MotoGP Assen Sprint: Νίκη Bagnaia με ολική επικράτηση

Πτώση Marquez σε rookie στιλ
Νίκη bagnaia assen
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/6/2024

Μία ξεκάθαρη νίκη πήρε ο Bagnaia στον αγώνα Sprint δίχως ο Martin να μπορεί να απαντήσει, ως άλλωστε και ο μόνος που θα μπορούσε να το κάνει. Ο Vinales ήταν σε μία σταθερά τρίτη θέση ιδιαίτερα μετά την πτώση του Marc Marquez στην αρχή μάλιστα του αγώνα από ένα λάθος που δεν περιμένεις να συμβεί από αναβάτη της δικής του εμπειρίας. Εκ πρώτης όψης πάτησε στο κερμπ πολύ πιο μέσα από αυτό που θα έπρεπε με αποτέλεσμα να το γόνατο και μαζί ολόκληρη η μοτοσυκλέτα να ανασηκωθούν και στο επόμενο κλάσμα να σέρνεται προς την έξοδο.

Από εκείνη την ώρα ο Binder θα πιέζει τον Alex Marquez στη μάχη για την 4η θέση αλλά θα το κάνει λιγότερο από εκείνο που πιέζεται ο ίδιος από τον Bastianini. Ο οποίος πέρασε μετά από λίγο την KTM και λίγο αργότερα στο τελευταίο εσάκι πριν την ευθεία εκκίνησης, εκεί που έχουμε δει ιστορικές προσπεράσεις, ο Bastianini κατάφερε να περάσει και τον νεότερο Marquez, ταυτόχρονα με τον Aleix Espargaro που προσπερνούσε τον Binder. Με τον Fernandez να τρώει ποινή για τα όρια της πίστας και τον Bagnaia να παίρνει αντίστοιχη προειδοποίηση, ήταν ξεκάθαρο πως η πρόσφυση δεν ήταν κάτι σταθερό σε όλη την πίστα εκείνη την ώρα της ημέρας, όπως άλλωστε τόνισαν αμέσως μετά τον αγώνα ορισμένοι από τους αναβάτες.

Πτώση σημείωσε και ο Rins αλλά συνέχισε ενώ τα προβλήματα συνεχίστηκαν για την Honda  πρόβλημα στον κινητήρα του Marini. Μετά την πτώση του Marc Marquez που μπορούσε να πιέσει τον Vinales, η μόνη ουσιαστική μάχη του σύντομου αγώνα Sprint ήταν εκείνη της 4ης θέσης. Ο Bagnaia δεν είχε σήμερα αντίπαλο μετά την απόλυτη επικράτηση στην κατάταξη και τον Sprint και με δεδομένο πως οι συνθήκες θα μείνουν παρόμοιες και αύριο, ο αγώνας δεν αναμένεται παρά να είναι μία εσωτερική υπόθεση της Ducati.

θεση

βαθμοι

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος / Διαφ.

1

12

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

19:58.090

2

9

89J. Martin

Prima Pramac Racing

+2.355

3

7

12M. Viñales

Aprilia Racing

+4.103

4

6

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+6.377

5

5

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+8.869

6

4

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+9.727

7

3

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+10.828

8

2

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+13.196

9

1

21F. Morbidelli

Prima Pramac Racing

+13.560

10

 

31P. Acosta

Red Bull GASGAS Tech3

+15.972

11

 

72M. Bezzecchi

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+16.036

12

 

88M. Oliveira

Trackhouse Racing

+16.082

13

 

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+18.739

14

 

36J. Mir

Repsol Honda Team

+21.791

15

 

37A. Fernandez

Red Bull GASGAS Tech3

+22.450

16

 

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+23.690

17

 

25R. Fernandez

Trackhouse Racing

+24.430

18

 

30T. Nakagami

IDEMITSU Honda LCR

+29.568

19

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+83.553

Πτώσεισ - εγκαταλειψεισ

   

41A. Espargaro

Aprilia Racing

12 laps

   

10L. Marini

Repsol Honda Team

4 laps

   

32L. Savadori

Aprilia Racing

4 laps

   

93M. Marquez

Gresini Racing MotoGP

1 laps

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Pecco Bagnaia αναλαμβάνει την ευθύνη για την απογοήτευση της Παρασκευής στην Ταϊλάνδη

Ο Ιταλός εξηγεί γιατί έμεινε εκτός Q2 στην πρεμιέρα του 2026 στην Ταϊλάνδη
Pecco Bagnaia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/2/2026

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ducati παραδέχθηκε ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά τις συνθήκες της Παρασκευής στο Buriram, τονίζοντας πως "δεν βρήκαμε ποτέ το σωστό timing".

Ο Francesco Bagnaia βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης μεγάλης έκπληξης της σεζόν 2026 του MotoGP, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απευθείας πρόκριση στο Q2 στο Grand Prix της Ταϊλάνδης.

Ο αναβάτης της Ducati Corse ολοκλήρωσε την Παρασκευή μόλις στη 15η θέση, όντας ο μοναδικός αναβάτης με GP26 που δεν πέρασε απευθείας στη δεύτερη περίοδο των κατατακτηρίων. Κι όμως, είχε φτάσει στην πρεμιέρα με ανεβασμένη ψυχολογία, έπειτα από θετικά τεστ προετοιμασίας.

"Δεν δούλεψα καλά - Ήταν δικό μου λάθος"

Ο Bagnaia δεν αναζήτησε δικαιολογίες, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα, σε μια ημέρα που επηρεάστηκε από βροχή και μεταβαλλόμενες συνθήκες.

"Δεν δούλεψα καλά εκείνη τη στιγμή. Το απόγευμα ήταν σίγουρα περίπλοκο και δεν κατάφερα να είμαι ανταγωνιστικός. Είχαμε κάποια πράγματα να δοκιμάσουμε, αλλά με αυτές τις συνθήκες ίσως θα ήταν καλύτερο να μείνουμε σταθεροί. Νομίζω ότι δεν βρήκαμε ποτέ το σωστό timing. Αλλά είναι μόνο η πρώτη μέρα. Έχουμε αύριο για να επιστρέψουμε στο Q2 και να δώσουμε το 100%."

Σε δηλώσεις του και στο επίσημο site του MotoGP πρόσθεσε: "Απλώς δούλεψα άσχημα. Δεν μπήκα σωστά στις συνθήκες, που ήταν διαφορετικές, και δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ."

Bezzecchi σε άλλο επίπεδο

Την ίδια στιγμή, ο Marco Bezzecchi με την Aprilia κυριάρχησε την Παρασκευή στο Buriram, επιβεβαιώνοντας την καλή εικόνα της ιταλικής ομάδας από τα χειμερινά τεστ.

Ο Bagnaia παραδέχθηκε ότι ο Bezzecchi δείχνει να έχει πλεονέκτημα: "Το πρωί ήταν αρκετά καλό, αλλά βλέπουμε μια εξαιρετικά γρήγορη Aprilia με τον Bezzecchi. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έχει μια καλή διαφορά από όλους τους υπόλοιπους."

Το απόγευμα, μια μικρή αλλαγή στο set-up αποδείχθηκε καθοριστική:

"Δοκιμάσαμε κάτι ελαφρώς διαφορετικό και είχε σημαντικό αντίκτυπο. Δεν μπόρεσα να είμαι ανταγωνιστικός. Βλέποντας τη βροχή και τον αέρα να έρχονται, προσπαθήσαμε να γράψουμε χρόνο αμέσως, αλλά δεν ήμουν στην καλύτερη κατάσταση από πλευράς ρυθμίσεων. Ήταν δικό μου λάθος που δεν εκμεταλλεύτηκα πλήρως την κατάσταση."

Η Aprilia κατάφερε να τοποθετήσει τρεις μοτοσυκλέτες απευθείας στο Q2, ενώ για τη Ducati προκρίθηκαν οι Marc Marquez, Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio.

Honda και KTM έχουν από δύο μοτοσυκλέτες στην πρώτη μάχη για την pole της χρονιάς, με τον Bagnaia να καλείται πλέον να περάσει από το Q1 αν θέλει να περιορίσει τη ζημιά στο ξεκίνημα της σεζόν.