MotoGP - Rins και Espargaro ελπίζουν σε ένα θαύμα για να αγωνιστούν στο Γερμανικό GP

Οι πτώσεις που είχαν στο Assen θα κοστίσουν ακριβά και στους δύο αναβάτες όπως φαίνεται
motomag MotoGP - Rins και Espargaro ελπίζουν σε ένα θαύμα για να αγωνιστούν στο Γερμανικό GP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/7/2024

Το Grand Prix του Assen δεν κύλησε όπως θα ήθελαν οι Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP Team). Αμφότεροι είχαν πτώσεις στην πρώτη στροφή της πίστας στον αγώνα Sprint Race και στον κυρίως αγώνα, με τη συμμετοχή των δύο αναβατών στο αγώνα της Γερμανίας να κρίνεται αμφίβολη.

Όσον αφορά την υπόθεση του Espargaro, ο αναβάτης της Aprilia ο οποίος έσπασε το πέμπτο μετακάρπιο στο δεξί του χέρι μετά την πτώση του Σαββάτου, θα υποβληθεί σε μαγνητοθεραπεία ώστε να προσπαθήσει να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης του τραύματος για να λάβει μέρος στο γερμανικό MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στην Aprilia όλοι γνωρίζουν πως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί και για αυτό ελπίζουν σε ένα θαύμα. Ο επικεφαλής της ομάδας Massimo Rivola ανέφερε: "Τώρα πρέπει να ελπίζουμε σε μια θαυματουργή ανάρρωση για τον Aleix ενόψει του Sachsenring”.

MotoGP - Rins και Espargaro ελπίζουν σε ένα θαύμα για να αγωνιστούν στο Γερμανικό GP

Η ιταλική ομάδα αν δεν τα καταφέρει ο Aleix Espargarο να αγωνιστεί όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει δύο αναβάτες στο box της καθώς και ο δοκιμαστής της ομάδας Lorenzo Savadori βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά το κάταγμα που υπέστη στην πλάτη στον αγώνα Sprint Race του Σαββάτου.

Τα νέα δεν είναι καλά όμως ούτε στο στρατόπεδο της Monster Energy Yamaha MotoGP Team. O Alex Rins είχε πτώση στην πρώτη στροφή στον αγώνα της Κυριακής και όπως όλα δείχνουν ο Ισπανός έχει υποστεί κάταγμα στο δεξί του πόδι ενώ έχει και ένα αιμάτωμα στον δεξιό του καρπό. Ο Rins βρίσκεται ήδη σε νοσοκομείο στη Μαδρίτη ώστε να υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις καθώς υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση.

MotoGP - Rins και Espargaro ελπίζουν σε ένα θαύμα για να αγωνιστούν στο Γερμανικό GP

Ο Team Director, Massimo Meregalli ανέφερε σχετικά με την κατάσταση του Rins: "Ο Alex ήταν πολύ άτυχος καθώς είχε μια πτώση στην πρώτη στροφή. Χτύπησε το δεξί του χέρι και πόδι και είμαστε τυχεροί που ο τραυματισμός δεν είναι πολύ σοβαρός ωστόσο πιθανότατα θα χρειαστεί και πάλι χειρουργική επέμβαση".

Όσκαρ ατυχίας για τον Alex Rins όπως φαίνεται καθώς πάλι θα χρειαστεί να χειρουργηθεί ενώ και ο Aleix Espargaro δεν τα πάει καλύτερα αν σκεφτούμε πως θα πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου για να βρεθεί ξανά στη σέλα της RS-GP.

Ετικέτες

MotoGP, Assen Practice: Bezzecchi ξανά πρώτος - Όλες οι ιαπωνικές μοτοσυκλέτες εκτός δεκάδας - Highside για Alex Marquez

Acosta τρίτος, M. Marquez έκτος και Martin ένατος
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/6/2026

Ο Marco Bezzecchi συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο FP1, καθώς ήταν και πάλι ο ταχύτερος με τον Raul Fernandez να ακολουθεί. Μάλιστα στις τέσσερις πρώτες θέσεις είδαμε τρεις Aprilia, ενώ καμία Honda και Yamaha δεν κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα.

Η θερμοκρασία στην Ολλανδία είναι αρκετά υψηλή, κάτι που δεν βοήθησε ούτε τους αναβάτες, αλλά ούτε και τα ελαστικά για να αποδώσουν στο μέγιστο. Στο ξεκίνημα των δοκιμών ο Bezzecchi έδωσε τον ρυθμό με 1:32:275, ενώ αμέσως μετά έγραψε 1:32:145. Πίσω του κι από κοντά ήταν ο Pedro Acosta, με τους υπόλοιπους αναβάτες να είναι μακριά, πάνω από μισό δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

Στην συνέχεια ο Jorge Martin έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και ήταν ο μόνος αναβάτης ως τότε που έγραψε 1:31, για λίγο όμως, αφού Bezzecchi και Fernandez πέρασαν μπροστά. Fermin Aldeguer, Acosta και Ai Ogura έκλειναν την πρώτη εξάδα.

Τότε ο Ai Ogura, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έγραψε 1:31:443 και πέρασε μπροστά από όλους! Αυτό αυτόματα σήμαινε εκείνη τη στιγμή πως τέσσερις Aprilia βρίσκονταν στις τέσσερις πρώτες θέσεις!

Είκοσι λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών, ο Marc Marquez έβαλε μαλακό ελαστικό και έγραψε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, μπαίνοντας ανάμεσα στα Aprilia και λίγο αργότερα ο Acosta πέρασε τέταρτος, την ώρα που ο Aldeguer είχε πτώση, από την οποία μάλιστα πιθανώς τραυματίστηκε.

Μπαίνοντας στα τελευταία δέκα λεπτά των δοκιμών ο Bezzecchi έγραψε 1:31:123, ο Fernandez πέρασε δεύτερος και ο Alex Marquez τρίτος, ενώ την ώρα εκείνη ο Pecco Bagnaia ήταν 17ος.

Πτώση είχε ο Martin με πολλά χιλιόμετρα, αλλά ευτυχώς ήταν ανώδυνη για τον Ισπανό, όμως ο Alex Marquez είχε κι εκείνος πτώση και πιθανώς ο Ισπανός να έχει τραυματιστεί ξανά, αφού δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον προηγούμενο τραυματισμό του, με την κόκκινη σημαία να κάνει την εμφάνισή της.

Στο τέλος ο Bagnaia μπήκε στην 10άδα πετυχαίνοντας τον 5ο καλύτερο χρόνο, ενώ εκτός δεκάδας έμειναν οι Diogo Moreira, Fabio Quartararo και Luca Marini, κάτι που σημαίνει πως θα τους δούμε αύριο στο Q1.

Ας δούμε παρακάτω τον καλύτερο χρόνο ανά αναβάτη με τους δέκα πρώτους να προκρίνονται στο Q2.

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:31.12

2

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:31.30

3

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:31.31

4

Ai Ogura

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

1:31.36

5

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:31.38

6

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:31.44

7

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.46

8

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:31.58

9

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:31.63

10

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:31.70

11

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1:31.72

12

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:31.82

13

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:31.85

14

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

1:31.86

15

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:32.08

16

Maverick Viñales

Red Bull KTM Tech3

1:32.30

17

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1:32.37

18

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:32.40

19

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:32.42

20

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1:32.59

21

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:32.82

22

Augusto Fernandez

Yamaha Factory Racing

1:33.11

23

Cal Crutchlow

Castrol Honda LCR

1:33.21