MotoGP Valencia: Σημαδιακή εκκίνηση των τρίων…

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/11/2016

Μάχες από τις δοκιμές μας επιφυλάσσει η Valencia καθώς τα δοκιμαστικά καθόρισαν ότι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα στηθούν οι πρώτοι του πρωταθλήματος! Η αυριανή εκκίνηση, τελευταία για φέτος, θα είναι λοιπόν σημαδιακή καθώς η Yamaha από την πρώτη και τρίτη θέση, θα προσπαθήσει να βγει εμπρός από την Honda. Καλύτερο χρόνο έγραψε ο Lorenzo σημειώνοντας και ρεκόρ, με διαφορά από τον δεύτερο Marquez σε δύο φανταστικούς γύρους που απολαύσαμε οδήγηση καθώς έριχνε συνέχεια το όριο. Ο Marquez πάλεψε με τον Rossi για την δεύτερη θέση ενώ τρέχανε μαζί στην πίστα σε μία εικόνα που θύμιζε αγώνα, την στιγμή που ο Marquez είχε δοκιμάσει τα όρια της πίστας με τα Michelin με τον πιο απόλυτο τρόπο που υπάρχει: Έκανε ταχύτερο γύρο στην FP4 σημειώνοντας πτώση…

Η Valencia παραδοσιακά είναι πεδίο αψιμαχιών, που δεν έλειψαν ούτε σήμερα. Πρώτα ο Crutchlow εκνευρίστηκε με τον Bradl που έκλεισε την αγωνιστική γραμμή την ώρα που ο Βρετανός βρισκόταν στον ταχύτερο γύρο του. Ο Cal βγήκε στα πιτ με μεγάλη ταχύτητα εκδηλώνοντας τον εκνευρισμό του με μία σειρά από χειρονομίες, αλλά δεν του έφτασε. Μόλις ηρέμησε πάνω στην μοτοσυκλέτα ενώ οι μηχανικοί την ετοίμαζαν, βγήκε για μία τελευταία προσπάθεια και γρήγορα βρέθηκε πίσω από τον Bradl. Με μία αποφασιστική κίνηση τον πέρασε σχεδόν στο ίδιο σημείο που ο Bradl τον είχε κόψει και βγήκε στα πιτ έχοντας κάνει τον πρώτο χρόνο της Q1 και έχοντας τιμωρήσει τον Bradl. Έμενε αρκετός χρόνος σχεδόν για τρεις γύρους ακόμα, αλλά για να συνεχίσει θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί μπήκε εσπευσμένα στα πιτ και η εκδίκηση δεν είναι καλός λόγος…

Το σκηνικό επαναλήφθηκε με Iannone και Marquez, με τον φετινό πρωταθλητή να βγαίνει στα πιτ κάνοντας χειρονομίες προς τον Ιταλό. Άλλαξε πίσω ελαστικό και ξανά μπήκε για να παλέψει για την δεύτερη θέση της εκκίνησης με τον Rossi, καθώς ο Lorenzo ήταν σε πολύ ανώτερο επίπεδο και πραγματικά άπιαστος. Τελικά η εκδίκηση δεν ευνόησε τον Crutchlow που σημείωσε πτώση και δεν κατάφερε να συνεχίσει στην Q2, για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, ή καλύτερα να προσπαθήσει και αυτός για την δεύτερη, αφού ο Lorenzo δεν είχε αφήσει περιθώρια διεκδίκησης.

Αύριο λοιπόν θα δούμε έναν όμορφο –στεγνό- αγώνα, που θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον για το πρώτο μισό και αναλόγως των προσπεράσεων και της εξέλιξής του, είναι πιθανό να συνεχίσει να έχει ενδιαφέρον και μέχρι το τέλος του. Ο Lorenzo θα προσπαθήσει να φύγει μπροστά σημειώνοντας νίκη από την pole position, για να αποχαιρετήσει την Yamaha με εκκωφαντικό τρόπο και θα παλέψει πολύ δυνατά για αυτό. Οι πιθανότητες όμως να καταφέρει να φύγει εμπρός, δεν είναι μεγάλες παρόλο τον εντυπωσιακό του χρόνο στις δοκιμές.

Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των KTM, με τον Φιλανδό Mika Kallio να θυσιάζει την οικογενειακή του γαλήνη, καθώς δεν παρευρέθηκε στην γέννα του παιδιού του για να ολοκληρώσει την δοκιμή των KTM, και με πείσμα λοιπόν εντυπωσίασε οδηγώντας σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο βασικός αναβάτης εξέλιξης μας έδειξε ότι το ’17 οι Bradley Smith και Pol Espargaro θα έχουν πράγματι ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες, φέρνοντας ακόμα περισσότερους αστάθμητους παράγοντες σε μία αγωνιστική σεζόν που προβλέπεται εξίσου απρόβλεπτη με την φετινή!

 

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."