MotoGP SUZUKI: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρησή της

Σε συνομιλίες την Dorna για το σπάσιμο του συμβολαίου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/5/2022

Από την προηγούμενη εβδομάδα αμέσως μετά τον αγώνα στη Jerez η εργοστασιακή ομάδα της Suzuki έμαθε πως η κεντρική διοίκηση της εταιρείας στην Ιαπωνία αποφάσισε την διακοπή της συμμετοχής στα MotoGP στο τέλος του 2022, σπάζοντας το συμβόλαιο που είχε υπογράψει πρόσφατα και είχε ισχύει έως το 2026. Η είδηση κυκλοφόρησε ανεπίσημα και φαίνεται πως έπιασε “αδιάβαστη” και απροετοίμαστη της Dorna, που στην πρώτη της ανακοίνωση έσπευσε να προειδοποιήσει τη Suzuki πως υπάρχουν ρήτρες στο συμβόλαιο και ότι τα MotoGP δεν είναι πρωταθληματάκι της γειτονιάς που όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει, όποτε του καπνίσει.

Εκείνο όμως που ήταν ακόμα πιο παράξενο μέχρι σήμερα, ήταν η απουσία οποιασδήποτε επίσημης ανακοίνωσης από την μεριά της Suzuki Ιαπωνίας.

Αυτή η ανακοίνωση ήρθε σήμερα και ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει πως η Suzuki Με την DORNA βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για σπάσιμο του συμβολαίου και πως η πρόωρη αποχώρηση από τα MotoGP γίνεται για να εξοικονομήσει χρήματα, τα οποία θα επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και στην ανάγκη προσαρμογής της εταιρείας στις νέες συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί στην οικονομία και την βιομηχανία οχημάτων…

Πρόκειται για μια πολύ γενικόλογη ανακοίνωση και τα συγκεκριμένα επιχειρήματα της απόφασης αποχώρησης θα μπορούσε να τα επικαλεστεί οποιαδήποτε εταιρεία, σε οποιαδήποτε στιγμή.

Μάλιστα σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στα pits, η DORNA απαιτεί από την SUZUKI να αποχωρήσει απ’ όλα τα πρωταθλήματα που συμμετέχει, ώστε να της αποδείξει πως οι λόγοι τόσο σοβαρά οικονομικοί!

Εδώ θα θέλαμε να προσθέσουμε στην κουβέντα, πως η συμμετοχή σε πρωταθλήματα επιπέδου F1 και MotoGP δεν είναι πλέον τόσο ασύμφορα οικονομικά για τα εργοστάσια και τις ομάδες όσο στο παρελθόν, διότι οι οργανωτές όπως η DORNA έχουν καταφέρει να φέρνουν πολλά χρήματα στα ταμεία των ομάδων.

Μάλιστα ο όμιλος VW αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στην F1, με δύο (!!!!!) ομάδες, μία της Porsche και μία της AUDI με τον πρόεδρο της εταιρείας να δηλώνει πως αυτή η κίνηση θα φέρει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του ομίλου.


 

 

MotoGP: Ο Marc Marquez υπερασπίζεται τον Bezzecchi με σπόντα για τη διάσημη κλωτσιά του 2015 με τον Rossi [Video]

“Δημοσιογράφος” ρώτησε τον Marquez αν ο τραυματισμός του Bezzecchi ήταν κάρμα…
mm93-sachsenring
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Μερικές φορές είναι να απορείς. Μετά τον τραυματισμό του Marco Bezzecchi στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (11/7) στο Sachsenring, βρέθηκε δημοσιογράφος που είχε το θράσος να ρωτήσει τον Marc Marquez αν το χτύπημα του Ιταλού ήταν κάρμα για τον τραυματισμό που είχε υποστεί ο ίδιος πέρυσι στην Ινδονησία με υπαιτιότητα του Bezzecchi!

Και ο πρωταθλητής είχε τη σωστή απάντηση να δώσει:

“Το κάρμα δεν υπάρχει. Διαβάζω τη λέξη κάρμα από το 2015, για παράδειγμα, και έχω κερδίσει έξι πρωταθλήματα από τότε. Αν αυτό είναι κάρμα, τότε καλοδεχούμενο!

“Το κάρμα δεν υπάρχει και όλοι οι αναβάτες παίρνουμε πολλά ρίσκα εκεί έξω. Εύχομαι τα καλύτερα στον Marco. Είχα ήδη ποστάρει μετά τον ατύχημα της Ινδονησίας να μην τα βάζουν με τον Marco γιατί αυτά συμβαίνουν στους αγώνες. Εύχομαι στον Bez καλή ανάρρωση!”

Κύριος με τα όλα του, υπερασπίζεται τον Bezzecchi για μια φορά ακόμη, όπως είχε κάνει από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος τραυματίστηκε στην Ινδονησία πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα σερβίρει και μια συγκεκαλυμμένη σπόντα σε όσους περίμεναν (ή εύχονταν) καρμικές συνέπειες στην καριέρα του Marc Marquez μετά το περίφημο συμβάν της Sepang το 2015 με τη σύγκρουση-κλωτσιά που είχε δεχτεί από τον Rossi.

Διότι είναι μάλλον προφανές πως ο ερωτών (εικάζουμε πως είναι δημοσιογράφος, καθώς ποιος άλλος έχει άδεια να μπει και να θέσει ερωτήσεις σε αναβάτες μέσα στο paddock και την pit lane;) είχε την ίδια τοξική διάθεση, καθώς επιχειρεί να σκαλίσει ένα θέμα που πουλάει στον κόσμο ανακινώντας εικασίες περί τιμωρίας ή θείας δίκης στον Bezzecchi επειδή είχε προκαλέσει άθελά του τον τραυματισμό που κόστισε αρκετούς αγώνες εκτός μάχης ή σε κακή φυσική κατάσταση στον Marquez.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη δήλωση-απάντηση του Marc Marquez: