MotoGP SUZUKI: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρησή της

Σε συνομιλίες την Dorna για το σπάσιμο του συμβολαίου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/5/2022

Από την προηγούμενη εβδομάδα αμέσως μετά τον αγώνα στη Jerez η εργοστασιακή ομάδα της Suzuki έμαθε πως η κεντρική διοίκηση της εταιρείας στην Ιαπωνία αποφάσισε την διακοπή της συμμετοχής στα MotoGP στο τέλος του 2022, σπάζοντας το συμβόλαιο που είχε υπογράψει πρόσφατα και είχε ισχύει έως το 2026. Η είδηση κυκλοφόρησε ανεπίσημα και φαίνεται πως έπιασε “αδιάβαστη” και απροετοίμαστη της Dorna, που στην πρώτη της ανακοίνωση έσπευσε να προειδοποιήσει τη Suzuki πως υπάρχουν ρήτρες στο συμβόλαιο και ότι τα MotoGP δεν είναι πρωταθληματάκι της γειτονιάς που όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει, όποτε του καπνίσει.

Εκείνο όμως που ήταν ακόμα πιο παράξενο μέχρι σήμερα, ήταν η απουσία οποιασδήποτε επίσημης ανακοίνωσης από την μεριά της Suzuki Ιαπωνίας.

Αυτή η ανακοίνωση ήρθε σήμερα και ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει πως η Suzuki Με την DORNA βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για σπάσιμο του συμβολαίου και πως η πρόωρη αποχώρηση από τα MotoGP γίνεται για να εξοικονομήσει χρήματα, τα οποία θα επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και στην ανάγκη προσαρμογής της εταιρείας στις νέες συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί στην οικονομία και την βιομηχανία οχημάτων…

Πρόκειται για μια πολύ γενικόλογη ανακοίνωση και τα συγκεκριμένα επιχειρήματα της απόφασης αποχώρησης θα μπορούσε να τα επικαλεστεί οποιαδήποτε εταιρεία, σε οποιαδήποτε στιγμή.

Μάλιστα σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στα pits, η DORNA απαιτεί από την SUZUKI να αποχωρήσει απ’ όλα τα πρωταθλήματα που συμμετέχει, ώστε να της αποδείξει πως οι λόγοι τόσο σοβαρά οικονομικοί!

Εδώ θα θέλαμε να προσθέσουμε στην κουβέντα, πως η συμμετοχή σε πρωταθλήματα επιπέδου F1 και MotoGP δεν είναι πλέον τόσο ασύμφορα οικονομικά για τα εργοστάσια και τις ομάδες όσο στο παρελθόν, διότι οι οργανωτές όπως η DORNA έχουν καταφέρει να φέρνουν πολλά χρήματα στα ταμεία των ομάδων.

Μάλιστα ο όμιλος VW αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στην F1, με δύο (!!!!!) ομάδες, μία της Porsche και μία της AUDI με τον πρόεδρο της εταιρείας να δηλώνει πως αυτή η κίνηση θα φέρει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του ομίλου.


 

 

MotoGP, Mugello – Κανονικά στο FP1 ο Marc Marquez - Πέρασε ιατρικά, επανεξέταση αύριο

Ο πρωταθλητής θα δώσει το παρών αύριο, Παρασκευή 29/5, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές FP1
mm93
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/5/2026

Η επιστροφή του Marc Marquez στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα Sprint του Le Mans και το κάταγμα στο αριστερό πόδι επιβεβαιώθηκε πριν λίγη ώρα, καθώς ο Ισπανός πέρασε από τον ιατρικό έλεγχο του MotoGP και έχει πλέον το ελεύθερο να συμμετάσχει στο FP1.

Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα αγωνιστεί και το σαββατοκύριακο, καθώς τόσο οι γιατροί όσο και ο ίδιος διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, αναμένοντας το πώς θα αντιδράσει το σώμα του μετά τις πρωινές δοκιμές της Παρασκευής.

Όταν, εξερχόμενος του ιατρικού κέντρου στο Mugello, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, ο Marquez απάντησε χαριτολογώντας, “σίγουρα είμαι έτοιμος να εξεταστώ,” γεγονός που αντανακλά την αβεβαιότητα που πιθανώς και ο ίδιος αισθάνεται για τον βαθμό ετοιμότητάς του.

Πλέον αναμένουμε την ολοκλήρωση του αυριανού FP1 (12:45-13:30 ώρα Ελλάδας), οπότε ο Marquez θα ξαναπεράσει από το ιατρικό κέντρο της πίστας για επανέλεγχο και, ελπίζουμε, την τελική έγκριση για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου στο Mugello.

Ετικέτες