MotoGP σε δημόσιους δρόμους!

Το σχέδιο της Dorna
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/1/2018

Ο CEO της Dorna, ο Carmelo Ezpeleta, συζητά την προοπτική να προστεθεί ένας καινούργιος αγώνας MotoGP που θα διοργανώνεται μέσα σε πόλη, όπου μέρος της διαδρομής της πίστας θα χρησιμοποιεί δημόσιο δρόμο για την μεγάλη ευθεία.
Αυτή την αποκάλυψη την έκανε σε μια μεγάλης διάρκειας συνέντευξη που έδωσε ο Ezpeleta στο ισπανικό περιοδικό "Expansion", δίνοντας επιπλέον στοιχεία όπως το ότι ο αγώνας θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε μια "ζεστή πόλη" και ότι αυτά τα πλάνα έχουν μια γερή βάση για να γίνουν πραγματικότητα στο μέλλον. Σε μια αντίστοιχη περίπτωση, όπως είπε ο Ezpeleta, τα paddock των MotoGP θα είχαν ως έδρα ένα κοντινό εκθεσιακό κέντρο, με τις εγκαταστάσεις να είναι διαθέσιμες και για άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Dorna δήλωσε πως "τα πλάνα έχουν ένα σοβαρό υπόβαθρο μιας ζεστής πόλης. Στην θεωρία, η μεγάλη ευθεία της πίστας θα μπορούσε να είναι στο δρόμο και τα paddock θα είναι ενσωματωμένα σε ένα εκθεσιακό κέντρο. Το σαββατοκύριακο των grand prix θα χρησιμοποιούνται για τον αγώνα, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα μπορούν να χρησιμεύσουν σε ένα σωρό άλλες δραστηριότητες."

Μια σεζόν με παραπάνω από 20 αγώνες δεν μπορεί να είναι εφικτή προς το παρόν

Η σεζόν με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία των GP θα ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου στο Qatar και θα ολοκληρωθεί μετά από 19 αγώνες στην Valencia. Με την Φιλανδία να έχει ήδη κλείσει μια θέση για το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2019, η πιθανότητα να φτάσουμε στους 20 αγώνες είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή. Άλλωστε, πριν από λίγο καιρό, ο Ezpeleta είχε δηλώσει πως αρκετές χώρες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να φιλοξενήσουν έναν αγώνα grand prix τα επόμενα χρόνια, αλλά παράλληλα είπε πως με ρεαλιστικά δεδομένα μια σεζόν με παραπάνω από 20 αγώνες δεν μπορεί να είναι εφικτή προς το παρόν. Ο ίδιος βλέπει ως ιδανικό νούμερο τους 22 αγώνες, αλλά αυτό είναι κάτι που θα μπορεί να γίνει στο μέλλον, καθώς υπάρχουν πολλές χώρες που είναι έτοιμες να το κάνουν. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα, όπως είπε να είναι στο ημερολόγιο δύο ισπανικές πίστες αντί για τέσσερις, που θα αλλάζουν εκ περιτροπής. Όπως καταλαβαίνετε, τα πάντα έχουν να κάνουν με το τηλεοπτικό ενδιαφέρον και πώς αυτό διαμορφώνεται, επηρεάζοντας παράλληλα και τα οικονομικά οφέλη για την διοργανώτρια Dorna.
Γενικότερα πάντως, οι δηλώσεις του Ezpeleta προκαλούν συζητήσεις ειδικά, όπως είχαμε γράψει κι εμείς, αν απομονωθούν συγκεκριμένες φράσεις χωρίς να παρατίθενται και τα υπόλοιπα λεγόμενά του ώστε να υπάρχει η ολοκληρωμένη εικόνα. Αυτό δυστυχώς συνέβη, και μάλιστα από εγχώρια ελληνικά μέσα, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων και σχολίων χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει έδαφος και λόγος…

Moto3: Το πρώτο video του Noah Dettwiler μετά το ατύχημα

Marc Marquez, Fabio Quartararo, Aleix Espargarο δήλωσαν την συμπαράστασή τους
Noah
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/12/2025

Ο 20χρονος Ελβετός, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τη σύγκρουση του με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jose Antonio Rueda, δημοσίευσε το πρώτο του video μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα.

Ο Noah Dettwiler δήλωσε:

“Γεια σε όλους. Ελπίζω να είστε όλοι καλά,

Ήθελα να κάνω ένα σύντομο βίντεο για να δείξω σε όλους ότι είμαι καλά, ότι βελτιώνομαι. Έχει περάσει καιρός στο νοσοκομείο και στο κέντρο αποκατάστασης φυσικά έχω ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μου για την πλήρη ανάρρωσή μου. Όλα πάνε καλά, πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, και είμαι σε καλά χέρια. Ένα μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στην κοπέλα μου και την αδερφή μου που ήταν μαζί μου πολύ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα και την υποστήριξη που έλαβα τις τελευταίες εβδομάδες. Όλο αυτό με έκανε πιο δυνατό και με βοήθησε να περάσω αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τώρα, εύχομαι σε όλους σας καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και ένα Ευτυχισμένο Νέο Έτος σύντομα. Θα σας πω τα μελλοντικά μου σχέδια το συντομότερο δυνατό.”

 

 

Την συμπαράσταση στον νεαρό αναβάτη εξέφρασαν στα σχόλια του video μεταξύ άλλων και οι Marc Marquez, Fabio Quartararo και Aleix Espargaro.