Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP Sachsenring 2019: Αποτελέσματα ελεύθερων δοκιμών

Στην κορυφή ο Marquez

Η πρώτη ημέρα δοκιμών στο Sachsenring κύλησε κάτω από ευνοϊκές συνθήκες, αν και κατά γενική ομολογία η πρόσφυση της γερμανικής πίστας δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τα MotoGP. Παρ' όλα αυτά, ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει εννιά φορές συνεχόμενα την pole position και τη νίκη επί γερμανικού εδάφους, o Marc Marquez, κατάφερε μετά και τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές να βρεθεί στην κορυφή του πίνακα των χρονομετρήσεων. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda έκανε συνεχόμενες εξόδους στην πίστα, δοκιμάζοντας εναλλάξ τις μοτοσυκλέτες με το αλουμινένιο και το καλυμμένο με carbon πλαίσιο για το RC213V.


Δέκα λεπτά όμως πριν τελειώσει και το δεύτερο session, ο Marquez βγήκε με τα μαλακά ελαστικά, ανέβασε ρυθμό και δεν επέτρεψε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Τόσο ο Alex Rins με το Suzuki που είχε έναν εξαιρετικό ρυθμό όλη την μέρα και την πρώτη θέση μέχρι εκείνη την στιγμή, όσο και ο Fabio Quartararo που είχε τον ταχύτερο χρόνο στα FP1, δεν κατάφεραν να πετύχουν το τέμπο του Marquez. Με αυτή τη σειρά οι δύο αναβάτες ήταν στην δεύτερη και την τρίτη θέση των χρόνων, με τον Γάλλο να είναι φανερά εκνευρισμένος λόγω του ότι πέτυχε πιο αργούς αναβάτες στις τελευταίες προσπάθειές του –ανάμεσά τους και ο ομόσταυλός του Franco Morbidelli- που δεν του επέτρεψαν να κάνει κάτι καλύτερο.


Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, ο Maverick Vinales, ακολουθούμενος από έναν εντυπωσιακό Pol Espargaro ο οποίος έφερε την ΚΤΜ στην πέμπτη θέση. Έκτος τελείωσε την ημέρα ο Cal Crutchlow, κάτι που αποτελεί ένα πραγματικό θαύμα με δεδομένο τον πολύ πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό του. Με συνεχόμενες και επώδυνες παρακεντήσεις ο Crutchlow όχι μόνο ξεκίνησε τις δοκιμές –που από μόνο του είναι αξιοθαύμαστο- αλλά πέτυχε κι έναν καλό χρόνο συνολικά!
Πίσω από τον Crutchlow, στην έβδομη θέση ήταν το πρώτο Ducati με αναβάτη τον Jack Miller. Ο Αυστραλός ήταν ο μοναδικός αναβάτης της Pramac, καθώς ο team mate του Franncesco Bagnaia είχε μια πτώση νωρίς, η οποία τον οδήγησε στο νοσοκομείο για εξετάσεις στον αυχένα και το κεφάλι. Τα δύο εργοστασιακά Ducati των Petrucci και Dovizioso τερμάτισαν πίσω από τον Miller στην όγδοη και ένατη θέση, ενώ οριακά στην δέκατη θέση που προσωρινά οδηγεί στη διαδικασία των Q2 βρέθηκε ο Valentino Rossi, ο οποίος νωρίτερα στα FP1 είχε σημειώσει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο.


Στις πιο πίσω θέσεις έκλεισαν την ημέρα οι Aleix Espargaro, Franco Morbidelli και Joan Mir. Ο… τοπικός Stefan Bradl, που αντικαθιστά τον τραυματισμένο Lorenzo στην ομάδα της Repsol Honda, πέτυχε τον 14ο ταχύτερο χρόνο, με τους Takaaki Nakagami, Andrea Iannone (ο οποίος δεν κατάφερε να έχει ανάλογες δυνατές επιδόσεις όπως στις FP1), Karel Abraham και Miguel Oliveira να ακολουθούν.

Tags: