MotoGP: Στόχος της Ducati ο Jorge Martin

Θέλει να τον πάρει από τα χέρια της KTM
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

22/5/2020

Δεν είναι κανένα φοβερό μυστικό το γεγονός πως η Ducati δεν έχει ανανεώσει ακόμα τα συμβόλαια των δύο εργοστασιακών αναβατών της. Κι αυτό με τη σειρά του αρκεί για να δημιουργήσει φήμες γύρω από την πιθανότητα να δούμε νέα πρόσωπα να κάθονται στις σέλες των κόκκινων μοτοσυκλετών μετά το 2021. Οι φήμες αυτές δεν είναι όλες τυχαίες, καθώς η ίδια η Ducati μέσω δηλώσεων του αγωνιστικού διευθυντή της, Paolo Ciabatti, έχει πυροδοτήσει τις συζητήσεις. Τις προηγούμενες ημέρες στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού τύπου, το βασικό θέμα ήταν το συμβόλαιο του Dovisiozo και η θέση της Ducati να το ανανεώσει αλλά με μείωση αποδοχών. Τώρα σειρά πήρε ο ισπανικός τύπος, που θέλει τον πρωταθλητή Moto3 του 2018, Jorge Martin, να είναι από τους βασικούς στόχους της Ducati για το άμεσο μέλλον. Και αυτή η φήμη βασίζεται σε δηλώσεις του Paolo Ciabatti, που είπε ξεκάθαρα πως η Ducati παρακολουθεί τον Jorge Martin.

Ο ισπανός αναβάτης είχε εντυπωσιάσει με την απόδοσή του στη μικρή κατηγορία και μεταπήδησε στη Moto2 πέρσι με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα, αν και πολλοί πιστεύουν πως αυτό είχε να κάνει περισσότερο με το γεγονός πως η KTM αποφάσισε να παρατήσει τη μεσαία κατηγορία. Ο Jorge Martin είναι γέννημα-θρέμμα της αυστριακής εταιρείας, καθώς έχει ακολουθήσει από μικρό παιδί όλο το πρόγραμμα της KTM για την ανάδειξη νέων αναβατών. που ξεκινά με το Red Bull Rookies Cup και φτάνει έως τα MotoGP. Γι' αυτό και όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Paolo Ciabatti, ο Jorge Martin είπε πως για λόγους ευγνωμοσύνης θα προτιμούσε να βρεθεί στην εργοστασιακή ομάδα της KTM αν ανέβει στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP. Όμως συμπλήρωσε πως οδηγώντας φέτος την μοτοσυκλέτα της KTM στη Moto2, το στιλ οδήγησής του ταιριάζει γάντι στις Ducati, καθώς έπρεπε να φρενάρει πολύ αργά και να ανοίξει το γκάζι πολύ νωρίς. “Η Ducati ταιριάζει καλύτερα στο στιλ οδήγησης που έχω τώρα” είπε ο Jorge Martin και συμπλήρωσε πως “Αν οι ομάδες των MotoGP μιλάνε για σένα, τότε μάλλον κάνεις κάτι σωστά”. Το βέβαιο είναι πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του σήριαλ με τίτλο: “Ποιοι θα τρέχουν με Ducati το 2022”.  


 

MotoGP Δοκιμές Jerez: Ταχύτερος όλων ο M.Marquez - Ισχυρότερος κινητήρας για τη Yamaha

Πολύ καλός ο καιρός έκανε τη χάρη σε ομάδες και αναβάτες
MotoGP Jerez Test 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες μετά τον αγώνα της Jerez έδωσαν την ευκαιρία στις ομάδες του MotoGP να δοκιμάσουν πολλά πράγματα στις επίσημες δοκιμές στην ισπανική πίστα.

Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, στο δεύτερο απογευματινό session όντας ο μόνος αναβάτης με χρόνο κάτω από 1:36 (01:35.8760), ενώ ήταν ταχύτερος από όλους και στο πρώτο. Εστίασε κυρίως στη βελτίωση της αίσθησης του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας του, ενώ δοκίμασε ένα νέο αλλά και ένα παλιότερο ψαλίδι για την GP25. 

Από την άλλη ο Pecco Bagnaia εργάστηκε πάνω στην ισορροπία της Desmosedici που τον ταλαιπώρησε όλο το Σαββατοκύριακο σύμφωνα και με την επίσημη αναφορά της διοργάνωσης, ενώ στο τέλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι πέρασε πολλές ώρες χωρίς να γυρνάει στην πίστα, ίσως γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που του  φταίει με την ισορροπία της GP25.

Οι ανεξάρτητες ομάδες συμμετείχαν με λιγότερους αναβάτες. Ο Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) απουσίαζε λόγω πτώσης, ενώ ο ομόσταυλός του Fabio Di Giannantonio εργάστηκε κυρίως πάνω στη διαχείριση της πρόσφυσης του πίσω μέρους. Το ίδιο έκανε και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) και ο team mate του στην Gresini Fermin Aldeguer.

Η Yamaha παρουσίασε αναβάθμιση στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με τους Fabio Quartararo και Alex Rins να διαπιστώνουν βελτίωση και αυτό μόνο θετικό θα είναι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Rins ανέφερε αύξηση τριών χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα, ενώ πιο σκεπτικός φάνηκε ο Quartararo, ο οποίος δοκίμασε επίσης νέα σέλα προς βελτίωση της εργονομίας της μοτοσυκλέτας.

Ο Jack Miller (Prima Pramac Yamaha MotoGP) και ο δοκιμαστής Augusto Fernandez επίσης συμμετείχαν και επιβεβαίωσαν τα θετικά αποτελέσματα. Η Yamaha θα εισάγει τις αναβαθμίσεις κινητήρα στον επόμενο αγώνα στον επόμενο κιόλας γύρο στο Le Mans.

Η (Red Bull KTM Factory Racing) εργάστηκε πάνω στη γενικότερη ανταγωνιστικότητα της RC16. Ο Pedro Acosta είχε πτώση αλλά επέστρεψε γρήγορα στην πίστα. Ο Brad Binder, ήταν από τους πρώτους στην πιστά το πρωί αλλά έφυγε και νωρίς το απόγευμα χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο του, με καλύτερο το πρωινό 01:37.0550.

Στην Tech3, ο Maverick Viñales δοκίμασε διαφορετικά μοτίβα απόδοση ισχύος στην ΚΤΜ του και πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας με 01:36.2370 γυρνώντας παράλληλα σημαντικά πιο γρήγορα από όλους τους αναβάτες της KTM. Ο Enea Bastianini συνέχισε την γενική προσπάθεια προσαρμογής του στην RC16.

Ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) δούλεψε στη σταθερότητα στο φρενάρισμα στο πρώτο σκέλος και ολοκλήρωσε 99 γύρους συνολικά. Χρησιμοποίησε νέο αεροδυναμικό πακέτο και άλλα εξαρτήματα με τα οποία σημείωσε πρόοδο με καλύτερο χρόνο στον δεύτερο session το 01:36.6150. Ο Lorenzo Savadori είχε τεχνικό πρόβλημα το απόγευμα και έμεινε στους 68 γύρους.

Στην Trackhouse Aprilia, ο Raul Fernandez έκανε αισθητή βελτίωση (8ος το απόγευμα) με 85 γύρους, ενώ ο rookie Ai Ogura έκανε 88 γύρους, δείχνοντας πρόοδο σε σχέση με το Σαββατοκύριακο συμπληρώνοντας με τρίτη Aprilia τις 11 πρώτες θέσεις στο απογευματινό session και καλύτερο χρόνο το 1:36.8610.

Η Honda εστίασε στη σταδιακή πρόοδο και δοκίμασε νέο ψαλίδι, χωρίς ωστόσο να σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους με τους Joan Mir και Luca Marini (Honda HRC Castrol) να συνεχίζουν μέχρι την καρό σημαία συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα. Ο Johann Zarco ξεχώρισε με ισχυρή παρουσία, 3ος το πρωί, 8ος το απόγευμα είχε ως καλύτερο χρόονο το 01:36.60. Ο Somkiat Chantra επανήλθε μετά από πτώση, ενώ ο Takaaki Nakagami που αντικατέστησε στις δοκιμές την wildcard συμμετοχή του Aleix Espargaro, εργάστηκε πάνω σε 3 μοτοσυκλέτες με διάφορες ρυθμίσεις και πληθώρα εξαρτημάτων οπού και σημείωσε πρόοδο στην διάρκεια 68 γύρων.

Ετικέτες