MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”

Βήμα βήμα η προσέγγιση του Marquez για να βρεθεί να παλεύει με τους πρώτους
motomag MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/2/2024

O Marc Marquez ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του τεστ στο Qatar στην 16η θέση εννέα δέκατα μακριά από τον πρώτο χρόνο του Pecco Bagnaia. Ο νέος αναβάτης της Gresini Racing Team για ακόμη μία φορά τόνισε πως χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσει τη νέα του μοτοσυκλέτα, ενώ δήλωσε πως έχει απέναντι του αναβάτες οι οποίοι είναι πολύ γρήγοροι.

Οι οπαδοί του Marquez αλλά και οι λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλετών θέλουν να δουν τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP να είναι ξανά ανταγωνιστικός πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα ωστόσο αυτό σύμφωνα με τον Marquez θέλει χρόνο και υπομονή.

Ο νέος αναβάτης της Gresini μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του τεστ στο Qatar μίλησε για το πως έχουν τα μέχρι τώρα δεδομένα ενώ επισήμανε πάλι πως χρειάζεται χρόνος: “Σε σχέση με την Sepang εδώ αισθάνθηκα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα αρχικά στάδια της διαδικασίας πάνω στη μοτοσυκλέτα μου. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δούλεψα πάνω στις επιδόσεις μας και στο στιλ οδήγησης μου. Αργότερα πραγματοποιήσαμε κάποιες αλλαγές στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας.

MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”

Καταλαβαίνω τις προσδοκίες των οπαδών. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Έχω περάσει τέσσερα δύσκολα χρόνια. Πρέπει να το πάρω βήμα βήμα και να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα. Χρειάζεται χρόνος γιατί είμαι απλά ένας άνθρωπος. Τα χρόνια περνούν και η φυσική εξέλιξη των αγώνων είναι οι νέοι αναβάτες να είναι πολύ γρήγοροι. Κάθε αθλητής έχει τις κορυφαίες στιγμές του. Στη συνέχεια πρέπει να καταλάβεις τον τρόπο να προσαρμόζεσαι στις νέες συνθήκες.

Κάθε φορά που έρχομαι σε μία νέα πίστα με την GP23 της Ducati, οδηγώ με το ένστικτο μου, και μετά από έντεκα χρόνια με την Honda, αυτό είναι απλά προγραμματισμένο, γίνεται αυτόματα. Θα είναι σίγουρα μια δύσκολη σεζόν. Τρεις ή τέσσερις αναβάτες στη Ducati είναι εξαιρετικά δυνατοί. Δεν είναι ο στόχος μου να κερδίσω (σσ. όχι αμέσως). Γιατί αν αυτός ήταν ο στόχος μου, θα απογοητευόμουν πολύ γρήγορα.”

Για να δούμε πως θα κυλήσει η δεύτερη ημέρα του τεστ στο Qatar και σε τι θέση θα βρεθεί ο Marc Maqruez.

MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”