MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 2η – Espargaro με ΚΤΜ μπροστά, Quartararo στο κατόπι και Acosta η νέα ελπίδα!

Τόσα διαφορετικά αεροδυναμικά πακέτα που είδαμε χάσαμε το μέτρημα
motomag MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 2η – Espargaro με ΚΤΜ μπροστά, Quartararo και Acosta στο κατόπι
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/2/2024

Η δεύτερη ημέρα του “Shakedown Test" το οποίο διεξάγεται από τη 1 έως τις 3 Φεβρουαρίου στη Sepang είχε ως πρωταγωνιστή τον δοκιμαστή της KTM και της GASGAS Pol Espargaro με τον Ισπανό να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο με την RC16, με τους πέντε πρώτους να βρίσκονται κάτω από το επίσημο ρεκόρ γύρου.

Σε αντίθεση με τη χθεσινή ημέρα στην πίστα εκτός από τους δοκιμαστές και τον rookie Pedro Acosta είδαμε και τους υπόλοιπους αναβάτες των Honda και Yamaha. Ο Fabio Quartararo και ο νέος αναβάτης της Yamaha Alex Rins είχαν στη διάθεση τους από τρεις M1 δύο προδιαγραφών 2023 και μία 2024.

Ο Γάλλος το μεγαλύτερο διάστημα έκανε συγκρίσεις μεταξύ της παλιάς και της νέας μοτοσυκλέτας ενώ στον αντίποδα ο Ισπανός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του τεστ με την μοτοσυκλέτα που είχε δοκιμάσει στο τεστ της Valencia.

Μπόλικη δουλειά είχε και ο δοκιμαστής της Yamaha Cal Crutchlow, με τον Βρετανό να εξελίσσει το αεροδυναμικό πακέτο το οποίο μπορεί να δούμε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 2η – Espargaro με ΚΤΜ μπροστά, Quartararo και Acosta στο κατόπι

Στο στρατόπεδο της Honda οι Joan Mir, Luca Marini, Johann Zarco και Takaaki Nakagami μπήκαν στις δοκιμές με διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με τον δοκιμαστή του HRC Stefan Bradl. Ο Luca Marini προσπαθούσε να “βολευτεί" στην RC213V όπως το ίδιο συνέβαινε και με τον Johann Zarco, μην ξεχνάμε πως αμφότεροι έρχονται από την αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Ducati και αυτό τα λέει όλα.

Από την άλλη οι Mir και Nakagami οι οποίοι έχουν εμπειρία με την ιαπωνική μοτοσυκλέτα δούλεψαν στον τομέα των ηλεκτρονικών και κάποιων ρυθμίσεων στον κινητήρα, ενώ ο Bradl συνέχισε να δοκιμάζει το αεροδυναμικό πακέτο “τύπου στεγόσαυρου” το οποίο είδαμε χθες.

Στην KTM η δουλειά δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. O Pol Espargaro έγραφε συνεχώς γύρους κάνοντας ρυθμίσεις στην RC16, με τον Dani Pedrosa να δοκιμάζει ένα νέο εμπρός φτερό το οποίο έμοιαζε σαν φτυάρι το οποίο μορφοποιεί τον αέρα στο εμπρός ελαστικό.

Στην GASGAS ο Acosta και σήμερα ήταν συνεχώς πάνω στη μοτοσυκλέτα με τον Ισπανό να εντυπωσιάζει με το στιλ οδήγησης καθώς και με την σταθερότητα των γύρων του.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 2η – Espargaro με ΚΤΜ μπροστά, Quartararo και Acosta στο κατόπι

Στα ιταλικά αγωνιστικά στρατόπεδα των Ducati και Aprilia είδαμε τους αναβάτες εξέλιξης να εργάζονται πάνω στα νέα αεροδυναμικά πακέτα των GP24 και RS-GP αντίστοιχα.

O Michele Pirro της Ducati πέρασε το περισσότερο της ημέρας δοκιμάζοντας τα νέα πλαϊνά φαιρινγκ, ενώ ο Lorenzo Savadori δούλεψε περισσότερο με την πίσω αεροτομή της Aprilia τύπου "Batmobile" που έφεραν οι μηχανικοί του Noale.

Αναφορικά με τους χρόνους τώρα όπως και χθες στην κορυφή βρέθηκε η μοτοσυκλέτα της KTM αυτή τη φορά όμως με τον Pol Espargaro. Ο Ισπανός σημείωσε 1’58.241, σπάζοντας το ρεκόρ γύρου της Sepang κατά επτά δέκατα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Fabio Quartarato, με τον αναβάτη της Yamaha να βρίσκεται 3 δέκατα πίσω από τον Espargaro.

Στην πρώτη τριάδα και σήμερα βρέθηκε ο rookie Pedro Acosta, με τον Ισπανό να δείχνει πως συνηθίζει όλο και πιο γρήγορα την ταχύτητα της MotoGP μοτοσυκλέτας του (αν κρίνουμε από το χθεσινό βίντεο του Ισπανού που έδειχνε στους μηχανικούς του τον τρόπο με τον οποίο επιτάχυνε η RC16).

Τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Espargaro βρέθηκε στην τέταρτη θέση ο Alex Rins ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να ξορκίσει όλα τα κακά που συνέβησαν με την Honda την περσινή χρονιά.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 2η – Espargaro με ΚΤΜ μπροστά, Quartararo και Acosta στο κατόπι

Ακόμη ένας αναβάτης που ήταν κάτω από το ρεκόρ γύρου ήταν ο δοκιμαστής της KTM Dani Pedrosa. O Ισπανός από την πέμπτη θέση για άκομη μία ημέρα έδειξε πως η τέχνη της οδήγησης δεν ξεχνιέται με τον “μικρό σαμουράι” να είναι ελάχιστα πίσω από τον Rins.

Στην έκτη θέση συναντάμε τον πρώτο αναβάτη της Repsol Honda, ο Joan Mir κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον Espargaro στα 8 δέκατα ωστόσο η Honda έχει πολύ δρόμο να διαβεί για να γίνει ξανά ανταγωνιστική.

Πίσω από τον Ισπανό βρέθηκε ο Γάλλος Johann Zarco με τον αναβάτη της LCR Honda να είναι χαρούμενος με τον έβδομο χρόνο που πέτυχε.

Στην όγδοη θέση ολοκλήρωσε την σημερινή ημέρα του τεστ ο Luca Marini, με τους δύο αναβάτες της Honda τους Takaaki Nakagami και τον Stefan Bradl να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 2η – Espargaro με ΚΤΜ μπροστά, Quartararo και Acosta στο κατόπι

Από και κάτω συναντάμε τους δοκιμαστές των Yamaha, Ducati και Aprilia. Ο Crutchlow βρέθηκε στην ενδέκατη θέση με τον Pirro να τερματίζει στην δωδέκατη. Ο Savadori ο οποίος βρέθηκε στην τελευταία θέση των χρόνων ήταν ο μοναδικός που βγήκε στην πίστα μετά την καταιγίδα που εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες στην πίστα της Sepang.

Το τριήμερο Shakedown test ολοκληρώνεται αύριο ενώ στις 6-8 Φεβρουαρίου θα δούμε στη Sepang και τους υπόλοιπους αναβάτες των ομάδων να δοκιμάζουν τις μοτοσυκλέτες τους.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 2η – Espargaro με ΚΤΜ μπροστά, Quartararo και Acosta στο κατόπι

 

Οι χρόνοι της δεύτερης ημέρας στο Shakedown τεστ της Sepang

1. Pol Espargaro (KTM & GASGAS Test Rider) 1’58.241

2. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha Factory Racing) – +0.283

3. Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) – +0.290

4. Alex Rins (Monster Energy Yamaha Factory Racing) – +0.409

5. Dani Pedrosa (KTM Test Rider) – +0.431

6. Joan Mir (Repsol Honda) – +0.846

7. Johann Zarco (LCR Honda) – +0.850

8. Luca Marini (Repsol Honda) – +0.971

9. Takaaki Nakagami (LCR Honda) – +1.028

10. Stefan Bradl (Repsol Honda Test Rider) – +1.529

11. Cal Crutchlow (Yamaha Test Rider) – +1.633

12. Michele Pirro (Ducati Lenovo Team Test Rider) – +1.951

13. Lorenzo Savadori (Aprilia Test Rider) – +2.579

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 2η – Espargaro με ΚΤΜ μπροστά, Quartararo και Acosta στο κατόπιMotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 2η – Espargaro με ΚΤΜ μπροστά, Quartararo και Acosta στο κατόπι

 

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες