MotoGP: Στην Yamaha ο Cal Crutchlow ως δοκιμαστής

Αρνήθηκε την πρόταση της Aprilia
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/11/2020

Με δηλώσεις του ο Cal Crutchlow επιβεβαίωσε πως βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας με την Yamaha, ώστε να πάρει τη θέση του Jorge Lorenzo και να γίνει αυτός δοκιμαστής για τις μοτοσυκλέτες των MotoGP. Στη συνέντευξή  του, αποκάλυψε   επίσης πως είχε πρόταση από την Aprilia να συνεχίζει την καριέρα του ως εργοστασιακός αναβάτης των MotoGP στην θέση του τιμωρημένου λόγω ντόπινγκ Andrea Iannone, όμως την απέρριψε, κάτι που έχει ήδη κάνει και ο Andrea Dovizioso.

Θυμίζουμε πως το HRC αποφάσισε να πάρει από την KTM τον Pol Espargaro για την Repsol Honda και να στείλει στην LCR τον Alex Marquez. Αυτή η απόφαση άφησε χωρίς μοτοσυκλέτα τον βρετανό αναβάτη για το 2021 και οι μόνη ελεύθερη θέση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι στην ομάδα της Aprilia. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι δύο αγώνες θα είναι οι τελευταίοι που θα δούμε τον Cal Crutchlow πάνω σε μοτοσυκλέτα της Honda και πιθανόν οι τελευταίοι που θα τον δούμε σε αγώνα, αν και πάντα υπάρχει το περιθώριο για συμμετοχή ως Wild Card.

Πριν από λίγο μάλιστα, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Yamaha η πρόσληψη του Βρετανού, με την πρώτη του Crutchlow ως Yamaha test rider να είναι στο shakedown test στην Sepang στις 14-16 Φεβρουαρίου του 2021. Μάλιστα η Yamaha ανακοίνωσε πως πέρα από την προοπτική της wild card συμμετοχής, ο Crutchlow θα είναι διαθέσιμος και για να αντικαταστήσει κάποιον αναβάτη μέσα στη χρονιά, σε περίπτωση που αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού ή υγείας.

MotoGP: Η KTM σκέφτεται να διώξει τον Vinales στην μέση της σεζόν – Η απάντηση του Ισπανού

Στα άκρα φαίνεται να είναι οι σχέσεις των δύο πλευρών
vinales
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/8/2026

Η KTM εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Maverick Vinales ήδη από το GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τον Pol Espargaro να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να τον αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο διαφορετικές πηγές, η KTM μελετά τον καταλληλότερο τρόπο για να απαλλαγεί από τον Vinales το συντομότερο δυνατό, έχοντας καλέσει τον Pol Espargaro να τον αντικαταστήσει στο GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο – κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ισπανός αναβάτης ταλαιπωρείται εδώ και πολλούς μήνες από τον τραυματισμού στον ώμο του, ενώ παράλληλα η σχέση του με τον CEO της Tech3, Guenther Steine είναι στα άκρα.

Ο Vinales είχε δεσμευτεί να αγωνιστεί με την Tech3 το 2025 και το 2026, με συμβόλαιο που τον συνέδεε άμεσα με την KTM, και μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα το 2025, ο κατασκευαστής του υποσχέθηκε προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα.

Το χειμώνα ήμουν στην εργοστασιακή ομάδα, τώρα δεν ξέρω καν που βρίσκομαι”, δήλωσε ο Ισπανός κατά τη διάρκεια του GP της Τσεχίας.

Η KTM είχε τη δυνατότητα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, να ανανεώσει το συμβόλαιο του Vinales για ένα ακόμη έτος – και ο ίδιος ήθελε πολύ να συμβεί αυτό – αλλά οι υπογραφές των Alex Marquez και Fabio di Giannantonio στην εργοστασιακή ομάδα, σε συνδυασμό με τη σιωπή της Tech3, εκνεύρισαν τον Ισπανό, που δήλωσε: “Αν δεν συνεχίσω στο MotoGP, υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος: η KTM. Η KTM μου έστειλε ένα συμβόλαιο, το υπέγραψα και, δύο εβδομάδες αργότερα, μου είπαν ότι δεν ήταν έγκυρο ”.

Ο Guenther Steine σχολίασε: “Δεν θέλουμε κανένα είδος βαρών από το παρελθόν και, ως εκ τούτου, ίσως άτομα που συνδέονταν με τον όμιλο, όχι μόνο με την Tech3 και την KTM, αλλά με τον όμιλο γενικότερα, να μην ταιριάζουν”. Κάτι που ίσχυε και στην περίπτωση του Brad Binder.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της KTM, Pit Beirer, διατήρησε χαμηλό προφίλ καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ο Beirer δήλωνε από την αρχή ότι η τελική απόφαση για τη σύνθεση των αναβατών της Tech3 για το 2027 θα λαμβανόταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και πληροφορίες θέλουν να έχει καταλήξει στους Luca Marini και Senna Agius.

Η KTM προσπαθεί, επομένως, να κλείσει το θέμα του Vinales το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφύγει μια αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου της σεζόν, προσπαθώντας έτσι να απομακρύνει τον Vinales, χωρίς να υποστεί απώλειες σε οικονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων.

Ο Ισπανός φανερά εκνευρισμένος από τα παραπάνω δημοσιεύματα δήλωσε: “Αρχίζω να διαβάζω άρθρα που δεν έχουν κανένα νόημα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο κέντρο APC και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορώ να αναρρώσω. Συγκρίνω όλες αυτές τις πληροφορίες με τους γιατρούς μου για να διαπιστώσω αν αυτό είναι το πρόβλημα και ποιος είναι ο τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση. Σταματήστε να γράφετε ηλίθια άρθρα για μένα. Δεν θα αγωνιστώ στο WSBK και θα ολοκληρώσω τη χρονιά όπως ορίζει το συμβόλαιό μου”.