MotoGP: Ο Stephan Bradl αντικαθιστά το Lorenzo

Με δύο κατάγματα στη σπονδυλική στήλη ο Ισπανός
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/7/2019

Το αθώο lowside του Lorenzo κατά τη διάρκεια των FP1 της Παρασκευής πριν τον αγώνα του Assen, εξελίχθηκε σε μια τραγική πτώση με πολλαπλές επιπτώσεις. Ο Ισπανός αναβάτης Jorge Lorenzo, ενώ σερνόταν ήπια στην άσφαλτο, με το που μπήκε μέσα στην αμμοπαγίδα της πίστας ξεκίνησε να φέρνει κωλοτούμπες χωρίς –εννοείται- να μπορεί να ελέγξει το σώμα του, το οποίο σφυροκοπήθηκε στο έδαφος. Το ιστορικό του με τους τραυματισμούς ήταν βεβαρυμμένο απ’ τις προηγούμενες πτώσεις στον αγώνα και τις επίσημες δοκιμές της Βαρκελώνης. Όπως είχαμε γράψει πριν τον αγώνα του Assen, η Honda είχε μπει στη διαδικασία να βρει έναν αναβατή να αντικαταστήσει τον άτυχο Ισπανό και τώρα -όπως σωστά προβλέψαμε- ανακοίνωσε πως ο Stefan Bradl, που είναι δοκιμαστής του HRC, θα οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του Lorenzo.

Το πρωτάθλημα για το Lorenzo έχει πάει περίπατο προ πολλού καθώς όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στη δυσκολοδήγητη RC213V της Honda, αλλά πλέον οι τραυματισμοί του είναι πολύ χειρότεροι. Απ’ την πτώση στο Assen, ο Ισπανός είχε δύο κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και η αποκατάστασή του θα διαρκέσει ακόμη και μετά το καλοκαιρινό διάλλειμα. Ο Γερμάνος Bradl απ’ τη πλευρά του πλέει σε πελάγη ευτυχίας και είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα λάβει μέρος στον αγώνα του Sachsenring καθώς είναι στην έδρα του. Βέβαια δεν παρέλειψε να ευχηθεί στο Lorenzo μια καλή και ταχεία αποκατάσταση.

Ετικέτες

MotoGP 2023: Έτσι θα γίνονται οι αγώνες φέτος

Η επίσημες ανακοινώσεις για το αγωνιστικό τριήμερο
2023
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/2/2023

Όπως ξέρουμε ήδη, το 2023 οι αναβάτες των MotoGP θα τρέχουν δύο αγώνες σε κάθε πίστα, αφού το Σάββατο μετά τα χρονομετρημένα Q1 και Q2 θα γίνεται αγώνας Sprint. Τώρα η Dorna με επίσημη ανακοίνωσή της, διευκρινίζει τις λεπτομέρειες του αγωνιστικού προγράμματος για κάθε τριήμερο.

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση, την Παρασκευή θα υπάρχουν όπως και πριν δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμαστικών, με την πρώτη (10:45  τοπική ώρα) να έχει διάρκεια 45 λεπτών και την δεύτερη (15:00 τοπική ώρα)  να φτάνει πλέον τα 60 λεπτά.  

 

Στο Σάββατο έχουμε τις μεγαλύτερες αλλαγές, καθώς στις 15:00 τοπική ώρα θα γίνεται ο αγώνας Spring, του οποίου η απονομή θα γίνεται σε διαφορετικό σημείο από του αγώνα της Κυριακής και η Dorna υπόσχεται πως θα είναι κοντά στο κοινό που θα βρίσκεται στην πίστα.

Φυσικά πιο πριν θα έχουν ολοκληρωθεί τα Q1 και Q2, όπου θα καθορίζουν την σειρά εκκίνησης τόσο του αγώνα Sprint του Σαββάτου, όσο και του αγώνας της Κυριακής. Αυτό σημαίνει (και επίσημα πλέον) πως το αποτέλεσμα του αγώνα του Σαββάτου δεν θα επηρεάζει την σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

Επίσης στο τέλος της ανακοίνωσης η Dorna λέει πως σε κάποιους αγώνες θα υπάρχει η δυνατότητα για το κοινό να έχει ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο απονομής.

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική αλλαγή απ’ όλες, διότι τα τελευταία χρόνια τα MotoGP είχαν γίνει σαν την Formula 1 για τους θεατές, δηλαδή ήταν αδύνατον να πλησιάσεις τους αναβάτες και τα pits και η συνολική ατμόσφαιρα μέσα στην πίστα ήταν υπερβολικά αποστερημένη.