος. Ήταν δύσκολα στην αρχή είμαι ένας διαφορετικός αναβάτης από τότε που ξεκίνησα. Αν δεν είχα ωριμάσει αγωνιστικά θα με έδιωχναν από το πρωτάθλημα, καθώς ο ρυθμός με τον οποίο έπεφτα και προκαλούσα ζημιές στις μοτοσυκλέτες δεν ήταν φυσιολογικός.

MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία

Στο Qatar πάλεψα με τον Marquez, εκείνος το έκανε με τον Rossi και τώρα το έκανα εγώ. Φαίνεται πιο εύκολο στην τηλεόραση από ό,τι το έζησα. Πρέπει να είσαι “ενοχλητικός” όταν αγωνίζεσαι να προκαλείς. Ήταν όμορφο αυτό που συνέβη. Τώρα όσον αφορά τον αγώνα της Πορτογαλίας οι άνθρωποι της ομάδας μου με πλησίασαν και μου ψιθύρισαν στο αυτί, απλά κάνε το και πήγα και τα έδωσα όλα. Ελπίζω όλα να παραμείνουν τόσο όμορφα όσο είναι τώρα. Διασκεδάζω και πληρώνομαι γι' αυτό που κάνω, τι άλλο θα μπορούσα να θέλω!

Για να είμαι εδώ χρειάστηκε η οικογένεια μου να θυσιάσει πολλά. Πάνω απ' όλα, ο παππούς μου που δεν είναι εδώ. Έκανε τα πάντα έδωσε το σκάφος, την επιχείρηση και στη συνέχεια ο πατέρας μου ήταν αυτός που τα κατάφερε. Αν η οικογένειά μου δεν τα είχε κάνει όλα αυτά, δεν θα ήμουν εδώ, θα ψάρευα με τον πατέρα μου.

MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία

Χάρη σε αυτούς, το όνειρο αυτού του παιδιού έγινε πραγματικότητα. Έτσι, όλα όσα μου συμβαίνουν δεν είναι εξαιτίας μου, επειδή προπονήθηκα ή επειδή είμαι πολύ καλός, αλλά εξαιτίας τους, οι οποίοι διακινδύνευσαν τη ζωή τους, τη δουλειά τους και το σπίτι τους για ένα παιδί που είχε ένα χόμπι. Έτσι, όλα όσα είμαι σήμερα τα οφείλω σε αυτούς.

Έχω μεγάλο εγωισμό και ψάχνω πράγματα για μένα στη Google. Μια μέρα σκέφτηκα να τσεκάρω το Wallapop (σελίδα πωλήσεων) για να δω τι πωλείται από τον Pedro Acosta και είδα μπότες, sliders, γάντια και πράγματα που δεν ήταν δικά μου αλλά ισχυρίζονταν ότι ήταν. Έτσι, βαρέθηκα να λένε ψέματα και σκέφτηκα να καπελώσω τα ψεύτικα προφίλ με κάτι που θα δημιουργούσε ντόρο, πουλώντας τα εσώρουχά που φορούσα στην Πορτογαλία".

Εκτός από την ταχύτητα που αναμφισβήτητα έχει ο Pedro Acosta, στον νεαρό αναβάτη διακρίνουμε και μία ταπεινότητα, άλλωστε στην Πορτογαλία όταν ρωτήθηκε τι ώρα είναι η πτήση του για το σπίτι του ο rookie απάντησε πως είναι φτωχός οπότε θα επιστρέψει οδικώς με το βαν της ομάδας!

motomag MotoGP – O Acosta εξηγεί γιατί πούλησε τα εσώρουχα που φορούσε στην Πορτογαλία

 

Ετικέτες

MotoGP Αυστρία FP1: Το θαύμα της εντός έδρας έδειξαν Acosta και Espargaro κάνοντας το 1-2 με KTM

Καλά ξεκίνησε η FP1 για τους Αυστριακούς
MotoGP Αυστρία FP1: Το θαύμα της εντός έδρας έδειξαν Acosta και Espargaro κάνοντας το 1-2 με KTM
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/9/2026

Για την KTM το Σαββατοκύριακο ξεκινά λίγο πιο αισιόδοξα από εκείνο που και η ίδια περίμενε με δύο RC16 να βρίσκονται στην κορυφή της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, στην FP1.

Ο Pedro Acosta είχε βέβαια μία ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις δηλώσεις της Πέμπτης, κάτι που έτσι και αλλιώς έχει κάθε φορά στην Αυστρία. Σήμερα το πρωί όμως την επισφράγισε αυτή την αυτοπεποίθηση όντας ο ταχύτερος, ενώ ο αναβάτης δοκιμών και αντικαταστάτης του Maverick Viñales στην Tech3, ο Pol Espargaro, ολοκλήρωσε τη διαδικασία στη δεύτερη θέση.

Βέβαια οι συνθήκες δεν ήταν ενδεικτικές για οποιοδήποτε συμπέρασμα και εξαιτίας τους οι χρόνοι απέχουν 2 δευτερόλεπτα από τον απόλυτο χρόνο γύρου και ένα τρίτο του δευτερολέπτου από το ρεκόρ γύρου αγώνα.

Ο Jorge Martin ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην τρίτη θέση και ταχύτερος με την Aprilia, παρόλο που αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στην πρώτη του προσπάθεια. Ο Marc Marquez είχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μερικά εκατοστά πίσω από τον Martin, ενώ ο Johann Zarco έφερε την LCR Honda στην πέμπτη θέση. Ο Marco Bezzecchi ανέβασε τη δεύτερη εργοστασιακή Aprilia στην έκτη θέση, ενώ ο Raul Fernandez έκανε τρεις τις Aprilia στην πρώτη επτάδα οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα της Trackhouse MotoGP.

Ο Alex Marquez ήταν η δεύτερη Ducati και αρκετά πιο κάτω σε χρόνους. Ο αναβάτης της Gresini Ducati είχε στη δική του GP26 τη νέα πίσω αεροτομή που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από τις μοτοσυκλέτες της Ducati Lenovo, ενώ οι Diogo Moreira και Luca Marini συμπλήρωσαν τις τρεις Honda στην πρώτη δεκάδα.

 

Αποτελέσματα FP1

Θέση

No.

Αναβάτης

MOTO

Χρόνος

Διαφ

1

37

Pedro Acosta

KTM

1:29.851

-

2

44

Pol Espargaro

KTM

1:30.084

0.233

3

89

Jorge Martin

Aprilia

1:30.159

0.308

4

93

Marc Marquez

Ducati

1:30.186

0.335

5

5

Johann Zarco

Honda

1:30.364

0.513

6

72

Marco Bezzecchi

Aprilia

1:30.384

0.533

7

25

Raul Fernandez

Aprilia

1:30.417

0.566

8

73

Alex Marquez

Ducati

1:30.482

0.631

9

11

Diogo Moreira

Honda

1:30.520

0.669

10

10

Luca Marini

Honda

1:30.531

0.680

11

54

Fermin Aldeguer

Ducati

1:30.560

0.709

12

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

1:30.651

0.800

13

43

Jack Miller

Yamaha

1:30.694

0.843

14

33

Brad Binder

KTM

1:30.712

0.861

15

20

Fabio Quartararo

Yamaha

1:30.772

0.921

16

21

Franco Morbidelli

Ducati

1:30.848

0.997

17

23

Enea Bastianini

KTM

1:30.861

1.010

18

63

Francesco Bagnaia

Ducati

1:30.973

1.122

19

79

Ai Ogura

Aprilia

1:31.255

1.404

20

30

Takaaki Nakagami

Honda

1:31.289

1.438

21

42

Alex Rins

Yamaha

1:31.338

1.487

22

7

Toprak Razgatlioglu

Yamaha

1:32.363

2.512

 

Ετικέτες