MotoGP: Στην Yamaha ο Cal Crutchlow ως δοκιμαστής

Αρνήθηκε την πρόταση της Aprilia
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/11/2020

Με δηλώσεις του ο Cal Crutchlow επιβεβαίωσε πως βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας με την Yamaha, ώστε να πάρει τη θέση του Jorge Lorenzo και να γίνει αυτός δοκιμαστής για τις μοτοσυκλέτες των MotoGP. Στη συνέντευξή  του, αποκάλυψε   επίσης πως είχε πρόταση από την Aprilia να συνεχίζει την καριέρα του ως εργοστασιακός αναβάτης των MotoGP στην θέση του τιμωρημένου λόγω ντόπινγκ Andrea Iannone, όμως την απέρριψε, κάτι που έχει ήδη κάνει και ο Andrea Dovizioso.

Θυμίζουμε πως το HRC αποφάσισε να πάρει από την KTM τον Pol Espargaro για την Repsol Honda και να στείλει στην LCR τον Alex Marquez. Αυτή η απόφαση άφησε χωρίς μοτοσυκλέτα τον βρετανό αναβάτη για το 2021 και οι μόνη ελεύθερη θέση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι στην ομάδα της Aprilia. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι δύο αγώνες θα είναι οι τελευταίοι που θα δούμε τον Cal Crutchlow πάνω σε μοτοσυκλέτα της Honda και πιθανόν οι τελευταίοι που θα τον δούμε σε αγώνα, αν και πάντα υπάρχει το περιθώριο για συμμετοχή ως Wild Card.

Πριν από λίγο μάλιστα, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Yamaha η πρόσληψη του Βρετανού, με την πρώτη του Crutchlow ως Yamaha test rider να είναι στο shakedown test στην Sepang στις 14-16 Φεβρουαρίου του 2021. Μάλιστα η Yamaha ανακοίνωσε πως πέρα από την προοπτική της wild card συμμετοχής, ο Crutchlow θα είναι διαθέσιμος και για να αντικαταστήσει κάποιον αναβάτη μέσα στη χρονιά, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού ή υγείας.

Alex Marquez: Χάνει τα GP σε Mugello και Balaton Park

Εστιάζει στην αποκατάστασή του ο Ισπανός
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στη Βαρκελώνη και ελπίζει να επιστρέψει στα μέσα Ιουνίου.

Όσοι είδαν το GP της Καταλονίας είναι σίγουρο πως ανέβασαν παλμούς όταν είδαν τον Alex Marquez να ίπταται και να πέφτει άτσαλα στο έδαφος, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Pedro Acosta.

Μετά το ατύχημα ο Marquez πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, αφού υπέστη μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7 καθώς και κάταγμα κλείδας, που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση ήταν πετυχημένη και ο Alex στοχεύει πλέον στην επιστροφή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Gresini, ο Ισπανός θα χάσει τον αγώνα στο Mugello, που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τον αγώνα στο Balaton Park, που θα γίνει αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια θα εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητάς του και θα κριθεί ο χρόνος επιστροφής του στη δράση.