MotoGP Assen Sprint: Νίκη Bagnaia με ολική επικράτηση

Πτώση Marquez σε rookie στιλ
Νίκη bagnaia assen
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/6/2024

Μία ξεκάθαρη νίκη πήρε ο Bagnaia στον αγώνα Sprint δίχως ο Martin να μπορεί να απαντήσει, ως άλλωστε και ο μόνος που θα μπορούσε να το κάνει. Ο Vinales ήταν σε μία σταθερά τρίτη θέση ιδιαίτερα μετά την πτώση του Marc Marquez στην αρχή μάλιστα του αγώνα από ένα λάθος που δεν περιμένεις να συμβεί από αναβάτη της δικής του εμπειρίας. Εκ πρώτης όψης πάτησε στο κερμπ πολύ πιο μέσα από αυτό που θα έπρεπε με αποτέλεσμα να το γόνατο και μαζί ολόκληρη η μοτοσυκλέτα να ανασηκωθούν και στο επόμενο κλάσμα να σέρνεται προς την έξοδο.

Από εκείνη την ώρα ο Binder θα πιέζει τον Alex Marquez στη μάχη για την 4η θέση αλλά θα το κάνει λιγότερο από εκείνο που πιέζεται ο ίδιος από τον Bastianini. Ο οποίος πέρασε μετά από λίγο την KTM και λίγο αργότερα στο τελευταίο εσάκι πριν την ευθεία εκκίνησης, εκεί που έχουμε δει ιστορικές προσπεράσεις, ο Bastianini κατάφερε να περάσει και τον νεότερο Marquez, ταυτόχρονα με τον Aleix Espargaro που προσπερνούσε τον Binder. Με τον Fernandez να τρώει ποινή για τα όρια της πίστας και τον Bagnaia να παίρνει αντίστοιχη προειδοποίηση, ήταν ξεκάθαρο πως η πρόσφυση δεν ήταν κάτι σταθερό σε όλη την πίστα εκείνη την ώρα της ημέρας, όπως άλλωστε τόνισαν αμέσως μετά τον αγώνα ορισμένοι από τους αναβάτες.

Πτώση σημείωσε και ο Rins αλλά συνέχισε ενώ τα προβλήματα συνεχίστηκαν για την Honda  πρόβλημα στον κινητήρα του Marini. Μετά την πτώση του Marc Marquez που μπορούσε να πιέσει τον Vinales, η μόνη ουσιαστική μάχη του σύντομου αγώνα Sprint ήταν εκείνη της 4ης θέσης. Ο Bagnaia δεν είχε σήμερα αντίπαλο μετά την απόλυτη επικράτηση στην κατάταξη και τον Sprint και με δεδομένο πως οι συνθήκες θα μείνουν παρόμοιες και αύριο, ο αγώνας δεν αναμένεται παρά να είναι μία εσωτερική υπόθεση της Ducati.

θεση

βαθμοι

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος / Διαφ.

1

12

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

19:58.090

2

9

89J. Martin

Prima Pramac Racing

+2.355

3

7

12M. Viñales

Aprilia Racing

+4.103

4

6

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+6.377

5

5

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+8.869

6

4

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+9.727

7

3

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+10.828

8

2

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+13.196

9

1

21F. Morbidelli

Prima Pramac Racing

+13.560

10

 

31P. Acosta

Red Bull GASGAS Tech3

+15.972

11

 

72M. Bezzecchi

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+16.036

12

 

88M. Oliveira

Trackhouse Racing

+16.082

13

 

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+18.739

14

 

36J. Mir

Repsol Honda Team

+21.791

15

 

37A. Fernandez

Red Bull GASGAS Tech3

+22.450

16

 

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+23.690

17

 

25R. Fernandez

Trackhouse Racing

+24.430

18

 

30T. Nakagami

IDEMITSU Honda LCR

+29.568

19

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+83.553

Πτώσεισ - εγκαταλειψεισ

   

41A. Espargaro

Aprilia Racing

12 laps

   

10L. Marini

Repsol Honda Team

4 laps

   

32L. Savadori

Aprilia Racing

4 laps

   

93M. Marquez

Gresini Racing MotoGP

1 laps

 

Ετικέτες

MotoGP: LCR Honda - Ακόμη χωρίς αντικαταστάτη του Johann Zarco για το Mugello

O Takaaki Nakagami εμφανίζεται ως επικρατέστερη επιλογή
Zarco
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/5/2026

Η LCR Honda επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τον αντικαταστάτη του Johann Zarco για το Grand Prix Ιταλίας στο Mugello, καθώς ο Γάλλος αναρρώνει από τους τραυματισμούς που υπέστη στο σοβαρό ατύχημα της Καταλονίας.

Ο Zarco θα απουσιάσει από τον αγώνα της Ιταλίας μετά τον τραυματισμό του στον πρώτο γύρο του Grand Prix Καταλονίας στις 17 Μαΐου, όταν υπέστη ρήξη στους συνδέσμους του γονάτου αλλά και κάταγμα στο κάτω μέρος της περόνης. Ο Γάλλος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Λόγω του διαστήματος δύο εβδομάδων ανάμεσα στους αγώνες της Καταλονίας και του Mugello, οι κανονισμοί υποχρεώνουν τη LCR Honda να χρησιμοποιήσει αντικαταστάτη, ωστόσο η ομάδα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιος θα καλύψει τη θέση του Zarco στην ομάδα.

Zarco

Σε επίσημη ενημέρωση μέσω social media στις 25 Μαΐου, η ομάδα ανέφερε: "Ενώ ο Johann Zarco περιμένει να υποβληθεί σε επέμβαση, η Castrol Honda LCR συνεχίζει να εργάζεται για την εύρεση αντικαταστάτη για τους επόμενους αγώνες. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα, μόλις οριστικοποιηθούν όλα."

O Zarco θα απουσιάσει σίγουρα από τους δύο επόμενους αγώνες σε Mugello και Balaton Park, αλλά η φύση των τραυματισμών του και κυρίως οι ρήξεις πρόσθιων και οπίσθιων συνδέσμων στο γόνατο μάλλον θα χρειαστούν περισσότερο καιρό για να θεραπευτούν, ειδικά αν σκεφτούμε πως ακόμη ο Γάλλος δεν έχει εγχειριστεί γι' αυτά τα τραύματα.

Το επικρατέστερο όνομα για τη θέση θεωρείται ο Takaaki Nakagami, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη δομή της LCR Honda μετά την πολυετή παρουσία του στην ομάδα από το 2019 έως και το 2024.

Nakagami

Ο Ιάπωνας είχε πετύχει τρεις τέταρτες θέσεις με τη Honda, ενώ το 2020 κατέκτησε και pole position στο δεύτερο Grand Prix του Aragon. Παρότι το Mugello δεν συγκαταλεγόταν ποτέ στις πιο δυνατές του πίστες, είχε τερματίσει πέμπτος εκεί το 2019, στη δεύτερη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Το 2026 ο Nakagami έχει επικεντρωθεί κυρίως στον ρόλο του δοκιμαστή της Honda και στην εξέλιξη της νέας MotoGP μοτοσυκλέτας των 850 κυβικών για το 2027. Ωστόσο, χρειάστηκε να επιστρέψει και στο πρόγραμμα της υπάρχουσας RC213V μετά τον τραυματισμό του Aleix Espargaro στις δοκιμές της Sepang τον Απρίλιο.

Nakagami

Η τελευταία αγωνιστική συμμετοχή του Nakagami στα MotoGP ήταν ως wildcard στην Ιαπωνία πέρυσι, όπου εγκατέλειψε τον αγώνα, ενώ είχε αγωνιστεί και στο Mugello το 2025 ως αντικαταστάτης του Luca Marini μετά τον τραυματισμό του Ιταλού στις δοκιμές για τον 8ώρο αγώνα της Suzuka.