MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”

Βήμα βήμα η προσέγγιση του Marquez για να βρεθεί να παλεύει με τους πρώτους
motomag MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/2/2024

O Marc Marquez ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του τεστ στο Qatar στην 16η θέση εννέα δέκατα μακριά από τον πρώτο χρόνο του Pecco Bagnaia. Ο νέος αναβάτης της Gresini Racing Team για ακόμη μία φορά τόνισε πως χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσει τη νέα του μοτοσυκλέτα, ενώ δήλωσε πως έχει απέναντι του αναβάτες οι οποίοι είναι πολύ γρήγοροι.

Οι οπαδοί του Marquez αλλά και οι λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλετών θέλουν να δουν τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP να είναι ξανά ανταγωνιστικός πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα ωστόσο αυτό σύμφωνα με τον Marquez θέλει χρόνο και υπομονή.

Ο νέος αναβάτης της Gresini μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του τεστ στο Qatar μίλησε για το πως έχουν τα μέχρι τώρα δεδομένα ενώ επισήμανε πάλι πως χρειάζεται χρόνος: “Σε σχέση με την Sepang εδώ αισθάνθηκα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα αρχικά στάδια της διαδικασίας πάνω στη μοτοσυκλέτα μου. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δούλεψα πάνω στις επιδόσεις μας και στο στιλ οδήγησης μου. Αργότερα πραγματοποιήσαμε κάποιες αλλαγές στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας.

MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”

Καταλαβαίνω τις προσδοκίες των οπαδών. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Έχω περάσει τέσσερα δύσκολα χρόνια. Πρέπει να το πάρω βήμα βήμα και να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα. Χρειάζεται χρόνος γιατί είμαι απλά ένας άνθρωπος. Τα χρόνια περνούν και η φυσική εξέλιξη των αγώνων είναι οι νέοι αναβάτες να είναι πολύ γρήγοροι. Κάθε αθλητής έχει τις κορυφαίες στιγμές του. Στη συνέχεια πρέπει να καταλάβεις τον τρόπο να προσαρμόζεσαι στις νέες συνθήκες.

Κάθε φορά που έρχομαι σε μία νέα πίστα με την GP23 της Ducati, οδηγώ με το ένστικτο μου, και μετά από έντεκα χρόνια με την Honda, αυτό είναι απλά προγραμματισμένο, γίνεται αυτόματα. Θα είναι σίγουρα μια δύσκολη σεζόν. Τρεις ή τέσσερις αναβάτες στη Ducati είναι εξαιρετικά δυνατοί. Δεν είναι ο στόχος μου να κερδίσω (σσ. όχι αμέσως). Γιατί αν αυτός ήταν ο στόχος μου, θα απογοητευόμουν πολύ γρήγορα.”

Για να δούμε πως θα κυλήσει η δεύτερη ημέρα του τεστ στο Qatar και σε τι θέση θα βρεθεί ο Marc Maqruez.

MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες